Terug

Anne van der Burg, Hajo Bruins e.a.

Achter het huis, een nieuwe, eigentijdse bewerking van de dagboeken van Anne Frank

zo 14 jan 2018 15:00 tot 17:40  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Het dagboek van Anne Frank behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop zij haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Dagelijks staan mensen in de rij om het Anne Frank Huis aan de Amsterdamse Prinsengracht, waar zij tussen 6 juli 1942 en 4 augustus 1944 haar dagboek schreef, te bezoeken. Achter het huis is gebaseerd op haar dagboeken.
Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen? Deze vragen vormden het uitgangspunt voor Achter het huis, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Zijn benadering laat zien wat het zo dicht op elkaar samenleven, terwijl buiten de vijand rondloopt, met mensen doet. Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks ervaren in oorlogsgebieden. Een voorstelling voor jong en oud over een bijzonder meisje en de mensen om haar heen.www.hummelinckstuurman.nl

tekst: Ilja Leonard Pfeijffer – regie: Johan Doesburg - spel: Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Raymonde de Kuyper, Cees Geel, Marie Louise Stheins, Michiel Nooter, Joost Koning, Amarenske Haitsma‘

genre: toneel

3,67 sterren

Gemiddelde waardering: 3,67 sterren

De Kort

15-01-2018

5 sterren

De hedendaagse wijze van vertelling maakt het verhaal enorm aangrijpend en toont de parallellen naar de huidige staat van de wereld. Het sobere decor maakt het verhaal nóg meer doordringender, omdat het verhaal hiermee als enige enige focus krijgt. De gebruikte metafoor (extra verhaallijn) is treffend voor het duivelse dilemma, door het geforceerde samenleven. Wie zou in zo'n situatie anders durven....?!

E van zanten

15-01-2018

5 sterren

Het was een mooie en goed gespeelde voorstelling. Persoonlijk vond ik dat er wel wat veel in werd gescholden.

J.C.M.W. Segeren

15-01-2018

5 sterren

Knap en prachtig gespeeld!

bekijk reacties (3)

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Afrekening met heilig aura van Anne Frank"

Trouw

- >3,0 sterren
"Pfeijffers op zichzelf interessante benadering, haalt het heilige van Anne Frank wat weg, wat bevrijdend werkt, en haalt het universele en actuele iets meer naar voren."

Telegraaf

- >3,0 sterren
"Eigen invulling aan onderduikbestaan Anne Frank"

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Anne van den Burg overtuigt in haar vertolking van Anne Frank als pittige, getroebleerde tiener."

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Premium Parking middag

Premium Parking middag

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.