Terug

Harrie let op de kleintjes

Jon van eerd

do 24 nov 2016 20:30 tot 22:20  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Jon van Eerd is en blijft de onbetwiste koning van de humor. Zijn voorstellingen zijn grappig, dwaas en hartveroverend. En net als je denkt ‘het kan niet gekker’ raakt hij weer verzeild in de meest dolkomische situaties. Na het veelgeprezen Harrie Baba laat Van Eerd zijn alter ego Harrie Vermeulen ditmaal opdraven als babysitter. Gevangen tussen beertjes en kleertjes, broekjes en doekjes, papjes en lapjes maakt hij er weer een enorme puinhoop van. En wat te doen als de baby’s zijn verdwenen? Reken op zuurstoftekort, want het wordt een avond non-stop lachen! www.pretpakhuis.nl

tekst: Jon van Eerd - regie: Caroline Frerichs muziek: Marco Braam - spel: Jon van Eerd e.a.

genre: toneel

4,20 sterren

Gemiddelde waardering: 4,20 sterren

M. Verschuren

01-12-2016

5 sterren

A.P. Fase

01-12-2016

5 sterren

G.J. Raaimakers

28-11-2016

5 sterren

Hilarisch, goed gespeeld. Een top - avond beleefd waarbij we even de zorgen van alle dag konden vergeten. Geweldig.

C.S.A.D. Goossens

25-11-2016

5 sterren

Lachen, gieren en brullen. We zatten meteen in het verhaal.

J.J. Verger

25-11-2016

5 sterren

Te gek gekkenhuis !

J.A. Simons

25-11-2016

5 sterren

prima voorstelling, veel dynamiek. er had wat ons betreft nog wel meer muziek (liedjes) in mogen zitten.

Verboom

25-11-2016

5 sterren

Van Den Blink

25-11-2016

5 sterren

weer eens ouderwets kunnen lachen !!!!

J. Rangé

25-11-2016

5 sterren

Vond het soms te druk en een beetje langdradig maar toch wel leuk .

C. Kammeraat

25-11-2016

5 sterren

bijzonder komische voorstelling goed uit gevoerd

bekijk reacties (10)

Recensies

AD

- >4,0 sterren
"Van Eerd ontstijgt de platte klucht met sullige antiheld"

Als de tweeling plots blijkt te zijn verdwenen, ontspint zich een comedy of errors waarop Van Eerd en zijn huisregisseur Caroline Frerichs patent hebben: rap gesneden scènes vol puntige dialogen, waarin Harrie Vermeulen en zijn evenmin bijster snuggere vriend Sam (Arie Cupé in een heerlijke rol) zich onophoudelijk in de nesten werken. De absurde uitstapjes binnen de voorstelling (…) zijn ook nu volop aanwezig. De running gag van de luierinhoud die per abuis voor chocolademousse wordt versleten is ronduit hilarisch. Van Eerds vakmanschap zorgt er voor dat de mop het niveau van poep en pieshumor ruimschoots ontstijgt.  Zoals hij, traditiegetrouw, altijd voor de light comedy in plaats van de platte klucht kiest. ‘Harrie let op de kleintjes’ is het komische hoogtepunt in het bestaan van Harrie Vermeulen. En maakt  benieuwd naar de opvolger van het geesteskind van Jon van Eerd.

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Heer en meester van het blijspel"

Gegoochel met vieze luiers en huilende baby’s is al niet zo zijn ding en ondertussen lonkt ook nog een bezoekje aan de Star Wars-beurs met zijn goede vriend Sam (heerlijke rol van Arie Cupé). Harrie bedenkt iets waardoor hij het nuttige met het aangename denkt te kunnen verenigen. Met alle gevolgen van dien. Jon van Eerd, die als Harrie ook nu weer het stralende komische middelpunt is, heeft voor ‘Harrie past op de kleintjes’ een zeer vernuftig, wendbaar script afgeleverd vol verdwenen baby’s, een knullige politie-inspecteur, verkleedpartijen en misverstanden. (…) Van Eerd heeft zich sowieso omringd met goede acteurs die alle ruimte krijgen en dat resulteert in een goed geoliede humormachine. (…) Dit soort komedies zie je tegenwoordig nauwelijks nog in het theater. Het blijspel is een uitstervend genre, maar Jon van Eerd bewijst dat het nog springlevend kan zijn. En hij is er heer en meester over.

bekijk recensies (2)

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:00

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.