Terug

Jesus Christ Superstar

NIET IN RESERVEREN Jesus Christ Superstar

wo 24 apr 2019 20:00  |  Jupilerzaal


De spectaculaire, grootse rockopera Jesus Christ superstar is het muzikale meesterwerk van Andrew Lloyd Webber. De show vertelt het verhaal over de laatste week van Jezus, gezien door de ogen van zijn beste vriend en verrader Judas. Met live orkest en groots decor. www.jesuschristmusical.nl

verhaal
De rockopera beschrijft hoe Judas afstand neemt van Jezus, die in Judas’ ogen de aandacht te veel op zijn persoon laat vestigen (als zoon van God, wat Judas niet gelooft) en te weinig op de goede daden die hij doet; Judas meent dat de aanvankelijk nobele beweging rond Jezus gestopt moet worden voordat zij uit de hand loopt. Tegelijkertijd zijn de hogepriesters bang dat hun gezag minder wordt omdat de bevolking meer en meer Jezus volgt en hem aanspoort het land te bevrijden van de Romeinen. Deze houding beangstigt ook Jezus, die weet welk lot hem te wachten staat. Uiteindelijk vinden de hoge­priesters en Judas elkaar en wordt Jezus verraden. De lokale joodse heerser Herodes beschouwt Jezus slechts als een amusante goochelaar en stuurt hem door naar de Romeinse gouverneur Pontius Pilatus. Deze ziet in eerste instantie geen kwaad in Jezus maar onder druk veroordeelt hij Jezus tot het kruis.

script: Tim Rice – muziek: Andrew Lloyd Webber

genre: musical en show, gastprogrammering

Theaterarrangement

lente arrangement
Proef het voorjaar met dit mooie lentebuffet. De frisse salades, asperges, lamsvlees, couscous, rozemarijnaardappeltjes en vers fruit zijn slechts een greep uit het brede assortiment. Ideaal, want ieder maakt ter plaatse zijn eigen maaltijdkeuze.

arrangement (excl btw) € 45 p.p. meer informatie / reserveren

Engelstalig

Engelstalig gesproken/gezongen

Recensies

Volkskrant

-
"Hard, stoer en geen zoetsappigheid"

Vrij Nederland

-
"Overdonderende show, strakke rockband, wervelende dans en uitstekende zang"

Musicalvibes.nl

-
"Deze versie rockt, ziet er strak uit en is vocaal énorm sterk"

bekijk recensies (3)