Terug

Toneelgroep Maastricht

La Superba

vr 8 jun 2018 20:30 tot 23:15  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Artistiek leider Servé Hermans regisseert La Superba, Ilja Leonard Pfeijffers adembenemende lofzang op de stad Genua. Een muzikale voorstelling over migranten die op zoek zijn naar een mooier en beter leven in de stad van ratten en kerken, van dromers en gelukzoekers. De hoofdrollen worden gespeeld door Wim Opbrouck en Angela Schijf. De livemuziek is van Axl Peleman, Ron Reuman en Roeland Vandemoortele.

Een schrijver uit het Westen is neergestreken in Genua. Hopeloos verliefd is hij op het mooiste meisje van Genua dat werkt in de Bar met de Spiegels. Als hij op een avond een vrouwenbeen vindt, begint een lange tocht door de labyrintische stegen van de stad die een scala aan bewoners herbergt. De Afrikaanse rozenverkoper, de Senegalese illegaal, de schrijver uit het Westen, zelfs het mooiste meisje van Genua, er is één ding wat hen bindt. Allen hebben het onuitputtelijke verlangen naar een mooier en beter leven. En voor allen is dit verlangen een fantasie waar ze in verdwalen.

Servé Hermans is sinds januari 2015 samen met Michel Sluysmans artistiek leider van Toneelgroep Maastricht. Zij verankeren het gezelschap in het Limburgse land en richten van daaruit een blik op de veranderende wereld. Dit vertaalt zich in warme en muzikale voorstellingen over mensen met wie wij ons kunnen identificeren. Hermans is als regisseur maatschappelijk geëngageerd. Hij heeft een voorliefde voor voorstellingen met beeldende ensceneringen en veel acteurs. Muziek speelt een grote rol in al zijn producties. Voor Toneelgroep Maastricht regisseerde hij o.a. Othello, Eyes wide Shut en de publiekshit Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal. In seizoen 2017 speelde hij mee in Brieven uit Genua, in een regie van Michel Sluysmans.

Ilja Leonard Pfeijffer won met zijn roman La Superba de Libris Literatuurprijs 2014. In seizoen 2016- 2017 was zijn eerste toneelstuk voor Toneelgroep Maastricht, De advocaat, te zien in de theaters. De veelgeprezen roman La Superba is door Jibbe Willems bewerkt voor toneel. Naast Wim Opbrouck en Angela Schijf spelen mee Daan van Dijsseldonk,Kendrick Etmon, Joke Emmers, Michel Sluysmans en Dries Vanhegen en afwisselend Melissiër Boobé, Mpho Pierreux, Ture Reuman en Lushyra Sint Jago. www.toneelgroepmaastricht.nl

tekst: Ilja Leonard Pfeijffer - bewerking: Jibbe Willems - regie: Servé Hermans - muziek: Ron Reuman, Axl Peleman, Roeland Vandemoortele - spel: Wim Opbrouck, Angela Schijf e.a.

genre: toneel

4,57 sterren

Gemiddelde waardering: 4,57 sterren

M.A.H. Jansen-Wirken

11-06-2018

5 sterren

goed spel, heel apart toneel. Ontzettend goed volgens het boek gespeeld.

Van Haeken

11-06-2018

5 sterren

een leuke confronterende, maar toch ontspannende avond

Verhamme

11-06-2018

5 sterren

bijzondere scenografie, onwaarschijnlijk acteertalent en een prachtige muzikale omlijsting ... een bijblijver ...

Gabriels

10-06-2018

5 sterren

Super goed echt een aanrader en subliem toneelgroep .

Smet

10-06-2018

5 sterren

Prachtige prestatie van alle acteurs. Wil onmiddellijke ah boek beginnen, dat zegt voldoende.

J.H.M. Bode

09-06-2018

5 sterren

Het verhaal is in een leuke vorm gegoten en ook de sfeer is goed getroffen. In combinatie met de muzikale begeleiding een mooie voorstelling.

Ma

09-06-2018

5 sterren

Whauww! Wat een knappe bewerking van het boek. Zwaar onder de indruk van de acteerprestaties. Acteurs en de band waren top; uiteraard Wim Opbrouck , Angela Schijf en Joke Emmers absoluut verbluffend! De standing ovation was terecht verdiend!

Van Sliedrecht

09-06-2018

5 sterren

Lina

09-06-2018

5 sterren

Prachtig spel van de acteurs en muzikanten op scène! Grappige maar ook emotionele scènes die zo goed werden gespeeld! De muziek was zo goed en paste gewoon perfect bij het stuk! Het was de derde keer dat ik het gezien had, en het was gewoon elke keer weer genieten!

Maaike van Kuijk

09-06-2018

5 sterren

Een mooie bewerking van het boek waarbij de poëtische teksten van Ilja Leonard Pfeijffer in zijn waarde zijn gelaten. Sterke spelers, hier en daar is er zelfs ruimte voor improvisatie door onder andere een briljante Wim Opbrouck. De muziek maakt de voorstelling helemaal af - we waanden ons echt in Genua.

Veeke

09-06-2018

5 sterren

Origineel, prachtige afwisseling met muziek, het Italiaanse aan de voorstelling goed geraakt,topcast!

M.J. Dekkers

09-06-2018

5 sterren

Het stuk heeft mij verrast. Een enorme drive. Geweldige teksten met afwisselend erg goede muziek die goed bij de sfeer van het stuk paste. Mooi verhaal. Vooral het verhaal van de bootvluchteling heeft mij aangegrepen.

S Blom

09-06-2018

5 sterren

Klasse! Van niveau! In het begin ging de dialoog erg snel, na 10 min. zat ik erin en was het stuk zeer boeiend. Het verhaal van de man uit Senegal, je kon een speld horen vallen, indrukwekkend. Goed dat je zo'n item in een stuk als Superba hebt verwerkt, daar bereik je de mensen mee.

Bogaars

09-06-2018

5 sterren

bekijk reacties (14)

Recensies

Trouw

- >3,0 sterren
"Opbrouck trekt je aan je lurven de krankzinnigste bespiegelingen in, beeldschoon van rottigheid."

Telegraaf

-
"Met de sfeervolle livemuziek waan je je al bijna op dat Italiaanse terras. De schrijver (met overtuiging gespeeld door Wim Opbrouck) schrijft hier in het gezelschap van zijn eigen fantasie."

NRC

-
"‘La Superba’ van Toneelgroep Maastricht is zo’n voorstelling die je na afloop achterlaat in verwondering"

bekijk recensies (3)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu