Terug

Into the Woods

za 11 mrt 2017 20:00 tot 22:50  |  Jupilerzaal

Om hun felbegeerde kind te krijgen, worden een onnozele bakker en zijn kordate vrouw met een onmogelijke opdracht het bos in gestuurd. Daar blijken ze ongewild de spil te vormen in de sprookjes van Assepoester, Roodkapje, Rapunzel en Sjaak en de bonenstaak. Maar zijn heksen, wolven en reuzen eigenlijk de grootste bedreiging voor je geluk? En wat is de prijs voor het Lang en Gelukkig waar iedereen op hoopt? Wereldberoemd en meermalen bekroond musicalcomponist Stephen Sondheim (o.a. Sweeney Todd, West Side Story) creëerde met de hilarische en grimmige sprookjesmusical-voor-volwassenen Into the woods, een moderne parabel over verlangen, verraad en verlossing tussen geliefden, ouders en kinderen. 

genre: musical en show, kinderen en familie

3,88 sterren

Gemiddelde waardering: 3,88 sterren

Nagelkerke-Van Geel

21-03-2017

5 sterren

Geweldige voorstelling. Complimenten voor spelers en orkest. Ik ben een leek maar het leken mij hele moeilijke muziekstukken. Perfect uitgevoerd. Een minpuntje: Voor de pauze was het verhaaltje voor mij eigenlijk wel af! Mooi happy end. Na de pauze was het nog wel een prachtige voorstelling hoor, maar het verhaal minder.

Heshof

20-03-2017

5 sterren

Hele voorstelling was geweldig

J. Veuger

14-03-2017

5 sterren

Goed orkest, simpel en doeltreffend decor, goede cast en uitmuntende combi. Aanrader door eenvoud, waardoor je heel erg de focus kunt leggen op de muziek en de cast. UITMUNTENDE VOORSTELLING

A.C.A.C. Graumans-Wijnants

13-03-2017

5 sterren

De voorstelling duurde (te) lang. De spanningsboog tot de pauze was prima, maar na de pauze zwakte deze af. Dit had ook te maken, met de muziekstukken die veelal dezelfde klankkleur en toonhoogtes hadden. Er zat weinig variatie in de muziek en er waren geen tempowisselingen. Dat is een gemiste kans. De verhaallijn was goed doordacht, meer eindigde niet in een climax.

Jet

13-03-2017

5 sterren

Goed verhaal, super leuk uitgebeeld, top orkest, alleen jammer dat af en toe zang te zacht was en daardoor minder te verstaan.

W. Van der Vliet

12-03-2017

5 sterren

Geweldige voorstelling. Tweede keer dat ik into the Woods zag. 1e x in openlucht theater Amersfoort lang geleden. Goeie cast. Prima timing met gedegen orkest.

Elaine

12-03-2017

5 sterren

Prachtige voorstelling! Mooi initiatief om het orkest ook op het podium te plaatsen. Het waren stuk voor stuk topacteurs/actrices. Het werd zeer mooi gebracht, leuke humor, mooi decor. Ik was eerst wat sceptisch over het decor, maar het bleek perfect te werken. Echt prachtig en betoverend mooi, geen moment verveeld. Een meesterwerk vol magie! Ik zou de voorstelling aan iedereen aanraden en ik zou zo weer gaan.

Marc Cantrijn

12-03-2017

5 sterren

Ster 1: Wij vonden de enscenering erg mooi, uitwerking typetjes / 'karakters' goed (Ward Kamps mag mooi zichzelf spelen). Ster 2: Belichting prima. 2 sterren eraf: Zang is enorm achtergebleven gebied, verstaanbaarheid vaak uitermate belabberd, na de pauze wordt dat hinderlijk en langdradig. Afwisseling van 'gewone' naar 'kopstem' erg storend, ensemble zang qua dictie prima, qua klank beroerd. Nederlandse taal is lastig om te zingen, maar leg dan niet zoveel nadruk op onbeklemtoonde lettergrepen, klinkers zijn erg lelijk. Ster erbij: Er zat gelukkig een goed orkest, waar een adequaat reagerende en soepel leidende dirigent voor stond.

P.J.M. Van Ginneken

12-03-2017

5 sterren

het was een wervelende prachtige show. Mooi decor. Veel gelachen. Het had van ons een half uurtje korter gemogen.

12-03-2017

5 sterren

J.P.M. Huijskens

12-03-2017

5 sterren

Het was een aardig verhaal maar muzikaal vond ik het minder. Nu ben ik als klassiek-en operaliefhebber niet geheel objectief. Mijn vrouw vond het prachtig.

Van der Vliet

12-03-2017

5 sterren

Onwijs leuke musical met orkest en veel humor

Van Der Spoel

12-03-2017

5 sterren

Vond er niks aan. De heks was niet om aan te horen. De rest vervulde goed hun rol. Maar wat een vreselijk stuk! 1 ster is eigenlijk al te veel. Spijt dat ik ben gegaan, zonde van mijn geld. Binnenkort naar de marathon, hoop dat dat leuker is.

A.N. de Bruin

12-03-2017

5 sterren

Interessante en boeiende opzet van het verhaal. Attractieve composities. Helaas echter bij de uitvoering, zoals tegenwoordig zo vaak, volume van de muziek te hoog in vergelijking met de zangstemmen. Daardoor de tekst moeilijk verstaanbaar, hier in het bijzonder bij de vrouwenstemmen.

R. Van Wesemael

12-03-2017

5 sterren

met live orkest, goede en enthousiaste ploeg

A.A.F.M. Knappers

12-03-2017

5 sterren

Mooie voorstelling met humor, goede zang en onderliggende boodschap. Weer eens iets anders dan een "normale" musical. Met zeer sterke cast.

J.M. Michel

12-03-2017

5 sterren

..een feestje voor het oog en de oren(ook al was het niveau van de zangers/zangeressen wel heel divers van kracht), dus een heerlijke avond gehad. Fantastische productie ;-)

A.J.M. Hoogervorst

12-03-2017

5 sterren

Verrassend leuke voorstelling met fantastische cast en betoverend orkest die opging in de voorstelling

J.P.M. Frijters

12-03-2017

5 sterren

Leuke goede voorstelling. Jammer dat de zang en praten minder goed te verstaan was (zaten op rij 9). Geluidskwaliteit moet dan ook wel beter om het helemaal goed te maken.

Remmerswaal

12-03-2017

5 sterren

Zeer wisselende kwaliteit van zowel zang als spel. Van tenenkrommend tot uitmuntend.

R. Cox

12-03-2017

5 sterren

Het volume van het orkest overstemde de zangers in die mate dat ze - vooral in het eerste half uur - amper gehoord konden worden. En dan spreek ik nog niet over het verstaan van de tekst. De d

Specht

12-03-2017

5 sterren

Fijne theateravond met uitstekend spel, mooie zang en een fantastisch begeleidend orkest.

Boelée

12-03-2017

5 sterren

Ik heb into the Woods al op wat verschillende manieren zien worden uitgevoerd, maar ik denk dat de voorstelling hier het beste tot zijn recht kwam. Het was simpel en hierdoor kreeg het verhaal, de muziek en de acteurs de kansen om te schitteren.

A. de Klein

12-03-2017

5 sterren

Het zal wel knap zijn, maar viel mij zwaar tegen . In de pauze wegggegaan

M. Van den Bemd

12-03-2017

5 sterren

Hele leuke grappige musical. Ik denk wel dat het handig is om de film gezien te hebben.

bekijk reacties (25)

Chassé Royale

Laat u extra verwennen. Alles op één plek en geen wachttijd bij garderobe of in de pauze voor uw consumptie. U wordt voor aanvang ontvangen met koffie, thee en zoetigheden op de Hofkens HIG foyer. Daar kunt u ook uw jas ophangen. In de pauze serveren wij een goed glas mousserende wijn en wij gaan rond met lekkere hapjes. € 14,50. reserveer

into the woods quiz

Speel de Into the Woods quiz: http://intothewoodsquiz.nl/

Recensies

Volkskrant

- >5,0 sterren
"Into the woods bezorgt de perfecte avond"

"Vind maar eens een cast, die van minimal music naar uiterst complexe patronen kan switchen en die moralistische ernst en komisch absurdisme kan doseren. En die ook nog eens perfect met elkaar moet samenspelen. (…) Esther Maas van Pit Producties is voor al deze examenonderdelen met vlag en wimpel geslaagd. (...) Regisseur Gijs de Lange heeft er hogeschool-slapstick van gemaakt en heeft zijn spelers net tot het randje laten gaan. Het werkt allemaal. Zo simpel, zo low budget, zo creatief en inventief. Tel daar de soepele vertaling van Jeremy Baker bij op en de perfecte avond is compleet."

NRC

- >4,0 sterren
"Een gehaaide zedenles voor volwassenen"

"Een musical waarin diverse sprookjes zijn verknoopt om te ontpoppen tot een zedenles voor volwassenen. Pas op met wat je wenst, aldus de moraal, want dat kan gauw verkeerd gaan. (…) ‘Into the woods’ is een creatie van Stephen Sondheim, de grootste musicalvernieuwer van de afgelopen halve eeuw. Wie dit sprookje wil ensceneren, ziet zich voor een zware taak gesteld. Sondheim laat tekst en muziek zo gehaaid in elkaar grijpen dat ook de kleinste afwijking zou afdoen aan de schittering van het geheel, waarin menigmaal twee melodieën gelijktijdig opkomen, omdat de personages elk iets anders willen zeggen. Zo’n voorstelling vergt een hoge graad van perfectie. (…) Onder leiding van Jeroen Sleyfer speelt het orkest de partituren met alle gewenste finesse. Terwijl de spelers eveneens een geolied ensemble vormen, met virtuozen als Lone van Roosendaal, Elise Schaap, Paul Groot, René van Kooten, Brigitte Heitzer en Wart Kamps. (…) Decors zijn voor deze show overbodig, bewijst regisseur Gijs de Lange, die zijn vindingrijke enscenering een mooie ontwikkeling laat doormaken. (…) Hogeschoolwerk is dit, in alle opzichten."

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Betoverend goed en grappig"

"De verbeelding krijgt hier volop de ruimte. (…) Die acteurs kunnen zich letterlijk en figuurlijk nergens achter verschuilen. Slechts gewapend met hun lijf en stem moeten zij hun betoverende werk doen. En daar slagen zij wonderbaarlijk goed in. (…) Er valt sowieso veel te lachen. Later komt ook de moraal van het verhaal nog aan bod en is alles in balans. Eind goed, al goed."

Trouw

- >4,0 sterren
"Roodkapje als moorddadig wichtje met een bizar hip loopje"

"PIT Producties legt in deze voorstelling met tekst en zeer gecompliceerde composities van musicalgrootheid Stephen Sondheim veel nadruk op de geniale muziek. De continu kruisende melodielijnen en niet voor de hand liggende intervallen komen goed tot hun recht. De genuanceerde arrangementen van Jeroen Sleyfer klinken afwisselend ingetogen en uitbundig, maar altijd vol en warm."

bekijk recensies (4)

Theaterarrangement

voorbeeldarrangement

Dineren in een betoverend bos? Samen met onze creatieve partners toveren wij een gedeelte van het Chassé Theater om tot een fraai stukje natuur. Sprookjesfiguren verschijnen aan uw dinertafel en mooie gerechten laten uw gasten watertanden. Na afloop van de voorstelling zien wij uw gasten graag terug op de Enchanted Forest Party. Een onvergetelijk avondvullend programma.

tarief arrangement (excl. btw)
Voor grootschalige projecten als bovenstaand arrangement gaan wij graag met u om tafel zodat wij met uw wensen en budget als uitgangspunt een passend voorstel kunnen maken.

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu