Terug

ISHI, indianenwijsheid voor de 21e eeuw 8+

Het Filiaal theatermakers

Verrassend
Toneel
Ontroerend
zo 17 feb 2019 15:00 tot 16:00  |  MK2zaal (theaterzaal)

Stel je eens voor: je bent de allerlaatste overlevende van je volk. Al jaren woon je verborgen in de wildernis. Maar ook dáár dringt het geweld van de moderne tijd door. Uiteindelijk lukt het je niet meer om te leven volgens de Weg van je voorvaderen. Je bent helemaal alleen. Wat doe je dan?

Ishi komt op een mooie zomerdag in 1911 ineens de 20ste eeuw binnen gewandeld. Uitgehongerd en met zijn laatste krachten. Hij is meteen een bezienswaardigheid en wordt overal uitgenodigd. Want Ishi weet precies hoe je de beste pijl en boog kunt maken, hoe je onhoorbaar door een bos kunt lopen of hoe je op een meter van een hert kunt komen zonder dat het wegloopt.

Ishi is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal dat ook anno nu enorm tot de verbeelding spreekt. Over omgaan met elkaar en omgaan met de wereld om je heen. Over het samenleven van mens en dier. Maar vooral over wat er gebeurt als je nieuwsgierigheid groter is dan je angst. Monique Corvers schreef een filosofische- en tegelijk lichtvoetige tekst. Singer-songwriter Jasmin Dias Godoy Maia maakte er prachtige liedjes met Braziliaanse invloeden bij. Ze wordt op het podium vergezeld door twee acteurs die samen met haar het verhaal vol vaart vertellen, zingen en spelen. Ramses Graus ondersteunt het verhaal door middel van projecties, het handelsmerk van Het Filiaal.

regie & tekst:  Monique Corvers - compositie & zang: Jasmin Dias Godoy Maia - beeld projectie: Ramses Graus - compositie coach: Gábor Tarján - spel: Hok Tan, Mirthe Klieverik

Het Filiaal theatermakers
Het Filiaal theatermakers is een Utrechts gezelschap en maakt voorstellingen voor families en basisonderwijs. De voorstellingen van het gezelschap toeren nationaal en internationaal. De artistieke kern bestaat uit artistiek leider/regisseur Monique Corvers, componist/musicus Gábor Tarján en objecttheatermaker/acteur Ramses Graus. Ze werken met wisselende teams van acteurs, tekstschrijvers, ontwerpers en musici. Combineerden ze in het begin vooral spel en muziek, in de loop der jaren is dat uitgebreid met poppen, liedjes, objecten, beeldende kunst, wetenschap en live gemaakte film. Er zijn ook regelmatig gastregisseurs bij het gezelschap betrokken. www.hetfiliaal.nl

genre: kinderen en familie, toneel

Recensies

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Van een mooi, treurig verhaal maakt de Utrechtse groep Het Filiaal Theatermakers een warmbloedige muziektheatervoorstelling."

bekijk recensies (1)

Arrangementen

Premium parking matinee

Premium parking matinee

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.