Terug

Arno Schuitemaker

If you could see me now

za 20 jan 2018 20:30 tot 21:25  |  MK2zaal (theaterzaal)


In If you could see me now worden je ogen, oren en emoties niet alleen op scherp gezet maar ook uitgedaagd en in verwarring gebracht. Het is een ervaring waarin steeds opnieuw niets lijkt op het voorgaande. Laverend tussen een vloedgolf aan beweging en verstilling en tussen vervreemding en extase, word je dieper en dieper in de voorstelling meegenomen. If you could see me now  is een totaalbelevenis die wonderlijk ontwricht en bevrijdt. www.arnoschuitemaker.nl

concept & choreografie: Arno Schuitemaker – muziekcompositie: Wim Selles – lichtontwerp: Vinny Jones

Arno Schuitemaker maakte de afgelopen jaren indruk met een serie fysieke performances, onontkoombaar en vol energie. Hij wordt inmiddels gezien als een van de meest vooraanstaande choreografen van de nieuwe generatie in de hedendaagse dans. De fysieke meeslependheid en magische eenvoud van zijn werk worden tot ver buiten de landsgrenzen geroemd. If you could see me now is de derde voorstelling, na While we strive en I will wait for you, met zintuiglijke beleving van beweging als vertrekpunt.

genre: dans

Dansliefhebber

22-01-2018

Ik heb in jaren niet zo'n slechte dansvoorstelling gezien. Ik ga veel naar moderne dans. Doe zelf ook aan moderne dans. Ik heb weg willen lopen, maar dan stoor ik de andere bezoekers, aangezien het in de kleine zaal was. Het was saai, weinig variatie. Het had het meeste weg van, kijken naar drie mensen die een avondje dansen in een club. Kijken naar uithoudingsvermogen. En de harde muziek en stroboscoop ronduit te lang en irritant.

bekijk reacties (1)

inleiding & uitgeleide

How To: Er is meer te zien en te ervaren dan je voor mogelijk hield Aart Goedhart 
Bij de kunsten gaat veel aandacht uit naar wat kunstenaars willen overbrengen. Maar gaat kunstbeleving ook over iets kunnen ‘ontvangen’? Biedt kunst zicht op onze belangrijke vragen? En kan kunst ons daar zelfs verder in helpen? Kortom, wat kan kunst ons over onszelf vertellen?

In deze inleiding nodigt ondernemingscoach Aart Goedhart u uit in een bepaalde houding en kijk te treden, waardoor u beetje bij beetje een perspectief krijgt aangereikt om verder te kunnen kijken dan de voorstelling. Geen therapeutische sessie, maar een manier om anders naar theater te kijken. Na afloop blikt u hier op terug in de uitgeleide. Geef u over.

De inleiding start om 19.45, na afloop is een reflecterende uitgeleide van +/- 30 minuten.

Aart Goedhart geeft ook een inleiding bij de volgende voorstellingen:
Conversations (at the end of the world) – Het Zuidelijk Toneel / Kris Verdonck – do 9 nov
Protagonist – Jefta van Dinther / Cullberg Ballet – do 17 mei

stroboscopisch licht

In deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscopishc licht.

Recensies

NRC

- >4,0 sterren
"Een schitterend werk, met transformaties die soms eerder voelbaar dan direct aanwijsbaar zijn, zo subtiel is het verloop."

Trouw

- >4,0 sterren
"In een bevrijdende dansbeweging valt alles op zijn plaats. (...) Het is niet overdreven om te zeggen dat dit soort ervaringen de toekomst van het theater zal bepalen."

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Een prachtig gemaakt en gedanst werk dat subtiel met je gevoel speelt."

bekijk recensies (3)

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.