Terug

Grimm 8+

ISH & de Junior Company van Het Nationale Ballet

Muziek
Dans
Betoverend
wo 2 mei 2018 19:30  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Grimm is een spectaculaire reis door een grimmige sprookjeswereld. Het gaat over twee jongens die in een fantasiewereld belanden, waar ze achtereenvolgens Roodkapje en de Wolf, de zeven dwergen, Rapunzel, Sneeuwwitje, de Heks, Assepoester en andere sprookjesfiguren ontmoeten. Ze raken verwikkeld in spannende avonturen waarbij allerlei elementen uit de bekende sprookjesverhalen over elkaar heen denderen in een geestige parade van sprookjesfiguren. Liefde en jaloezie, vriendschap, machtswellust, intriges en de strijd tussen goed en kwaad spelen, zoals in alle sprookjes, een grote rol.

In een volstrekt nieuwe bewerking maken Marco Gerris en Ernst Meisner een compilatie van 'the best of' Grimm-verhalen, doorspekt met magie en eigentijdse elementen. Grimm is opnieuw een spannende samenwerking van de Junior Company  van het Nationale Ballet met ISH Dance Collective. Balletdansers en hiphoppers dansen samen in een nieuwe, eigen dansstijl, waarbij ze elkaar uitdagen en verrassen.

ISH & The Junior Company
In 2015 sloegen de Junior Company van het Nationale Ballet en de urban dansgroep ISH de handen ineen voor Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast. ISH verbindt skills van de straat met gevestigde kunstvormen en zo slaat de dansgroep een brug tussen kunstvormen, disciplines en culturen waardoor er verrassende kruisbestuivingen ontstaan. Zo ook met de Junior Company, sinds de oprichting in 2013 dé springplank voor jonge dansers. Het Nationale Ballet biedt hen onder de vleugels van de Junior Company de kans om ervaring op te doen in (tournee)programma’s met daarin pas de deux en fragmenten uit het (neo)klassieke repertoire en nieuwe creaties die speciaal voor de Junior Company worden gemaakt door choreografen van naam. Daarnaast maken de dansers hun opwachting op het grote podium van Nationale Opera & Ballet, waar ze optreden in avondvullende klassiek-romantische werken. www.thisisish.com / www.operaballet.nl

genre: musical en show, kinderen en familie, dans

hiphop workshop

Leer de beste dansmoves voorafgaand aan de voorstelling. De workshop duurt ongeveer 60 minuten, meedoen kost € 2,50. Chassé Rangers mogen gratis meedoen (wel reserveren).

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu