Terug

Het verhaal van het verhaal 8+

Theater Artemis & Het Zuidelijk Toneel

Verrassend
Toneel
Grappig
vr 16 nov 2018 19:30 tot 21:10  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Joehoe?
Is daar iemand?
Ergens een verhaal?

Op een dag zit het publiek op een voorstelling te wachten. Het gordijn gaat open en het toneel blijkt naar de kapper te zijn geweest, helemaal kaal! Huh? In een hoek scharrelen wat mensen rond. Wie dat zijn? Geen idee, maar ze komen voor je handtas en ruiken naar mos!

Het verhaal van het verhaal gaat over….tja, waar gaat het eigenlijk over? Wie dit kan navertellen is een held! Dit is Raar met een grote R. En Vreemd met een grote V. Maar ook spannend met een grote S.

Een hele wonderlijke natuurfilm met vierkanten, cirkels en Cristiano Ronaldo. En het publiek? Dat kan slechts smachten en snakken naar de rode draad. Maar waar dan? En waarheen? Trompetten! Er klinkt muziek! Zal het verhaal dan toch nog komen?

Het verhaal van het verhaal is een onvervalste ‘Batelaan’, een magische wereld waarin alles plots kan zinderen van verlangens en verwachtingen. Een 8+ familievoorstelling voor iedereen die niet gekozen is voor het schoolvoetbalteam, of juist wel!

Hoe maak je hiervan spannend theater? Laat dat maar aan Jetse Batelaan over. Van werkelijkheid maakt hij theater en andersom. In samenspel met publiek creëert hij magische werelden waarin het plots kan zinderen van verlangens en verwachtingen. Met veel grappige vondsten zoals de kinderen uit het publiek die de voorstelling overnemen in Hoe de grote mensen weggingen... Nu lijkt het de beurt aan de ‘dingen’. Al weet je dat nooit zeker, bij Jetse is alles één grote verrassing. www.artemis.nl

regie: Jetse Batelaan – dramaturgie: Peter Anthonissen - decor Theun Mosk – kostuums: Liesbet Swings

genre: kinderen en familie, toneel

4,00 sterren

Gemiddelde waardering: 4,00 sterren

Wendy Lubberding

16-09-2018

5 sterren

Disclaimer: onderstaande bespreking van Het verhaal van het verhaal, een regie van Jetse Batelaan in een meerjarige samenwerking voor de grote zaal van Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel, kan mogelijk cynisch overkomen. De auteur verwijst graag naar het aantal sterren boven de tekst om te onderstrepen dat dit niet het geval is.

bekijk reacties (1)

Recensies

Trouw

- >5,0 sterren
"Een spectaculaire opening van het jeugdtheaterseizoen"

Het verhaal van het verhaal zit overvol slimme grappen, terzijdes, dubbele bodems, bekende mediabeelden en bizarre gebeurtenissen. In een theatertaal die je nooit eerder hebt gezien, maar die je tóch bekend voorkomt.

NRC

- >4,0 sterren
"Op slimme en oergeestige wijze weet Batelaan het gevoel van transitie en ongedefinieerdheid te vangen dat ons huidige tijdsgewricht kenmerkt."

Theaterkrant

- >4,0 sterren

Een meerlagig, verrassend vormgegeven, avondvullend werk in de schouwburg waarbij je je publiek anderhalf uur lang in spanning houdt...

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Ongeëvenaard ontregelend theater."

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Brasserie

Brasserie 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren.
Premium parking

Premium parking

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie

Brasserie 18:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. Eet u vegetarisch, gluten- en/of lactosevrij of heeft u andere dieetwensen? Geef dit door via horeca@chasse.nl
Brasserie

Brasserie 18:15

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. Eet u vegetarisch, gluten- en/of lactosevrij of heeft u andere dieetwensen? Geef dit door via horeca@chasse.nl