Terug

Giselle

Odessa Nationaal Opera en Ballet Theater

zo 1 apr 2018 14:30 tot 16:30  |  Jupilerzaal


Het Odessa Nationaal Opera en Ballet Theater uit Oekraïne brengt een spectaculaire uitvoering van het populairste romantische ballet aller tijden, Giselle, met als hoogtepunt de beroemde ‘witte akte’. Het verhaal gaat over Giselle, een boerenmeisje. Zij is verliefd op graaf Albrecht, die haar heeft doen geloven dat hij een dorpeling met de naam Loys is. Wanneer Giselle sterft aan een gebroken hart nadat ze ontdekt dat hij al verloofd is, blijft Albrecht in radeloos verdriet achter. Techniek, kostuums, muziekuitvoering en decors zijn in deze uitvoering van een zeldzaam hoog niveau. Gegarandeerd een prachtige en inspirerende voorstelling voor alle leeftijden.

choreografie: Jean Coralli,Julles Perrot, Maruis Petipa - compositie: Adolphe Adam - muzikale leiding: Igor Chernetski - libretto: Teophile Gautier, Vernoy de Saint - Georges

Het Odessa Nationaal Opera en Ballet Theater werd opgericht in 1810 onder de naam Odessa City Theatre en is de oudste schouwburg in de Oekraïne. In de 20ste eeuw werd de naam aangepast met Opera en Ballet. Grote musici en dansers traden hier op zoals Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky, Nikolai Rimsky Korsakoff, Chaliapin, Caruso, Pablo Sarasate, Sergei Rachmaninov, Eugene Ysae, Isadora Duncan en Anna Pavlova. Het gezelschap en orkest specialiseren zich inmiddels meer dan twee eeuwen in het realiseren van spectaculaire klassieke ballet- en operavoorstellingen van internationale klasse. Techniek, ontroering, kostuums, muziekuitvoering en decors zijn van een zeldzaam hoog niveau en garanderen prachtige, inspirerende voorstellingen voor een publiek van alle leeftijden.

genre: dans

4,64 sterren

Gemiddelde waardering: 4,64 sterren

C.E.M. Martens

07-04-2018

5 sterren

We vonden het een mooie voorstelling

G. Ivanova

05-04-2018

5 sterren

Prachtig!

R.W.P. Franken

03-04-2018

5 sterren

het was prachtig gedanst en rustgevend

M.A.T.H. Denis

03-04-2018

5 sterren

Juul kleindochter 12 jaar

03-04-2018

5 sterren

Het decor was mooi gemaakt en de kleren ook. Ze hadden vaak andere kleren aan en het decor is ook nog eens een keer veranderd. Het was een mooi balletstuk en de muziek was mooi. Op het laatst zijn we zelfs staand gaan klappen totdat de doeken dicht vielen.

H. Masseurs

03-04-2018

5 sterren

Prachtige muziek ,decor en kostuums schitterend,geen spijt van de voorstelling.

G. Van Meer

03-04-2018

5 sterren

Mooi , goed technisch gezelschap ; mooie kleding ; live orkest . En een mooi programma voor de feestdagen .

A. Van Heuvelen

02-04-2018

5 sterren

Fantastische balletvoorstelling! Genieten!

J. Van Vliet

02-04-2018

5 sterren

Was geweldig! Het orkest en de dansers waren fantastisch! Giselle al vaak gezien op TV (band) we kenden het verhaal ook. Maar deze uitvoering was super!!

Glibert

02-04-2018

5 sterren

super optreden, meer ballet dan bij deze uitvoering ga je niet vinden, super dansers

D. Rompa

02-04-2018

5 sterren

Mijn dochter en ik vonden ‘t prachtig en op de vierde rij zitten met ballet was subliem. We hebben genoten,met vriendelijk groet,Dorette Rompa

niet nodig

02-04-2018

5 sterren

Orkest en dans waren prima. Kostuums en decor waren goed verzorgd. Echt een mooie voorstelling. Jammer dat de voorstelling niet was uitverkocht. Prijs / kwaliteit uitstekend.

H.P. Levy

02-04-2018

Wij hadden oa geboekt omdat er een inleiding vooraf gegeven zou worden. Pas vorige week geboekt maar bij aankomst theater stond er een bord waarop vermeld dat de inleiding niet doorging. Bij nadere navraag bleek dit al een maand bekend. Mijn vrouw is vorige week bij het bespreekbureau geweest waar haar toen verteld is dat er een inleiding zou zijn. Zeer verkeerde info dus. Hierdoor weinig meegekregen van de voorstelling. Jammer, jammer want het gezelschap was goed en de muziek uitstekend

W. Vervust

02-04-2018

5 sterren

Nog zelden een groot klassiek ballet met professionele dansers en groot orkest te zien en een van hoge kwaliteit. Smaakt naar meer

C. Tulp

02-04-2018

5 sterren

Prachtige voorstelling prachtige dansers, prachtig verhaal. Mooie kostuums en decors

bekijk reacties (15)

inleiding

De eerder aangekondigde inleiding is helaas komen te vervallen.

familieticket

6 kaarten halen is 5 betalen

Arrangementen

Premium Parking middag

Premium Parking middag

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Paas high tea

Paas high tea 13:00

Een smaakvol assortiment van diverse gangen met zowel zoete als hartige gerechten en natuurlijk veel thee vullen de tafel in de Brasserie. Voor de kinderen serveren wij aangepaste hoeveelheden. Met kerst en pasen is de high tea extra uitgebreid. € 19,50 p.p. kinderen tot 10 jaar € 9,95 p.p./ kerst & pasen € 24,50 p.p. kinderen tot 10 jaar € 12,75 p.p.