Terug

Krisztina de Châtel, SALLY Dansgezelschap Maastricht & Ensemble 88

(Im)pulse

wo 4 dec 2019 20:30 tot 21:55  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


Twee kenmerkende werken van Krisztina de Châtel naast nieuw werk van jong talent Audrey Apers uit SALLY’s Danslab. Drie choreografieën met een sturende rol voor muziek.

Het drieluik (Im)Pulse brengt op initiatief van SALLY De Châtels klassieker Pulse (2007) op muziek van György Ligeti. Door de pianoklanken van Ligeti worden de dansers, gehuld in kostuums van mode-icoon AZIZ, meegesleurd als bladeren in een orkaan. “Eentje om nog eens te gaan zien”, schreef NRC Handelsblad in 2007. 

Thirteen images from the dark land (2017) werd gemaakt in opdracht van SALLY. Hiermee creëerde De Châtel voor het eerst in haar carrière een duet waarin menselijk contact centraal staat. Op een compositie van George Crumb en live begeleid door Ensemble 88 verkent de choreografie de menselijke ziel in het fysieke lichaam.

Met Apers' Labour of love staat (Im)Pulse voor drie choreografieën met een sturende rol voor muziek. In een live dialoog tussen Apers en haar muzikale counterpart moet de strijd om territorium wijken voor het werken aan een gemeenschappelijke grond.

Krisztina de Châtel, SALLY Dansgezelschap Maastricht en Ensemble 88 slaan hun handen ineen voor het koesteren van repertoire èn vernieuwing in muziek en dans. www.kdechatel.com | www.sallydansgezelschapmaastricht.nl | www.ensemble88.nl

choreografie: Krisztina de Châtel, Audrey Apers – compositie: György Ligeti, George Crumb, Michiel de Malsche, Jan Deboom – livemuziek: Ensemble 88  – dans: Marina Bilterijst, Cesare Di Laghi, Alina Fejzo, Ivan Montis, Luis R. Pedraza Cedrón, Pedro Ricardo Henry, Pedro Ricardo Henry, Ivan Montis, Audrey Apers

genre: dans

inleiding

Om 19.45 vindt er een gratis inleiding plaats.

Recensies

Trouw

- >4,0 sterren
"De herneming van ‘Pulse’ uit 2007 is een must-see voor oud en nieuw publiek. Een grandioos stuk, twaalf jaar later misschien wel nog beter."

Theaterkrant

-
"Een dansavontuur vol expressie."

bekijk recensies (2)