Terug

Het Wilde Westen van Calamity Jane 8+

Theater Gnaffel

Stoer
Betoverend
zo 9 apr 2017 15:00 tot 16:00  |  MK2zaal (theaterzaal)

Calamity Jane is de beroemdste vrouw van het Wilde Westen. Misschien ken je haar uit de gelijknamige film met Doris Day of uit de televisieserie Deadwood. Calamity Jane ging haar eigen weg, was voor niemand bang én ze was de eerste vrouw die een broek droeg. Ook kon Calamity Jane rijden als een man, vechten als een man, vloeken als een man, schieten als een man en drinken als een man. Maar achter die stoere Wild West heldin zit een meisje vol dromen en verlangens. Heike Wisse en Elout Hol, die mensgrote poppen tot leven weten te toveren, vertellen samen haar ware verhaal. 

Theater Gnaffel
Het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel maakt al bijna dertig jaar voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. In de voorstellingen worden kinderen en volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet. Het Wilde Westen van Calamity Jane is speciaal door Ad de Bont voor Theater Gnaffel geschreven. Hij werkte al eerder samen met Gnaffel bij de producties De Ingebeelde zieke en De Hompelaar.  www.gnaffel.nl

tekst: Ad de Bont - regie: Silvia Andringa - spel: Heike Wisse, Elout Hol - vormgeving poppen: Elout Hol

genre: kinderen en familie

bekijk 't nou nagesprek

Heb je een prangende vraag aan de acteur(s)? Je kunt vragen stellen in het gratis nagesprek

Recensies

Leeuwarder Courant

- >4,0 sterren
"Het Wilde Westen van Calamity Jane is veel meer dan een voorstelling over het leven van de vrouw die je misschien als een van de eerste feministes kunt beschouwen"

“Door middel van het uitlichten van hoogtepunten, of beter gezegd dieptepunten, uit het leven van Calamity Jane beweeg je je met grote sprongen door de geschiedenis. Heike Wisse speelt deze vloekende, zuipende en tierende heldin met behoorlijke overgave.”

bekijk recensies (1)

Arrangementen

Kindertasje 2016-2017

Kindertasje 2016-2017

Nieuw in het assortiment: tas vol leuks en lekkers! Naar een kindervoorstelling of film gaan is het ideale familie-uitje. Het bezoek wordt voor de kinderen nu nog leuker met de speciale Chassé trakteert tas. Dit is een tas gevuld met een leuke kleurplaat, kleurpotloodjes en zit boordevol lekkers. De tas is verkrijgbaar in het theater voorafgaand aan alle films en theatervoorstellingen voor kinderen. Of reserveer meteen een exemplaar online als u kaarten bestelt. Haal uw tas vol lekkers op bij de snoephoek (voor theatervoorstelligen) of bij de cinemabar (voor filmvoorstellingen). €4,50 per stuk.
High Tea 2016-2017

High Tea 2016-2017 12:30

Een smaakvol assortiment van sandwiches, vele kleine gerechten, zowel zoet als hartig en natuurlijk ook veel thee vullen de tafel in de Brasserie. Voor de kinderen serveren wij aangepaste hoeveelheden van zowel zoet als hartig. Bij de voorstelling staat vermeld of er een high tea is.
Premium Parking middag

Premium Parking middag

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.