Terug Nog 1 dag tot voorstelling

Hoe licht kan een wolk zijn? 4+

Het Houten Huis & Feikes Huis

Toneel
Muziek
Betoverend
zo 25 mrt 2018 15:00 tot 15:45  |  MK2zaal (theaterzaal)

Das is dol op eenzame wandelingen en stille plekken, dan is er rust in zijn hoofd en overziet hij alles. Hij draagt een hoed om zijn gedachten een beetje bij elkaar te houden. Maar sinds kort woont er in zijn hoed een specht die er een gat in heeft gepikt. De specht heeft al zijn vrienden uitgenodigd en nu heerst er een kabaal van jewelste. Soms is het heel even stil, maar dan kruipen er weer nieuwe gedachten zijn hoofd binnen. Mooie gedachten en prangende vragen zoals: hoe licht kan een wolk zijn?

Op het toneel staan drie mensen die zich van binnen een das voelen. De een bakt potten, de ander maakt muziek en de derde beweegt. Alle drie proberen ze ons eenzelfde verhaal te vertellen; over stil zijn van binnen en hoe moeilijk dat is.

Hoe licht kan een wolk zijn? is losjes geïnspireerd op het prentenboek De wonderlijke hoed van beer van Ayano Imai en is er voor iedereen die door de ruis het bos niet meer hoort. www.hethoutenhuis.org / www.feikeshuis.nl

Het Houten Huis & Feikes Huis
Feikes Huis en Het Houten Huis verleiden al jarenlang jong en oud met grappige voorstellingen barstensvol verbeeldingskracht en ontroering. Het Houten Huis won verschillende prijzen met hun voorstellingen. Zo won in 2011 hun voorstelling Adios de Gouden Krekel voor Meest indrukwekkende productie en ook Hotel Perdu won in 2014 de Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende productie. Feikes Huis richt zich op objecttheater en ontleent haar naam aan de bekende poppenspeler en theatermaker Feike Boschma (1921-2014), die bekend staat als een vernieuwer op dit gebied.  

concept: Meike van den Akker, Gienke Deuten - regie: Gienke Deuten - spel & muziek: Maarten Smit, Meike van den Akker, Radek Fedyk - poppen: Meike van den Akker

genre: kinderen en familie, toneel

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Een wondermooie voorstelling, een poëtische ode aan opklimmen uit het duister en stilte zoeken in jezelf."

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Het wereldje van Das komt fraai tot leven. Van het subtiele marionettenspel van Meike van den Akker tot het meterslange achterdoek dat van nachtwereld verandert in sneeuwlandschap"

bekijk recensies (2)

Arrangementen

Kindertasje

Kindertasje

Het bezoek wordt voor kinderen nog leuker met het Chassé kindertasje. Een rugzakje gevuld met een vrolijke kleurplaat, kleurpotloodjes, chips, kinderdrankje en wat lekkers. De tas is verkrijgbaar in het theater voorafgaand aan alle films en theatervoorstellingen voor kinderen. Of reserveer meteen een exemplaar online als u kaarten bestelt. Haal uw tasje met lekkers op bij de snoephoek (voor theatervoorstellingen) of bij de cinemabar (voor filmvoorstellingen). €4,50 per stuk
Premium Parking middag

Premium Parking middag

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.