Terug

Grimm 8+

ISH & de Junior Company van Het Nationale Ballet

Muziek
Dans
Betoverend
wo 2 mei 2018 19:30 tot 21:20  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Grimm is een spectaculaire reis door een grimmige sprookjeswereld. Het gaat over twee jongens die in een fantasiewereld belanden, waar ze achtereenvolgens Roodkapje en de Wolf, de zeven dwergen, Rapunzel, Sneeuwwitje, de Heks, Assepoester en andere sprookjesfiguren ontmoeten. Ze raken verwikkeld in spannende avonturen waarbij allerlei elementen uit de bekende sprookjesverhalen over elkaar heen denderen in een geestige parade van sprookjesfiguren. Liefde en jaloezie, vriendschap, machtswellust, intriges en de strijd tussen goed en kwaad spelen, zoals in alle sprookjes, een grote rol.

In een volstrekt nieuwe bewerking maken Marco Gerris en Ernst Meisner een compilatie van 'the best of' Grimm-verhalen, doorspekt met magie en eigentijdse elementen. Grimm is opnieuw een spannende samenwerking van de Junior Company  van het Nationale Ballet met ISH Dance Collective. Balletdansers en hiphoppers dansen samen in een nieuwe, eigen dansstijl, waarbij ze elkaar uitdagen en verrassen.

ISH & The Junior Company
In 2015 sloegen de Junior Company van het Nationale Ballet en de urban dansgroep ISH de handen ineen voor Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast. ISH verbindt skills van de straat met gevestigde kunstvormen en zo slaat de dansgroep een brug tussen kunstvormen, disciplines en culturen waardoor er verrassende kruisbestuivingen ontstaan. Zo ook met de Junior Company, sinds de oprichting in 2013 dé springplank voor jonge dansers. Het Nationale Ballet biedt hen onder de vleugels van de Junior Company de kans om ervaring op te doen in (tournee)programma’s met daarin pas de deux en fragmenten uit het (neo)klassieke repertoire en nieuwe creaties die speciaal voor de Junior Company worden gemaakt door choreografen van naam. Daarnaast maken de dansers hun opwachting op het grote podium van Nationale Opera & Ballet, waar ze optreden in avondvullende klassiek-romantische werken. www.thisisish.com / www.operaballet.nl

genre: musical en show, kinderen en familie, dans

4,67 sterren

Gemiddelde waardering: 4,67 sterren

Geurts Van Kessel

06-05-2018

5 sterren

Prachtig, genoten van begin tot eind, heel mooi om te zien hoe jullie verschillende dansstijlen samen laten komen en tot één maken. Ik hoop vaker een samenwerking van jullie te mogen zien.

Laura

04-05-2018

5 sterren

Geweldig!! Zeker aan te raden voor het hele gezin.

Annemieke

04-05-2018

5 sterren

Super gave voorstelling. De combi klassiek met hiphop is heel mooi en speciaal. Kostuums waren prachtig en de achtergrond en het gebruik hiervan ook. Mooie muziek. Geweldige dansers. Wat wil een mens nog meer? Ja, snel weer een nieuwe voorstelling... :)

E. Smulders

03-05-2018

5 sterren

Het was een fantastische voorstelling; geweldige dans, hoog niveau, spannend ook, muziek die het verhaal ondersteunde. Maar... véél te luid. De muziek dus. Het is ons al vaker opgevallen de laatste jaren (veel vaker dan vroeger), en daarom had ik voor de grap een decibelmeter laten meelopen. Deze gaf bijna constant rond de 100 dB aan. Dat werd in een sound chart wel iets naar beneden toe gecorrigeerd (tussen 90 en 100) maar er zaten pieken bij van zeker 110. Ik vind het zo jammer dat het geluid zo ontzettend hard wordt gezet. Is het dan echt de bedoeling dat we voortaan oordoppen in doen, bij een balletvoorstelling? Dat hoeft toch niet? Om nog maar te zwijgen over de oren van de dansers... Oorcheck geeft als richtlijn voor schoolfeesten max. 88 dB, omdat er dan nog feestgevierd kan worden zonder oordoppen. Citaat van oorcheck.nl: "Een voorbeeld: geluid van 80 decibel kun je 8 uur per dag (of 40 uur per week) ‘veilig’ horen. ... [bij] 83 decibel nog maar 4 uur per dag (of 20 uur per week) [...] 86 decibel nog maar 2 uur per dag (of 10 uur per week). Geluid van 103 decibel kan je gehoor in minder dan 5 minuten beschadigen." In dit licht is deze pagina ook belangrijk: https://www.oorcheck.nl/gehoorschade/hoe-ontstaat-schade/soorten-schade/ In het convenant ‘Preventie Gehoorschade Muzieksector’ is afgesproken tussen een deel van de muziekbranche en de overheid, dat de muziek op maximaal 103 decibel mag staan. Dit is een veilig volume *als je er oordoppen bij draagt*. En minder dB is dus evengoed schadelijk als je er langer aan bent blootgesteld. De aanwezigheid van goede oordoppen is ook een afspraak uit het convenant. HNB en Chassé Theater hebben een verantwoordelijkheid die ze vast niet zullen ontkennen of willen ontlopen. Dus ófwel zij leveren goede oordoppen, ófwel (véél gemakkelijker en goedkoper), ze zorgen dat het geluid onder de 88 dB blijft...

Hubers

03-05-2018

5 sterren

Leuk verhaal voor jong en oud. Mooie dansstijlen bij elkaar en mooi decor. Een leuk avondje uit!

Ank

03-05-2018

5 sterren

Met veel vaart en humor worden sprookjes verweven, heel mooi hoe zulke verschillende bloedgroepen als hiphop en klassieke dans samen optrekken! Mijn zoon vond de hiphop-workshop ook geweldig; hij herkende allerlei bewegingen die hij had geleerd tijdens de voorstelling. Ik was wel blij dat ik tijd had gehad om het boekje over de voorstelling te lezen, anders had ik beslist eea gemist van het verhaal. Maar het plezier was wrs niet minder geweest.

T. Van Loon

03-05-2018

5 sterren

Top voorstelling met zeer goede dansers. Een prachtig decor en geweldige kostuums maken het helemaal af.

Brands

03-05-2018

5 sterren

Leuke voorstelling, goed te volgen. Combinatie van hiphop en klassiek ballet is echt heel leuk.

Wendela

03-05-2018

5 sterren

Ik vond het een fantastische voorstelling. Mix van ballet, hiphop, breakdance, vogue. Prachtig decor met videobeelden. Alle toppers van de gebroeders Grimm die voorbij kwamen. Heel veel energie waar ik blij van werd.

A. Hermans

03-05-2018

5 sterren

Dynamisch, vernieuwend. Veel nieuw talent. Toegankelijk.

Sean

03-05-2018

5 sterren

Geweldige combinatie van ballet en hiphop. Zeer knappe choreographie en prachtig uitgevoerd. Onze zoon van 8 heeft met open mond 2 uur genoten.

S. Van Wijk

03-05-2018

5 sterren

wow wat een gave voorstelling! heerlijk genoten

Hanna

03-05-2018

5 sterren

Geweldige voorstelling. Echt van genoten

Wilms

03-05-2018

5 sterren

Geweldig! Prachtige voorstelling voor jong en oud. Leuk om de verschillende dansstijlen naast elkaar te zien. Wij hebben genoten.

G. Krebbekx

03-05-2018

5 sterren

Origineel, op hoog niveau en geen minuut verveelt.

bekijk reacties (15)

hiphop workshop

Leer de beste dansmoves voorafgaand aan de voorstelling. De workshop duurt ongeveer 60 minuten, meedoen kost € 2,50. Chassé Rangers mogen gratis meedoen (wel reserveren).

Recensies

Trouw

- >5,0 sterren
"Grimm is zonder twijfel de fantasierijkste dansvoorstelling van dit theaterseizoen."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Wervelsprongen van balletdansers (jetés en manège) cirkelen naadloos rond spinnende solo’s van breakdancers."

Telegraaf

- >4,5 sterren
"Een voorstelling die je gezien móet hebben, al was het alleen maar vanwege de hilarische zeven dwergen, die lekker aards en tegendraads hun gang gaan."

NRC

- >3,0 sterren
"In ‘Grimm’ laten zij de sprookjesfiguren breaken, poppen, voguen én pirouetten draaien, al dan niet op spitzen. Bij de zeven dwergen dansen de ballerino’s en de b-boys probleemloos met en door elkaar."

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.