Terug

Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.

Geen Paniek!

zo 8 okt 2017 15:00 tot 17:30  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Topacteurs Tjitske Reidinga en Peter Blok doen een beroep op uw lachspieren in Geen Paniek! Een komedie over een klucht; een hilarische toneelslapstick over een groep acteurs en hun leven voor én achter de schermen.

De theater-hit van Michael Frayn is in verschillende versies over de hele wereld te zien geweest en beleefde in 2016 een zeer succesvolle revival op Broadway, die maar liefst vijf Tony Award nominaties ontving. Frayn slaagt er met zijn meesterhand in om een lawine aan misverstanden en mislukkingen te creëren, waarin tenslotte iedereen letterlijk en figuurlijk over elkaar heen dondert. 

tekst: Michael Frayn - regie: Antoine Uitdehaag - vertaling: Rob Klinkenberg - spel: Tjitske Reidinga, Peter Blok, Dick van den Toorn, Johanna Hagen, Wendell Jaspers, Peter Bolhuis, Justus van Dillen, Pauline Greidanus, Dorian Bindels

genre: cabaret, toneel

3,32 sterren

Gemiddelde waardering: 3,32 sterren

Elza

5 sterren

Ik vond het voor een toneelstuk wel erg lang duren en wat mij betreft had het wel wat compacter gekund. Het idee voor en achter de schermen vond ik wel leuk bedacht, maar het laatste stuk had voor mij geen weerwaarde.

G. Bavinck

5 sterren

In het begin dacht ik"waaraan ben ik begonnen echter het is toch wel erg geestig en met erg veel vaart gespeeld, bijna varieté. Als je het einde overziet toch een hilarische avond!

H. Sinke

5 sterren

werkelijk briljant spel maar soms teveel geluid en dialoog tegelijk

W.C.M. Boers

5 sterren

Voor de pauze veel gesmijt met deuren. Was niet zo lachwekkend... Na de pauze kwam het verhaal goed op gang en liep het uit op een stuk vol schaterlach.

A. Van der Zwet

5 sterren

veel gelachen, geweldige personages, goed geacteerd, super geschreven toneelstuk!

J. Van Aert

5 sterren

T.N. Groosman

5 sterren

Leuke voorstelling. Er gebeurt heel veel en de acteurs weten je steeds te verrassen met hun spel.

Marjan Maas

5 sterren

Vergeleken met de zomervoorstellingen van afgelopen jaren vond ik het zeer matig. Het was een rommelig verhaal met veel lawaai van slaande deuren. Terwijl het ongelooflijk slecht te verstaan was. Halverwege heb ik het dan ook opgegeven. Ik zat erbij en keek ernaar, wachtend op de slot-scene.

S. Cremer-Winkelman

5 sterren

Geweldig toneelspel, met topacteurs Vooral de tweede akte was hilarisch

anoniem

5 sterren

Het was vreselijk. We hebben geen 1 keer gelachen, het verhaal was voorspelbaar en het was jammer dat zulke goede acteurs zo naar beneden worden gehaald in dit stuk. We wilden eigenlijk in de pauze al weggaan, maar besloten toch te blijven. Dat hadden we niet hoeven doen, want het werd er niet beter op.

Silvia Schrauwen

5 sterren

Het was een ontzettend grappige voorstelling. Het verhaal zat goed in elkaar en werd door fantastische spelers gespeeld.

E.M.J. Van Avendonk

5 sterren

vond het te chaotisch en er werd erg hard met de deuren geslaan .ik zelf vond het erg tegen vallen .We hebben de tekst totaal 4 keer gehoord en sommige stukken waren lachwekkend maar erg weinig

A.A.P.M. Aarts

5 sterren

Helaas konde wij de humor er niet van inzien. Het is geen toneel waar wij een tweede keer voor zouden kiezen.

Y.C. Van Heekeren

5 sterren

Hilarisch

Klein

5 sterren

Mooie geweldige voostelling, goed gespeeld en zeer vermakelijk! Zit erg goed in elkaar!

C.P. Ruijtenberg Lagrouw

5 sterren

Het was een erg leuke show! Dus geen Paniek!

G. Buitink

5 sterren

Geweldige timing. Veel actie en bijna acrobatische toeren. Heel geestig, veel gelachen!

JoCr

5 sterren

Helemaal top. Weer eens een lange voorstelling. 2:45u. Veel gelachen. Meer van dit soort en duur avonden mafg van ons.

A.J.T. Janssen van der hoek

5 sterren

Ik ben een groot fan van Tjitske Reidinga, maar het stuk op zich vond ik niet heel hilarisch. Voor de pauze heb ik af en toe gelachen, en was het ok, maar was op momenten ook verveeld. Na de pauze werd het al stukken leuker en heb ik wel meerdere keren echt goed gelachen, maar het schaterlachen bleef helaas uit. Wat ik wel bijzonder vond, is de manier waarop ze op elkaar zijn ingespeeld. Het werd uiteindelijk 1 chaotische bende en dan merk je dat je naar professioneel theater zit te kijken, dat vond ik heel goed. Al met al heb ik wel een leuke middag gehad. .

M. Van den Eijnden

5 sterren

het kon ons niet boeien. flauw. we zijn in de pauze weggegaan. en dat vinden we heel erg jammer.eerste voorstelling in het nieuwe seizoen.

P. Van der Welle

5 sterren

1 ster voor de moeite. Wij waren met meerdere mensen maar ik heb nou niemand gehoord die het een leuke voorstelling vond. Tjitske was slecht te verstaan. Waarom dat rare accent/dialect? Het geluid vond ik sowieso niet optimaal. Flauwe grappen. Soms tot tenenkrommend aan toe. Nee geen fijne voorstelling. Jammer

F.H. Schoormans-Gielen

5 sterren

Vakwerk, begin tot eind leuk en vooral energiek gespeeld. Veel lachen ,top decor. Kortom, heerlijke ontspanning.

Kloosterman

5 sterren

Wel een grappige voorstelling, maar niet van een hoog niveau. Veel herhalingen, wat het soms langdradig maakte. Ik zou deze uitvoering niet bij vrienden aanbevelen.

Peeters

5 sterren

Het was een geweldige voorstelling, met allerlei onverwachte speelmomenten. We hebben flink gelachen.

S. Van Peer

5 sterren

Erg gelachen leuke ontspannen avond

M. Quadt-Groenenberg

5 sterren

Wij vonden het geweldig gespeeld, maar af en toe was het te druk en chaotisch! Dan kon je het bijna niet meer volgen , zoveel lawaai was er dan.

Jenneke Westland

5 sterren

Geweldig. Genoten van dit hilarische toneelstuk. Wat een timing!!

C.C.M.M. Martens

5 sterren

L. De Craen

5 sterren

De meest slechte voorstelling die ik in al die jaren gezien heb

5 sterren

Ik vond het helaas geen goede voorstelling, geen inhoud, veel deurgeklapper en gegil. We zijn tot de pauze gebleven daarna nh gegaan.

Lugthart

5 sterren

klinkklare onzin. eindelijk weer eens iets om te lachen

A.A.M. Verhagen

5 sterren

Wij zijn in de pauze weggegaan. Vreselijk flauw totaal niet grappig. Ouderwets theater van de lach genre. Gesmijt met deuren en zelfs slecht verstaanbaar met name Tjitske Reidinga.

Pedro

5 sterren

Verrassend na de pauze, goed acteerspel. Spelers waren met regelmaat niet goed te verstaan.

A. Veenstra

5 sterren

Slechte verhaal lijn. Te druk door teveel dingen tegelijk. Chaotisch in de zin van het niet meer kunnen volgen van het verhaal. Slecht te verstaan. Schreeuwerig. Jammer.

J.M. Van Hoorn

5 sterren

Voor de pauze was het nogal flauw en kinderachtig. Waarschijnlijk hadden meer mensen die indruk, want na de pauze waren er opvallend veel lege stoelen in de zaal. Toch werd het na de pauze gelukkig leuker en werd er toch nog gelachen in de zaal.

Den Ouden

5 sterren

Het was geen comedy, maar ook geen échte toneelvoorstelling. De grappen waren niet raak, voor en na de pauze is bijna een herhaling van dat wat er gebeurt, weinig diepgang in het verhaal, oppervlakkig. Ik zou niemand aanraden om naar dit stuk te gaan.

K.M. Vencken-Witteveen

5 sterren

Zeer knap gedaan en veel gelachen! En wat zal de productie veel gelachen hebben met de voorbereidingen.

Y. Bakker

5 sterren

Een knap staaltje acteerwerk. Meer dan een klucht ! dit is echt komedie !

In 't Veld

5 sterren

Hilarisch. Inhoudelijk was het door de hoeveelheid informatie niet te volgen maar we hebben erg gelachen.

Olaf

5 sterren

na een rustig begin voor de pauze werden we na de pauze verrast door een hilarisch vervolg, super goed in elkaar gezet. Erg komisch!

J. Krijn-Schwillens

5 sterren

Zeer matig. Teveel gedoe met deuren en sardientjes. Nauwelijks echte humor! Zeker geen aanrader!

Vissers

5 sterren

Door tjitske hebben wij deze voorstelling gekozen. Haar spel was prima maar het verhaal is een klucht zoals wij die in de 50er jaren op tvzagen. Jammer het verhaal is oninteressant. Zijn na de pauze vertrokken. Volgende keer dit geen komedie noemen maar een klucht.

J.L.A.J. Snijders

5 sterren

Ik vond het geniaal in elkaar gezet. Hele knappe uitvoering ook. Ik heb smakelijk gelachen en echt een hele leuke avond gehad.

De Prieelle

5 sterren

Zwaar overgewaard toneelstuk.

M.J.J. Vos

5 sterren

Wat een fantastisch stuk! Geweldige acteurs. Heb een heerlijke avond gehad, pijn in mijn kaken van het lachen!!

Hanneke en Jan

5 sterren

In de superlatieve, zoals "weergaloos goed" en "wat fantastisch en wat een hilariteit" hebben wij ons echt niet kunnen vinden. De spelers deden het wel knap, maar de manier waarop gespeeld werd was wel behoorlijk overdone. Inhoudelijk stelde het eigenlijk niet veel voor, drie maal min of meer dezelfde act, 'k dacht even dat ik naar Sesamstraat zat te kijken, want daar werd ook alles meerdere keren herhaald, dat was herkenbaar voor de kinderen, maar die tijd ligt al een poosje achter ons. Dus voor ons deze keer niet weergaloos, niet fantastisch en nauwelijks hilarisch.

C.A.J.M. Buijzen

5 sterren

Niet onze soort humor

C.J.L. Bogaart

5 sterren

Recensies waren veelbelovend. Voorstelling viel tegen. Worden dit soort voorstellingen de lucht in geschreven? Te lang. Tweede deel was het sterkst. Het derde deel had weg mogen blijven. Geluid was slecht. Tjitske en de regisseur waren de hele voorstelling onverstaanbaar. De humor was van een bedenkelijk niveau. Timing van de spelers was prima. Heb betere komische toneelstukken gezien van amateurgezelschappen.

A. Evers

5 sterren

Hilarisch! Heerlijke ouderwetse klucht!

Yjola

5 sterren

Heerlijke avond gehad, zo gelachen om die puinhoop op het toneel!

A.M. Bons - Dams

5 sterren

Deel 1 en 2 waren mat met veel drukte zonder ludieke inhoud, deel 3 gaf wat meer hilariteit. Wij raden vrienden etc.. deze voorstelling niet aan.

B. Fritz

5 sterren

Geweldig, weer eens een leuk avondje uit!

A.E. Van Alphen

5 sterren

Het was heel erg leuk, maar af en toe slecht verstaanbaar! Ook tochtte het heel erg in de zaal!

F. van den Berg&kurznack

5 sterren

Goede acteurs, maar de klucht sprak me niet aan.

G.M. Van Weltevrede

5 sterren

P. Vugts

5 sterren

Ontzettend gelachen Jammer dat er veel negatieve reacties zijn van mensen die in de pauze weggaan. Je moet goed weten waar je naar gaat kijken, dus niet zomaar een klucht. Een must voor iedereen die zelf op wel eens op het podium staat. Geweldige rol van Peter Blok. Groeten Peter Vugts

Van Hooijdonk

5 sterren

We vonden het een goed stuk, alleen erg langdradig, Respect voor de acteurs,vooral in het 2e stuk waar ze de rol spelen voor en achter de schermen!

Geen naam

5 sterren

De voorstelling was "Geen paniek" Wat een onderbroekenlol! Alleen maar onverstaanbaar geschreeuw en geklap van deuren.

J.M. Van den Brule

5 sterren

Het was in een woord GEWELDIG

I. Quarles

5 sterren

Hilarische voorstelling. Genoten van het acteerwerk, de grappen. Zeer knappe opbouw van hetvstuk.

Betty

5 sterren

Had er gezien de recensies in de media meer van verwacht. Vóór de pauze vond ik het niet echt een hilarisch stuk, maar na de pauze kreeg ik wel het gevoel te zitten kijken naar een klucht à la John Lanting's Theater van de Lach!

M.G.J.A. Goppel-Merkx

5 sterren

Ik had meer inhoud verwacht van de voorstelling. Moest er echt inkomen, er gebeurde te veel gelijktijdig in hoog tempo, met veel lawaai.

P.C. Bloemendaal

5 sterren

In de pauze al weggaan.Kinderachtige grappen..te veel deuren open en dicht. De "regiseur"was nauwelijks te verstaan. Zonde van de avond en er gingen meerdere mensen in de pauze weg. Jammer

T. Baeke

5 sterren

Mijn man en ik vonden de uitvoering matig. toen t doek viel bleek t pauze, maar veel bezoekers dachten dat t afgelopen was en gingen richting garderobe. Wij hebben jassen opgehaald, hoorden toen dat t pauze was en zijn teruggegaan naar balkon, waar t vreselijk koud was ( zelfs met jas!) . Afgekeken in de hoop dat t ons ging aanspreken, maar nee ........... Gewoon jammer !,

M. Van Vliet

5 sterren

We zijn in de pauze weggegaan. Slechte voorstelling. Hebben amateur voorstellingen gezien die een stuk beter waren. Slap verhaal, slecht acteerwerk.

R. Gregoor

5 sterren

Geestig verhaal, goed gespeeld, derde bedrijf wat 'overdone'.

M.A. Sleurink

5 sterren

Erg jammer dat, gezien de vele recensies, velen niet hebben begrepen dat het een toneelspel/komedie was OVER een klucht en niet een klucht op zich. Vooral die mensen die na de pauze niet terug zijn gekomen hebben een geweldig spektakelstuk gemist met subliem acteerwerk. Vooral de timing en het razende tempo vond ik ontzettend knap. Wij hebben genoten van een avond perfecte acteerprestaties.

B.M. Kop

5 sterren

In de pauze zei mijn vrouw tegen me ik vind het niet echt bijzonder, beetje John Lenting achtig! Maar na de pauze hebben ze alles ingehaald, hilarisch!

D. Steenstra

5 sterren

Voor de pauze was het redelijk. Na de pauze was werd het hilarisch. Knap ook gedaan met het draaien van het decor en "hetzelfde" stuk doen. Af en toe slecht verstaanbaar, dat was jammer. Er waren wel wat mensen niet meer teruggekomen na de pauze, maar ik ben blij dat wij tot het einde gebleven zijn.

A.H.J. Bergmans

5 sterren

Het eerste deel voor de pauze was niet onaardig, maar was ook niet komisch. Dat komt door mijn idee om dat het telkens wordt onderbroken door de zogenaamde regisseur. We hebben niet kunnen lachten. Na de pauze is was het een stuk leuker en hebben we wel een aantal keren kunnen lachen. Verder was het erg rommelig, een beetje te druk waar door je het overzicht verloor. Als je het vergelijkt met Jo van Eerd dan is het ook druk, maar kun je het overzicht behouden.

T.H.M. Van Dooren

5 sterren

De voorstelling zit geweldig in elkaar en de artiesten zijn allemaal even goed maar, het geluid was erg slecht waardoor wij gewoon een aantal scenes niet goed konden volgen. Misschien lag het aan onze zitplaatsen (loge) dus die boeken wij een volgende keer niet meer.

R.E.H. de Gier

5 sterren

Komt wel erg langzaam op gang. Wordt inderdaad hilarisch, maar ontspoort uiteindelijk in volledige ongein.

De Brouwer

5 sterren

Hilarisch! Echt ontzettend genoten. Wat een fantastische acteurs en heerlijke voorstelling.

Boele

5 sterren

Ik had er meer van verwacht gezien de recensies. Lijkt teveel op de kluchten van John Lanting.

J. Maandag

5 sterren

Wij waren met 4 personen en vonden het allen een vreselijk vulgair onderbroekenlol stuk.. Kunnen niet begrijpen dat acteurs en actrices van dit niveau zich lenen voor een voorstelling als deze. Dat schouwburgdirecties een dergelijk programma durven voor te schotelen is ons een raadsel. Wij dachten een amusant toneelstuk te zien, maar hebben ons flink zitten ergeren.

J.M. Van Gils

5 sterren

Verrassend anders en boeiend.

Renels

5 sterren

Bijzonder prettige georganiseerde chaos! Wat een timing en originele setting.

N. Terechshenko

5 sterren

Het was echt buiten gewoon!

IJntema

5 sterren

Heel knap en goed gespeeld, maar gewoon te veel chaos, zeker aan het eind

L. Van Wijk

5 sterren

Wat een miskleun ! Wij zijn in de pauze weggegaan. Smakeloos. Veel geschreeuw en weinig wol. Onbegrijpelijk dat deze acteurs zich geleend hebben voor deze rol. Zonde van het geld.

Hoeberichts

5 sterren

Kinderachtig gedoe totaal niet leuk. Recenties zijn een farce en ver bezijden onze ervaring en anderen die net als wij de voorstelling NA de pauze niet interessant genoeg vonden om te blijven. Wat een teleurstelling en hiervoor 2 uur in de auto.

A. Verwiel

5 sterren

Dramatisch slecht. Na eerste bedrijf vertrokken. Waarschijnlijk ontgaat mij de diepere laag

Oud-Franssen

5 sterren

Ik heb na de pauze zo hard gelachen, dat de tranen over mijn wangen liepen

H.A. Michielsen

5 sterren

slecht ,toneelspel laat staan de humor ,zeer weinig gelachen .kon mij niet warm maken

A.J. Wolst

5 sterren

Voor de pauze, vonden wij het niet zo bijzonder. Veel deuren , zoals altijd in een klucht. Maar na de pauze, dat was het bijzondere van deze voorstelling. We hebben genoten. Wat een gebeuren! Wat een super goede acteurs! Geweldig!!!!

G. Figee

5 sterren

lawaaierige, ongetwijfeld chaotisch komisch bedoelde voorstelling, waarvan alleen de chaos overblijft.

J.B. Van Asseldonk

5 sterren

We hadden ons kunnen realiseren dat het een klucht zou kunnen zijn. Dit was een klucht in het kwardraat Liefst 8 deuren ,Wij zijn die humor ontgroeid.Daarbij kwam nog dat op rij 15 het geluid niet goed/optimaal was en dat is voor volledig inzicht in het stuk een eerste voorwaarde ook bij een prijs van€35 pp. Onderbroeken lol veelal nog gebracht bij het jaarfeest van een of andere buurthuis club.Wij zijn na de pauze rond het theatercafe gebleven met een grote pint bier en een bitterbal om onze teleurstelling te verwerken,Onze leeftijd is 81 en 83 jaar wellicht dat daar de crux zit. Het zijn de namen van Tjitske en Peter die ons naar het theater hebben gebracht, De verpakking heeft ons op het verkeerde been gezet. Iets voor de waren autoriteit. Jan en tonny van asseldonk

Wim Goijaarts

5 sterren

De cast was veelbelovend en het acteerwerk - vooral de hysterische afstemming van de wisselingen met de verschillende deuren - was heel knap gedaan, maar ik bleef me maar afvragen: Waarom boeit de voorstelling mij eigenlijk niet zo? En het antwoord is: Ik vond de HUMOR niet zo geslaagd! Gelukkig waren er genoeg mensen die het wel hilarisch vonden, want er werd volop en heel hartelijk gelachten... Volgende keer beter.

R.H.A.M. Kraakman

5 sterren

Komedie op het toneel blijkt toch niet bepaald ons genre. Op een paar geestige vondsten na vonden we het flauwe humor en alles bijeen erg rommelig. Onze verwachtingen zijn, ondanks lovende recensies, niet uitgekomen.

J.M.C.H. Schmidt

5 sterren

Marieke

5 sterren

Wel knap gedaan maar echt totaal niet ons ding, eigenlijk blij dat het afgelopen was!

JC.vd Berg

5 sterren

Ik denk dat het genre Slapstick niet echt bij me past. Ik vond het vaak flauw, te makkelijke humor. Met vlagen gelachen.

F.C.M. Roelands

5 sterren

Waardeloos. Alleen maar n hoop lawaai, geen verhaal, helemaal niks. Zijn in de pauze naar huis gegaan, jammer voor deze verloren avond.

P.H.C. Smits

5 sterren

Zeer originele benadering van een 'deurenklucht'. Blok en Reidinga verrassend in deze rol. Goed spel. Heerlijk gelachen.

Ruud

5 sterren

Zeer veel gelachen!

Pieter

5 sterren

Gewoon niet mijn soort humor, ik vond het verschrikkelijk. Maar de rest van de zaal heeft wel echt intens genoten, zo aan het harde lachen te horen...

bekijk reacties (96)

Flammkuchen

Voorafgaand aan de avondvoorstellingen Geen Paniek! worden er speciale flammkuchen (à € 7,50) geserveerd in Gerecht. Schuif gezellig aan! Nb. niet op zondag want dat is een matinee.

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Hoogst komische heksenketel"

Theaterkrant

-
"Rake grappen"

Haarlems Dagblad

-
"Publiek buldert van het lachen"

AD

-
"buitengewoon geestig"

bekijk recensies (4)

Groepsarrangement

Zowel front- als backstage in één ruimte! Tijdens dit interactieve show-cooking dinerbuffet krijgt u een exclusief kijkje in de keuken! Wenst u een écht speciale setting dan ontvangt u uw gasten tussen de coulissen op het toneel van de imposante Jupilerzaal (o.b.v. beschikbaarheid).
arrangement (excl. btw) € 62 meer informatie / reserveren

Arrangementen

Premium Parking middag

Premium Parking middag

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.