Terug

Hello, Dolly!

Simone Kleinsma, Freek Bartels, Paul de Leeuw e.a.

wo 22 apr 2020 20:00 tot 22:15  |  Jupilerzaal

Op last van de overheid zijn wij genoodzaakt om alle theater- en filmvoorstellingen t/m zondag 31 mei te annuleren of te verplaatsen. We brengen alle kaarthouders op de hoogte. Je kan ons helpen door naar Mijn Chassé op onze website te gaan en daar je persoonlijke gegevens zo goed mogelijk aan te vullen. Denk hierbij vooral aan je e-mailadres, telefoonnummer en IBAN nummer. Dat helpt ons bij een vlottere afhandeling. Voor overige zaken is het bespreekbureau op maandag t/m vrijdag via de chat en mail bereikbaar tussen 10.00 en 18.00 uur.

De Theateralliantie en MediaLane brengen de legendarische musical comedy naar de theaters: Hello, Dolly! Met Nederlands meest bekroonde musicalster Simone Kleinsma en o.a. Freek Bartels, Paul de Leeuw/Jörgen Raymann en Marjolijn Touw. 

Met maar liefst vijf verschillende producties en 14 Tony Awards is Hello, Dolly! een van de populairste en meest gespeelde Broadway musicals ooit. Simone Kleinsma: “Ik heb het geluk gehad dat ik toevallig vorige zomer Bette Midler in de voorstelling heb gezien. Het was fantastisch en zij is een groot voorbeeld. Dolly was altijd al één van de rollen op mijn wensenlijstje; het spelen van een charmante diva met een rits mannen die om mij heen dansen, een prachtig decor, kostuums, veren…alles erop en eraan. Een suikertaart van een voorstelling, heerlijk! Ik heb ‘JA’ gezegd op deze rol omdat we met deze voorstelling alle glamour en grootsheid naar de Nederlandse theaters gaan brengen.”

het verhaal
Hello, Dolly! vertelt het komische verhaal van Dolly (Simone Kleinsma), een uiterst charmante bemoeial wiens talent het is om de meest uiteenlopende zaken te ‘regelen’, zoals de liefde. Als Dolly aankomt in New York om een vrouw te vinden voor een rijke, norse ondernemer beseft ze dat deze man ideaal is voor…haarzelf!

script: Michael Stewart - muziek & liedteksten: Jerry Herman - regie: Glenn Casale - vertaling: Jan Rot - choreografie: Daan Wijnands - decor: Carla Janssen-Höfelt - video ontwerp: Lars Gorter - kostuums: Yan Tax - spel: Simone Kleinsma, Paul de Leeuw/Jörgen Raymann, Freek Bartels, Marjolijn Touw, Martijn Vogel, Nandi van Beurden, Bart van Veldhoven, Annemarijn Maandag, Ger Otte, Anouk van Duifhuizen, Darcey Roosenboom, Léon Batelaan, Merlijne van Noppen, Thom Koolen, Yoran de Bont, Mieke van der Hulst, Anouk Rietveld, Jip Bartels, Davy van der Lubbe, Ruben Kuppens, Kelly van den Boogaard, Danique Graanoogst, Sven Blom, Flen Huisman, Sander Bos, Isabelle Vedder, Sacha Setubun

genre: musical en show

4,67 sterren

Gemiddelde waardering: 4,67 sterren

Marga

02-03-2020 in Luxor Theater

5 sterren

Het was een feest van begin tot het einde als 8k er weer aan denk begin ik weer te stralen voor iedereen een must!!!!

Karel

01-03-2020 in Luxor Theater

5 sterren

Helemaal met Alexander eens. Jammer dat de muziek te hard was en het koor te veel werd versterkt. Daardoor werd het schel en was de tekst van de liedjes niet te horen.

Alexander

01-03-2020 in Luxor Theater

5 sterren

Gister avond gezien en het was genieten. De decors met de led schermen, de kleding, de liedjes en de humor waren TOP. Voor diegene die twijfelen, reserveer en ga er ook van genieten.

J. BOGMANS

07-11-2019 in Zuiderstrandtheater

SIMONE KLEINSMA WAT EEN VAK VROUW IN EEN WOORD GEWELDIG

bekijk reacties (4)

Theaterarrangement

(v.a. 20 personen)

Put on your sunday clothes! Geniet van heerlijke taarten, een classic diner of drink een drankje in club rouge!

meer informatie

Recensies

Trouw

-
"Alles aan Kleinsma als Dolly is perfect; haar warme stem, haar komische timing, haar flamboyante uitstraling"

NRC

-
"Visueel is het een spektakel, deze eerste musical van MediaLane in samenwerking met de Theateralliantie"

bekijk recensies (2)