Terug

Amos Ben-Tal / Offprojects & Spinvis

Howl

di 14 nov 2017 20:30 tot 21:45  |  MK2zaal (theaterzaal)


Howl is een fascinerende samenwerking tussen choreograaf Amos Ben-Tal, zijn collectief OFFprojects en de prijswinnende dichter en muzikant Spinvis. Met interviews, special-guests en vooral veel beweging, muziek en poëzie gaan zij op een zoektocht naar de veelzijdigheid van identiteit en de verschillende realiteiten die iedereen voor zichzelf creëert. Een talkshow, een dansvoorstelling en concert in één.

Choreograaf Amos Ben-Tal en muzikant en dichter Spinvis ontmoetten elkaar tijdens het Oerol Festival in 2015. Als gastcurator van één van de hoofdlocaties nodigde Spinvis, Amos Ben-Tal / OFFprojects uit voor een publieke conversatie over ‘dans en de toekomst’. Het resultaat was een spontane combinatie van interview en dansvoorstelling. De originele samensmelting van abstracte dans en documentaire bleek een bijzondere vondst en vormde het vertrekpunt voor Howl. Tijdens het Festival de Nederlandse Dansdagen werd Howl bekroond met de Dioraphte Prijs 2016 voor de voorstelling met meeste internationale allure. www.offprojects.nl

choreografie: Amos Ben-Tal - muziek: Spinvis & Saartje van Camp - dans: Aurélie Cayla, Milena Twiehaus, Yvan Dubreuil, Genevieve Osborne, Amos Ben-Tal

OFFprojects is een collectief van vier voormalig dansers van het Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble, dat zich verzamelt om het werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal. De groep creëert multidisciplinaire voorstellingen, events en installaties en staat bekend om zijn ‘out of the box’ benadering en uitzonderlijke uitvoeringskwaliteiten. Hun eerste avondvullende productie Offline (2014) werd goed ontvangen, gevolgd door de met vijf sterren bekroonde voorstelling Might (2015). Voor Howl (2017) ontving OFFprojects de prestigieuze Dioraphte Dansprijs 2016. Alle leden bezitten naast dans een tweede expertise. Hierdoor is ieder aspect van een productie onderdeel van het conceptuele geheel. OFFprojects bestaat uit Amos Ben-Tal (dans, choreografie, tekst, muziek) Aurélie Cayla (dans, educatie), Milena Twiehaus (dans, video, beeld) en Yvan Dubreuil (dans, dramaturgie).

De Israëlisch-Nederlandse choreograaf Amos Ben-Tal (Haifa 1979) begon op 13-jarige leeftijd met dansen op verschillende scholen in Israël en studeerde in 1997 af aan de National Ballet School in Toronto, Canada. In Nederland danste Amos negen jaar bij Nederlands Dans Theater waar hij zijn passie voor choreografie ontdekte. In 2005 ging zijn eerste stuk Track succesvol in première. Sinds 2012 werkt hij als choreograaf met zijn collectief OFFprojects.

Spinvis (Erik de Jong) brak in 2002 door met zijn met goud bekroonde debuut album Spinvis - Spinvis. Voor zijn werk ontving hij o.a de Zilveren Harp, De Popprijs, De Annie M G Schmidt-prijs en de Johnny van Doorn prijs voor Gesproken Letteren. In de loop der jaren krijgen de live-uitvoeringen van zijn muziek een steeds theatralere vorm, zodat de concerten meer en meer verhalende voorstellingen worden en samenwerking met andere kunstdisciplines: dans, videokunst, lichtsculpturen, wordt gezocht.

genre: lichte muziek, dans

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Meer dan om de choreografieën draait de voorstelling om de vraag hoe bewegingsbedoelingen aankomen bij de toeschouwers. Een geslaagd project dat als openingsprogramma van de 18de editie van CaDance treffend het thema illustreert: ‘de kunst van het kijken’"

Cultureelpersbureau.nl

-
"Verwacht bij Howl niet een voorstelling die uit is, of af. Maar wel een die uiterst doordacht en briljant is"

Theaterkrant

-
"De vragen van Spinvis aan de dansers komen uit een oprechte belangstelling voort en laten zien hoe persoonlijke verhoudingen van betekenis zijn en verder werken in hun ontwikkeling. Zo wordt Howl gaandeweg een reis langs het lichaam en haar mogelijkheden "

denhaagdirect.nl

-
"Amos Ben-Tal en Spinvis (Erik de Jong) zetten, samen met de dansers van OFF-projects, Spinvis’ vaste celliste Saartje van Camp en geluidstechnicus Xavier van Welsch, een vernieuwende voorstelling neer, waarin alle elementen uiteindelijk samenvallen tot ee"

Jury Diorapthe Prize '16 over Howl

-
"Door de diversiteit, het complexe en tegelijkertijd het universele en gemeenschappelijke van de mens te zoeken in zijn voorstelling, nodigt hij ons uit om te communiceren. Met behulp van de ongelofelijke vaardigheden van de performers maakt hij dat iedere"

Dansmagazine.nl

-
"Howl is een levendige en poëtische multidisciplinaire dansvoorstelling waarin het publiek mee op reis gaat door de wereld van herinnering, verbeelding en overtuigingen. In dit onderzoek naar de betekenis van identiteit, vallen wetenschap, spel en oorspron"

bekijk recensies (6)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.