Terug

tgECHO

Hotel Informatie

za 13 jan 2018 20:30 tot 22:30  |  MK2zaal (theaterzaal)

Een klucht voor 148 personages en 2 bevers op rolschaatsen

“Gemiddeld bestaat een ruitenwisserleven uit 150.000 wisbewegingen. Als de haan in een groep kippen overlijdt, transformeert een van de hennen in een haan.” Zomaar wat feiten. Informatie die we tot ons kunnen nemen, opslaan in ons brein of zo snel mogelijk weer vergeten. Vroeger leerden we feiten op school of uit de encyclopedie. Tegenwoordig kunnen we informatie 24/7 opzoeken via onze smartphones. En ook als we niet actief zoeken, slaat de informatie ons overal om de oren. Wat doet deze overdaad aan informatie met ons?

Hotel Informatie is een absurde klucht over de relatie tussen mens en informatie. In een oneindig groot hotel lopen gasten in en uit. Zij doen zich anders voor dan ze zijn en misverstanden zijn aan de orde van de dag. Geheimen worden te vroeg onthuld, intieme details waar niemand op zit te wachten worden gedeeld, kernzaken en nutteloze weetjes raken verward; en zo ontstaat er een grote chaos waarin iedereen steeds verder wegzakt. www.tgecho.com

tekst: Erik Bindervoet – regie: Roeland Hofman - spel: Lotte Dunselman, Ellen Goemans, Joep Hendrikx, Ella Kamerbeek, Anna Schoen

tgECHO is een Arnhems toneelgezelschap en bestaat uit theatermakers Anna Schoen en Lotte Dunselman. In hun voorstellingen tonen ze een weerspiegeling van de maatschappij, maar dan wel één waarin alles nét even anders is, als een echo met een ietwat vervormde klank. Anna en Lotte zetten je met hun vervreemdende voorstellingen op scherp en laten je voelen en ervaren wat de consequenties zijn van de maakbare wereld en de pogingen om daarin te overleven. Met voorstellingen als Botten, Stel je bent een koe en Burgerlijke Schemering heeft tgECHO een eigen plek in het Nederlands theaterlandschap weten te veroveren.

genre: toneel

4,00 sterren

Gemiddelde waardering: 4,00 sterren

DW

15-01-2018

5 sterren

Heel verrassend, licht maar zeer snel en met de 5 spelers en de diverse rollen die zij spelen een stuk waarbij je alle aandacht nodig had.

S.E. Blankenstijn

14-01-2018

5 sterren

Knappe prestatie maar de voorstelling duurde mij te lang. Inkorten tot een uur!

Paul van de Sande

14-01-2018

5 sterren

Een heerlijke absurdistische voorstelling waarbij ondanks de voorspelde overdaad aan informatie de rode draad van het verhaal prima te volgen is en alles op miraculeuze wijze op zijn plaats valt en klopt. De cast is geweldig. Ik had bij de vele karakters die voorbij kwamen soms niet eens door dat ik naar dezelfde speler aan het kijken was en ik zat nog wel met mijn neus er bovenop. In alle opzichten een overdonderende voorstelling. Zo zeer zelfs toen ik na afloop van één van de spelers te horen kreeg dat ze me echt had zien genieten ik niet meer uit kon brengen dan "ja, het was ook echt genieten". Ik was nog helemaal aan het bijkomen. Leuk dat ik het nu allemaal nog eens kan teruglezen in het boekje van de voorstelling. Ben alleen vergeten een vraag of antwoord achter te laten, dus bij deze: "Waar ruikt de maan naar?"

bekijk reacties (3)

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Een experimentele, nieuwe komedie, die onmogelijk is na te vertellen"

Dagblad van het Noorden

- >4,0 sterren
"Die uitzinnigheid pakt ongelofelijk grappig uit"

bekijk recensies (2)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 18:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu