Terug

Conny Janssen Danst

Inside Out

za 3 feb 2018 20:30 tot 21:50  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


Na een succestour langs volle zalen, lovende recensies in de pers, enthousiaste reacties van ontroerde, verwonderde bezoekers én een nominatie voor een Zwaan, de dansvakprijs van Nederland, komt Inside Out van Conny Janssen Danst terug.

Choreografe Conny Janssen liet zich voor Inside Out inspireren door de term Exploded Drawings, drie-dimensionele constructietekeningen en de gedachte dat iets moet worden opengebroken om te ontdekken wat achter de façade speelt. Het zijn metaforen voor systemen maar ook voor de soms dwingende dynamiek binnen groepen mensen. In Inside Out gaat zij op zoek naar onderhuidse levens, naar de rol van het individu in de complexiteit van een massa. Naar het kleine detail in het grote geheel. Pas als het harde pantser openscheurt kan het eigene zich openbaren.

“Soms kijk je naar iets waar je niet bij kunt komen. Alle informatie, al het menselijke, is binnen de structuur opgesloten. Als een lichaam omsloten door huid. Pas als je de buitenkant eraf pelt en de binnenkant wordt blootgelegd, zie je de schoonheid van de onderdelen, de details en onderlinge verbanden.” – Conny Janssen

Conny Janssen ziet het opnieuw uitbrengen van bestaand werk als een kans om repertoire verder te ontwikkelen. Niet alleen andere dansers, ook emotionele afstand en de ervaring van nieuwe creaties beïnvloeden de manier waarop zij haar eigen werk bekijkt. De hernieuwde versie van INSIDE OUT is daarom geen nostalgische terugblik, maar het resultaat van een vitaal nieuw creatieproces met andere dansers en ruimte voor nieuwe keuzes.

Naast een dansersensemble bestaande uit jonge talenten en bekende gezichten, stelt Conny Janssen voor Inside Out een verrassend muzikaal gezelschap samen, geleid door singersongwriter/muzikante iET en gitarist/multi-instrumentalist Budy Mokoginta. In samenwerking met toetsenist Thierry Castel en cellist Keimpke Zigterman spelen zij nieuwe composities waarin vooral de stem van iET met al haar klanken naar het binnenste van de dansers leidt. www.connyjanssendanst.nl

choreografie: Conny Janssen – compositie en muziek: iET, Budy Mokoginta e.a. – dans: Adi Amit, Laura Belgrano, Davide Bellotta, Tu Ngoc Hoang, Maud Huizing, Martijn Kappers, Nina Plantèfeve-Castryck, Youp Scheffer, Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Liza Wallerbosch e.a.

Conny Janssen Danst is gevestigd in Rotterdam en is sinds 1992 een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland. Het werk van artistiek leider Conny Janssen staat bekend om de sterk fysieke en theatrale kracht van de dansers en de verrassende diversiteit van haar voorstellingen, waarin altijd de dans centraal staat. Door verbindingen aan te gaan met kunstenaars en instellingen uit de wereld van fotografie, film, architectuur, theater en muziek, plaatst Conny Janssen haar dans in een breder perspectief.

genre: dans

4,85 sterren

Gemiddelde waardering: 4,85 sterren

M. Baptist

07-02-2018

5 sterren

de tijd kwijtraken in een voorstelling van anderhalf uur. muziek en dans organisch geheel, fantastische avond

M.E.M. Borggreven

06-02-2018

5 sterren

Heel verrassend en heel bijzonder ademloos gekeken.

C.J. Leijnse

05-02-2018

5 sterren

Geweldige voorstelling met geweldige dansers en al even geweldige live muziek. Wij hebben zeer genoten.

J.M. Douw - Schimmer

04-02-2018

5 sterren

Kan niet mooiwr

Anoniem

04-02-2018

5 sterren

Fantastisch, ik heb erg genoten van de dansers, het verhaal, het decor en niet te vergeten de muziek die naadloos de dansers begeleidde.

Jacqueline Schellekens

04-02-2018

5 sterren

Fantastische voorstelling, alles in balans, de dansers, het decor, de livemuziek, de belichting, de kleding...

Frits Pilzecker

04-02-2018

5 sterren

Inside Out is een schitterende voorstelling! Dans, muziek en decor vormen een prachtig geheel. De voorstelling wist mij in mijn ziel te raken. Boeiend vanaf de eerste passen tot de laatste tonen!

E. Rouws

04-02-2018

5 sterren

Overweldigend.

P.C.M. Schuring-Damen

04-02-2018

5 sterren

In een woord fabelachtig.

Leo Van Lien

04-02-2018

5 sterren

Prachtig gedanst in een passend decor met fantische muziek

De Vos

04-02-2018

5 sterren

Fantastische dansers, fantastische muziek en fantastische zangeres. Kortom: iedere minuut van de voorstelling genoten

R.J.M. Stoop

04-02-2018

5 sterren

Het was in een woord prachtig ! Dans, muziek, zang , deco en verlichting Top

M.A. Van Der Pol

04-02-2018

5 sterren

bekijk reacties (13)

gratis inleiding 19.45

Waar haalt Conny Janssen elke productie opnieuw haar inspiratie vandaan? Waarin onderscheidt het werk van haar gezelschap zich ten opzichte van andere dansgezelschappen? Hoe past Inside Out in het oeuvre van Conny Janssen Danst? Het antwoord op deze, en vele andere vragen, krijgt u wanneer u de inleiding voorafgaand aan Inside Out bijwoont. Dansdeskundige Liesbeth Osse vertelt over dans in het algemeen en over Conny Janssen Danst in het bijzonder. Vervolgens is er de gelegenheid uw eigen vragen te stellen. Na het bijwonen van deze inleiding heeft u meer inzicht in het werk van Conny Janssen en haalt u meer uit uw voorstellingsbezoek.

over Liesbeth Osse 
Liesbeth Osse is dans- en dansfilmdeskundige. Zij ontwikkelt participatieprojecten, schrijft, coacht en geeft inleidingen op dansvoorstellingen. Zij is o.a. verbonden aan Gouden Dans, Het Nationale Ballet en Conny Janssen Danst.

Recensies

Trouw

- >4,0 sterren
"Janssen toont hoe kwetsbaar het eigene is"

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"Ritme, ademhaling, snelle gewichtsverplaatsingen met natuurlijk golvende patronen en een flow waardoor je automatisch mee wilt bewegen"

Stentor

-
"Fabelachtig melancholieke zoektocht"

Meppeler Courant

-
"Inside Out roept door de virtuositeit van de dansers, de aangrijpende muziek en de soms vervreemdende danstaal intrigerende vragen op die lang nazoemen in je hoofd"

Friesch Dagblad

-
"De muziek, de vormgeving van de ideeën en de dans vormen een wondermooi geheel"

bekijk recensies (5)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu