Terug

In het hol van de leeuw 14+

DOX & Black Sheep Can Fly

Toneel
Stoer
do 1 nov 2018 19:30 tot 20:30  |  MK2zaal (theaterzaal)

De geest is een formidabele gevangenis waaruit we ons alleen zelf kunnen bevrijden. In het hol van de leeuw gaat over hokjesgeest en de verwachtingen tussen vaders en zoons. Een confronterende muziektheatervoorstelling met spoken word en scherpe humor. Gespeeld door vier acteurs/musici, met multitalent Yannick Jozefzoon in de hoofdrol.

In een gevangeniscel zit een intelligente jongen in gevecht met zichzelf. Na een confrontatie met zijn vader escaleert de boel. Hoe kan het dat zijn leven deze koers heeft genomen? Wiens schuld is het? Waarom is zijn vader er niet voor hem? Dat zijn vader er nauwelijks was tijdens de opvoeding heeft zijn eigenwaarde geen goed gedaan. De veroordelende blikken en zijn eigen gedachten zetten de jongen klem. Is ontsnappen mogelijk?

Makers Saman Amini en Nima Mohaghegh (onder andere bekend van A seat at the Table) zetten hun unieke theater- en filmtaal in om jonge mensen bewust te maken van hun eigen labels. En tonen ook de kracht om deze labels te veranderen.

tekst en regie: Saman Amini & Nima Mohaghegh ~ spel: Yannick Jozefzoon, Sahand Sahebdivani e.a.

genre: kinderen en familie, toneel

Mieke Zijlmans

06-10-2018

‘Heeft u last van angstaanvallen?’ Deze vraag moet worden beantwoord op een glijdende schaal van ‘helemaal nooit’ tot ‘altijd’. De gevangenisdokter laat gevangene Lopez niet zèlf vertellen wat hem mankeert. Die moet standaardvragen beantwoorden om in aanmerking te komen voor medicatie. Via die route wordt de gevangene in een hokje geplaatst en dat hokje bepaalt de medische therapie. En niet zijn persoonlijke verhaal. In het hol van de leeuw laat zien hoe het voortdurend in zulke hokjes worden geplaatst, de personages opbreken. En dat het nauwelijks mogelijk is aan die benauwende benadering te ontkomen.

bekijk reacties (1)

nasprek

Vraag na afloop de acteurs het hemd van het lijf 

Recensies

Theaterkrant

-
"Grappige, ontroerende en scherpe voorstelling over jezelf zijn"

bekijk recensies (1)