Terug

Kiev Koor Credo

-

ma 25 dec 2017 15:00 tot 17:05  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


Het is elke keer weer een genot om in de kerstperiode het vermaarde Kiev Koor mee te maken en te luisteren naar de loepzuivere, betoverende, gewijde koorzang uit de Oekraïne, geworteld in de Oosters orthodoxe en Byzantijnse geschiedenis. Het Kiev Koor Credo werd opgericht in april, 2002. Alle zangers van het koor zijn professionele muzikanten. De dirigent van het koor, Bogdan Plish, is de winnaar van de Grand Prix van de III Oekraïense competitie voor koordirigenten en de chef dirigent van het Nationale Opera en Ballet Theater van Oekraïne (sinds 2013).

Vanaf het begin is Credo er in geslaagd om de aandacht van een breed scala aan muziek fans aan te trekken en ontvangt lovende kritieken van de meest invloedrijke muzikanten van het land en in het buitenland.

Het repertoire van het koor bestaat uit a capella muziek van de 16e -21e eeuw, volksmuziek en stukken van het genre cantate-oratorium, waarbij ze vaak samenwerken met moderne bekende componisten zoals Sylvestrov en Part. Tijdens het uitvoeren van gewijde muziek streven deze koorkunstenaars naar de hoogste artistieke eenheid waarin de warmte en spiritualiteit centraal staat. Hierdoor creëert het koor een unieke stijl van uitvoering.

In 2005-2017 toerde het Kiev Koor Credo door Polen, Rusland, Slowakije, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Hongarije. Het koor won de XXIV Internationale Competitie van Sacred Music ‘Hainuwka-2005’ (Polen), de Grand Prix van de 44e International Choir Competition in Tolosa (Spanje) en werd een finalist van de Europese Grand Prix in koorzang 2013 (Arezzo, Italië).

Het Kiev Koor Credo uit de Oekraïne is werkelijk een lust voor het oor en zal bij eenieder een waardevolle herinnering achterlaten.

genre: klassieke muziek

4,50 sterren

Gemiddelde waardering: 4,50 sterren

M.M.J. Broens-Voeten

27-12-2017

5 sterren

Ik waardeer de voorstelling op 5 sterren. Her eerste deel was meer religieus, echt iets voor kerst. Het tweede deel was meer speels en heel leuk om naar te kijken zowel als te horen. Jammer dat ik de taal niet spreek.

R. Schemmel

27-12-2017

5 sterren

Heel mooi, prachtig en toepasselijk dat jullie dit voor de feestdagen hebben geagendeerd.

J. Schuijt

26-12-2017

5 sterren

Prachtige stemmen, loepzuiver gezongen. Vrolijk en met gevoel voor humor.

J. Van Saane

26-12-2017

5 sterren

uitmuntend optreden. Met name voor de pauze ontroerend mooi Het geheel wat aan de korte kant

G.Y. Kasperink-Van Der Velde

26-12-2017

5 sterren

Het was een geweldige uitvoering, en ik heb genoten.

M.L.G. Borsboom

26-12-2017

5 sterren

Hoge kwaliteit maar 2 x 35 minuten is echt te kort.

bekijk reacties (6)

Arrangementen

Premium Parking matinee

Premium Parking matinee

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Kerstdiner 2017

Kerstdiner 2017 17:00

Laat u tijdens de gezelligste dagen van het jaar in de watten leggen met een 4 gangendiner. In onze sfeervolle Brasserie geniet u voor € 42,50 p.p. van de culinaire hoogstandjes van onze chefkok. Kinderen tot 10 jaar € 25,50 p.p.
Kerstplateau Front

Kerstplateau Front

Geniet na uw matinee voorstelling van een heerlijke kerstplateau in Front. Wij verzorgen een feestelijk plateau (voor 2 personen) met kleine koude en warme gerechten in kerststijl voor €22,50 per persoon. Bij binnenkomst verwelkomen wij u met een glas cava.