Terug

Toneelgroep Oostpool & Het Nationale Theater

Kinderen van Judas

za 25 nov 2017 20:30 tot 22:30  |  MK2zaal (theaterzaal)

Het leven van een vampier gaat niet altijd over rozen. Vampier Tristan zit al 70 jaar tegen een burn-out aan. Hij kan het eeuwige leven niet meer aan. Zijn vampiervrienden willen hem weer op het juiste pad krijgen. Ze beginnen met het naspelen van gewone mensen, van Thuisbezorgd bezorger tot Nordic walker. Uiteindelijk weet niemand nog waar normaal zijn begint en 'fantasy' ophoudt en komt er een onvoorstelbare waarheid aan het zonlicht.

Met zijn spelers daalt regisseur Jeroen De Man af naar de schaduwwereld en brengt een even mysterieus als komisch universum op het toneel. Hij mengt Southpark-humor met 19e eeuwse romantiek en fantasy-filmcitaten. Kinderen van Judas is een ode aan de onbegrensde menselijke verbeelding. Jeroen De Man: “fantasieverhalen maken mijn leven mooier. Ik weet dat ze niet echt zijn, maar toch ontleen ik er een waarheid aan. In Kinderen van Judas proberen fictieve figuren juist die paradox te doorgronden en falen daar hopeloos in.

 www.toneelgroepoostpool.nl

regie: Jeroen De Man - spel: Judith van den Berg, Majd Mardo, Lisa Schamlé, Betty Schuurman, Joris Smit, Yves Vermeulen, Vincent van der Valk

Van 2017 t/m 2020 volgt Jeroen De Man een vierjarig traject voor regietalent bij Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool. Jeroen De Man (1980, Amersfoort) zal zich als regisseur ontwikkelen en gaandeweg een eigen publiek aanboren. De Mans succesvolle ervaring bij het acteurscollectief De Warme Winkel verdiept hij in een nieuwe fase. Deze staat in het teken van de concentratie op regie: de ruimte om niet meer duizendpoot (speler, vormgever, schrijver, regisseur) te zijn maar gedetailleerd aan het eindresultaat te kunnen schaven. Daarnaast verwacht De Man zijn eigen theaterstijl te kunnen aanscherpen en het ambacht van de grote zaalregie te gaan beheersen. Zijn drijfveer voor het maken van theater is een nostalgische: een fascinatie voor het ontstaan en weer vergaan van een illusie. De Man streeft ernaar hedendaagse paradoxen waar wij onszelf in gevangen houden aan de oppervlakte te brengen. Hij gaat enerzijds te werk als een Don Quichot die met zijn fantasie de werkelijkheid te lijf gaat. Anderzijds is hij zelf de eerste die de zeepbel kapot prikt. In zijn werk blijft hij eigenwijs zoeken naar het genot van de fantasie en de verrassing van de ontnuchtering.

genre: toneel

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Een gedurfd, wonderlijk geheel van fantastische scenes en komische episoden"

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"Het verhaal schiet van serieus naar absurd, van zalvend naar subversief"

Trouw

-
"Ongecontroleerde chaos in een menselijke vampierswereld"

NRC

-
"Surrealistische gekte"

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu