Terug

philharmonie zuidnederland

Kerst met de Jussens

vr 22 dec 2017 20:30 tot 22:35  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


Het lijkt verrassend om het Dubbelconcert voor twee piano’s van Philip Glass te combineren met de dramatische romantiek van Tsjaikovski. Maar wie goed luistert naar Glass hoort in hem een romanticus van deze tijd. De broers Jussen, vaste gasten bij philharmonie zuidnederland, werden door niemand minder dan Jaap van Zweden gewezen op dit Dubbelconcert en staan te popelen om het met Dmitri Liss uit te voeren. Met dit repertoire staat Dmitri Liss garant voor een zeldzaam meeslepend Kerstconcert. www.philharmoniezuidnederland.nl

dirigent: Dmitri Liss – piano: Arthur & Lucas Jussen – Glass - Dubbelconcert voor twee piano’s en orkest (Nederlandse première) – Tsjaikovski - Symfonie nr. 4

genre: klassieke muziek

3,67 sterren

Gemiddelde waardering: 3,67 sterren

A.H.P.M. Bakermans

29-12-2017

5 sterren

De titel dekt de avond niet. Slechts een klein half uur hebben we hen gezien. De muziek was geen kerstmuziek. Alleen het toeval dat het een week voor kerst was dekt de titel.

A.H.J. Van Miert

27-12-2017

5 sterren

We hebben genoten van het optreden van de twee broers, maar zeker ook van Philharmonie Zuid Nederland. Heel boeiend: de slagwerkgroep in het begin.

W.C.A.M. Van Haaren-Oomen

23-12-2017

5 sterren

Mooie, goedgespeelde muziek. Een superavond

A.P. Van Herwijnen

23-12-2017

5 sterren

ontzettend genoten van het pianospel en het philharmonie zuidnederland

A.H.P.M. Bakermans

23-12-2017

5 sterren

Van de titel "Kerst met de Jussens" kwam naar ons gevoel heel weinig over. Amper een klein half uur kwamen zij aan bod. Van het concert na de pauze hebben wij zeer genoten, Daarvoor zouden wij zeker vijf sterren willen geven.

W.H. Vrijdag-Niehof

23-12-2017

5 sterren

Een prachtig concert. Hebben erg genoten. Jammer dat de broers Jussen kort aanwezig waren.

Geert .

23-12-2017

5 sterren

sfeervol , verrassend extraatje , mooie stukken met een prima uitvoering .

M.J. te D.

23-12-2017

Het was een tegenvaller omdat we maar heel kort van de jongens wat hebben gezien. Was niet duidelijk omschreven dat zij alleen voor de pauze zouden spelen; en echt kerstsfeer was het ook niet. Hadden veel.meer de jongens echt aan het werk willen zien.

M. Janssen

23-12-2017

5 sterren

BoV

23-12-2017

5 sterren

Tchaikovsky fantastisch uitgevoerd, maar de broers waren adembenemend, hun spel magisch mooi. Het beste concert dat ik tot nu toe heb bijgewoond.

bekijk reacties (10)

Wolfgang app

Bij dit concert kunt gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang wat er – precies op dat moment – gebeurt in de muziek. Wolfgang vertelt in bondige, goed getimede zinnen, af en toe een blik op uw smartphone is voldoende. De app is ontworpen en getest opdat het anderen niet afleidt. Download Wolfgang (Iphone, vanaf iOS 7.1 en Android van Android 4.4) gratis in de App Store of Google Store of via www.wolfgangapp.nl.

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu