Terug Nog 1 dag tot voorstelling

Stef Bos & Band

Kern

zo 25 mrt 2018 11:00 tot 12:15  |  Jupilerzaal

Stef Bos maakt in Kern, zijn nieuwe theatertournee naar het gelijknamige album, “een reis van een vijftiger, die stil staat bij de grote thema’s, om de diepte en de hoogte in te gaan. Om alles eruit te zingen en te schrijven wat er in zit.” En daarin ontbreekt natuurlijk wezenlijk werk van eerdere reizen niet.

Stef Bos
Afgelopen jaar maakte Stef Bos voor zijn 25-jarig jubileum een reis door zijn muzikale carrière in Een sprong door de tijd. Een carrière waarin reizen een rode draad vormt, letterlijk naar Afrika in de jaren negentig waarvan hij muzikale invloeden en samenwerkingen meeneemt en zijn naam ook in Zuid-Afrika weet te vestigen. Hij verlegt ook in figuurlijke zin zijn grenzen; hij schreef voor het Ballet van Vlaanderen, maakte een voorstelling over het leven van Jaques Brel, schreef boeken met beeldend kunstenaars, schreef voor een muzikaal project met het Metropole Orkest met de Bijbel als vertrekpunt en zocht de samenwerking met rappers als Ali B en Diggy Dex. www.stefbos.nl

Kern
Nu midden vijftig, maakt Stef Bos zijn grootste reis. Waarin hij reflecteert op het leven en op zoek is naar de kern; het binnenste, middelste of voornaamste gedeelte; de kiem, het beginsel; de hoofdzaak, het wezenlijke. Met een nieuwe verzameling songs. En natuurlijk komt er ook ouder werk voorbij op het podium. In de lijn van een gedachte als deze:

Het onzingbare willen zingen
En het niet kunnen
Het onzegbare willen zeggen
En het niet kunnen
Het onverklaarbare willen verklaren
En het niet kunnen
Alles niet kunnen
En het toch doen
Misschien is dat de kern

genre: lichte muziek

Stef Bos genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs

Het liedje ‘Woordenman’, geschreven door Stef Bos, is genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs. Het nummer gaat over de overleden woordkunstenaar; Maarten Roozendaal en wordt gezonden door Marcel de Groot. De uitreiking is 15 april.

Nagenieten

Blijf nagenieten in de foyer met livemuziek in stijl van het concert.

Recensies

De Standaard

-
"Deze man heeft, steeds verder weg van mediageniek vertoon, een eigen stijl gevonden die nu in volle rijpheid open gebloeid is."

bekijk recensies (1)

De voorstelling maakt deel uit van de serie Met het oor op zondag

Arrangementen

Premium Parking ochtend

Premium Parking ochtend

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.