Terug

Abattoir Fermé

Hamlet

vr 19 jan 2018 20:30 tot 22:10  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Abattoir Fermé gaat in Hamlet op visueel prikkelende wijze aan de haal met het meest getroebleerde personage uit de theatergeschiedenis. Tekstschrijver en regisseur Stef Lernous vraagt zich af wat er met Hamlet gebeurt ‘na de feiten’: alle kwaad is geschied, trauma’s en geesten hebben vrij spel.

Zoveel jaar later. Ergens in een grote stad heeft de schizofrene prins van Denemarken, nu een stuk ouder, zich teruggetrokken in een claustrofobisch appartement waar de buitenwereld inbeukt op zijn kamer. Polonius, Gertrude en Ophelia spreken hem vanuit het dodenrijk toe, juist nu hij op zoek is naar stille contemplatie. Tevergeefs. www.abattoirferme.be

tekst & regie: Stef Lernous, vrij naar Shakespeare - spel: Stefaan Degand, Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Hanne Timmermans

Abattoir Fermé vertelt graag verhalen over wat zich afspeelt wanneer de deur dicht is en de gordijnen zijn gesloten. Vanuit een fascinatie voor 'de wereld achter het bekende' tonen ze, vaak met een stevige scheut donkere of burleske humor, de angsten of fantasieën die de mens normaliter wil rationaliseren of vergeten. Als inspiratiebronnen tref je in het Abattoir geregeld mooie en gevaarlijke vrouwen, zonderlinge mannen op zeepkisten, een crypto-zoölogische santenboetiek en het einde van de wereld. Er huizen personages, ideeën, genres of plaatsen die zowel refereren aan ‘verborgen werelden’ als aan de populaire cultuur.

De beeldtaal van Abattoir Fermé is hypervisueel, met een filmische inslag en veel theatrale fantasie. Het gezelschap wisselt tekstloze theaterproducties af met muziektheater, tekstcreaties, dans, opera enzovoort. Soms kriebelt het zelfs richting televisie, tentoonstelling, kortfilm of concert.  Het gezelschap ensceneert zowel eigen teksten als bewerkingen van wereldrepertoire (Shakespeare, Maeterlinck, Kafka, de Ghelderode, Bukowski, Euripides, Lewis Carroll,...).

genre: toneel

4,33 sterren

Gemiddelde waardering: 4,33 sterren

Mart

20-01-2018

5 sterren

Wat is dit toch een verrassend gezelschap. Nu weer met een magnifieke interpretatie van Hamlet. Mag van mij best eens vaker in het Chasse te zien zijn.

Seghers

20-01-2018

5 sterren

20-01-2018

5 sterren

Indrukwekkend!

bekijk reacties (3)

inleiding 19.45

Gratis inleiding.

Recensies

Trouw

- >4,0 sterren
"Hamlet is duister, liederlijk én verrassend"

bekijk recensies (1)

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.