Terug

The War of The Worlds

Jeff Wayne’s meesterwerk

za 19 mei 2018 20:00 tot 22:00  |  Jupilerzaal


Na de succesvolle Arena-producties in de AFAS Live in Amsterdam en Ahoy Rotterdam, debuteert Jeff Wayne’s muzikale versie van The War of The Worlds in theaters in Nederland. Het verhaal gaat over een aanval van bloeddorstige wezens van de planeet Mars die met hun driepotige machines de mensheid proberen uit te roeien. Bert Heerink, in de rol van de journalist, neemt u mee naar een tijd dat hij als jonge man midden in deze intergalactische oorlog terecht kwam. Hij neemt u mee langs verwoeste steden, vluchtende mensen, tevergeefse tegenaanvallen en de uiteindelijke vernietiging van de buitenaardse wezens.

The Eve of The WarForever Autumn en Brave New World zijn slechts drie voorbeelden van de vele grote hits die deze legendarische rock musical voortgebracht heeft. Deze productie is Nederlands gesproken, maar alle liedjes zijn in het Engels, zoals het origineel. Wat deze voorstelling extra bijzonder maakt, is dat er gebruik gemaakt wordt van de originele samples van de lp en de originele videobeelden, die in 1978 bij het verhaal gemaakt zijn. De combinatie met mooie special effects en een 10-koppig live orkest maakt deze show een onvergetelijke avond uit.

genre: lichte muziek

3,60 sterren

Gemiddelde waardering: 3,60 sterren

P. Kathmann

06-06-2018

5 sterren

prima uitvoering.

Hans Verhagen

21-05-2018

5 sterren

De musici speelde gedurende de gehele voorstelling fantastisch en deden niets onder dan op de oorspronkelijke engelse versie. De vertelling in het nederlands is toch minder dan het engels op de CD,s door Richard Burton.

Paulus

21-05-2018

5 sterren

Een feest van herkenning voor iedereen die is opgegroeid met deze muziek. Zeer de moeite waard. De kritiek die in sommige recensies te lezen is - de voice-over is slecht te verstaan en de effecten zijn amateuristisch - wordt ruimschoots goedgemaakt door het voortreffelijke spel van het 10-koppige orkest. De voice-over is inderdaad slecht te verstaan en de vertaling is (te) letterlijk. Gelukkig zijn de liedjes gewoon in het Engels. De effecten zijn bijzaak; het gaat om de muziek. Al met al een prima voorstelling die de prijs van het kaartje ruimschoots waard is.

H.L.J. Huinen

21-05-2018

Wij zij na de Pauze naar huis gegaan. Op de muzikanten hebben we niets aan te merken. Verder was het een amateuristische vertoning. Werkelijk de slechtste voorstelling die we ooit gezien hebben. Van een bedroevend laag niveau.

A. Van de Wetering

20-05-2018

5 sterren

Qua muziek en tekst een goede show. Ik kon de nederlandse tekst letterlijk volgen met de originele Engelse tekst. Het minpunt was de vlakke vertoling van de Journalist, vrij weinig emotie bij de tekst. Heel erg jammer.

J.P.C.M. Van Beurden

20-05-2018

5 sterren

Regie kan stukken beter, muziek is erg goed echter men maakt te weinig contact met het publiek. Timing van de narrator en stem is niet erg sterk maakt het verhaal “niet spannend” in vergelijk tot de engelse versie.. Individuele zangers zijn sterk. Vreemd is dat er steeds 2 muzikanten van het toneel moeten om later een andere rol te spelen Heeft de regiseur zich vergist in de grote van de produktie. Ik hoop dat de voorstellingen bijven groeien.

Sonja

20-05-2018

5 sterren

Dit is een van mijn favorieten, mijn dvd's zijn zo ongeveer grijs gedraaid. Maar ik wist niet goed wat te verwachten van de combinatie met beeld. Dat is prima opgelost in een mooie combinatie van beeldmateriaal gerelateerd aan de tijd waarin het speelt , gecombineerd met de effecten die je midden in het verhaal laten zitten. En de muziek was top, geweldige stemmen en goed acteerwerk.

S.M.J. Van der Poel

20-05-2018

5 sterren

Prachtige muziek.De verteller was slecht te verstaan.Een matige imitatie van het orgineel helaas. Maar is is natuurlijk minder budget.

A. Dickens-Akkermans

20-05-2018

5 sterren

Het was geweldig.

Marjo

20-05-2018

5 sterren

De voorstelling was prima, maar ja, als je het origineel hebt gezien, blijft dit maar een afspiegeling.Toch een compliment voor de muzikanten!.

Janssen

20-05-2018

5 sterren

Echt wat ik er van verwacht had.

Meijer

20-05-2018

5 sterren

Af en toe was de gezongen boodschap te schel waardoor je de tekst niet kon volgen. Voor de rest super voorstelling . Echt genoten .

Bezoeker Chasse Theater

20-05-2018

5 sterren

Mooie voorstelling, het geluid kon beter. De hoge tonen, ook in de zang, overstemde.

Belle

20-05-2018

5 sterren

Ik vond de muziek prachtig maar beslist geen musical.

Mary

20-05-2018

5 sterren

Zeer goede muziek, matige zang.

G.P.J. Visser

20-05-2018

5 sterren

matige geluidskwaliteit met name 1e bedrijf

bekijk reacties (16)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu