Terug

Lepeltje Lepeltje 4+

De Dansers

Verrassend
Stoer
Dans
za 30 mrt 2019 15:00 tot 15:45  |  Kinlyzaal (voorheen MK2zaal)

Durf jij je in iemands armen te laten vallen? Samen te springen en niet nadenken over waar je neerkomt? Al je vrienden bij elkaar te verzamelen en als één grote kluit armen en benen door te kamer te koprollen? Of wil je liever in iemands knusse omhelzing in slaap vallen? In Lepeltje Lepeltje kan dat allemaal. De hele vloer ligt vol matrassen, dus je hoeft niet op te passen. Een stel dansers en muzikanten gaan samen aan de slag, op zoek naar dat ene magische moment dat je voelt dat je zweeft en alles om je heen verdwijnt. Het podium is er helemaal klaar voor, maar ja, je moet nog wel durven…

Lepeltje Lepeltje is na Pokon (4+) het tweede familie-dansconcert van choreograaf Josephine van Rheenen. Met speelse energie, indrukwekkend acrobatische dans en dromerige muziek maken De Dansers een voorstelling die gaat over vrijheid, geborgenheid en durf. De vorm: een hypnotiserende, komische en uiterst aanstekelijke compositie van 1000 x vallen, optillen, gooien, vangen, struikelen, over de kop gaan… en als het lukt, misschien zelfs een keertje vliegen.

Choreografie: Josephine van Rheenen

De Dansers
De Dansers is een Utrechts gezelschap van dansers en muzikanten. Onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille maken en spelen ze dansvoorstellingen, of liever dansconcerten: organische samenkomsten van moderne dans en livemuziek. www.dedansers.com

 

genre: kinderen en familie, dans

Djuna Kramer

25-02-2019

Vallen kun je op allerlei manieren doen: languit voorover of met een koprol, gracieus of juist met volle kracht - pats! - tegen de grond. Je kunt van de slaap in elkaar zakken, jezelf vol energie de lucht in lanceren, of struikelen omdat er iemand plotseling op je rug springt. In Lepeltje Lepeltje, ‘een voorstelling over vallen’ van het Utrechtse dans- en muziekgezelschap De Dansers, komt het allemaal langs.

bekijk reacties (1)

workshop

Doe na afloop van de voorstelling mee aan de toffe dansworkshop. De workshop duurt ongeveer 60 minuten, meedoen kost € 2,50. Chassé Rangers mogen gratis meedoen (wel reserveren).

Recensies

NRC

- >3,0 sterren
"Tijdens familie-dansconcert ‘Lepeltje lepeltje’ duikelen de dansers gelukzalig over elkaar, veilig op zachte matrassen."

Het onderwerp van Lepeltje lepeltje is niet nieuw – in zowel jeugd- als volwassenen(dans-)theater worden vallen/falen en de schoonheid daarvan regelmatig gethematiseerd. Maar het enthousiaste gedonderjaag op, over en met tientallen matrassen is aanstekelijk en geestig genoeg om zowel de volwassenen als de jonge kinderen een klein uur in de ban te houden.

Theaterkrant

-
"In de wereld van Lepeltje Lepeltje kun je zo hard tekeergaan als je wilt, je landing is altijd zacht"

Om al dat vallen op te vangen – maar liefst 782 keer volgens de spelers zelf – ligt op de speelvloer een enorme stapel matrassen. Die roept, in combinatie met de fluwelen kostuums, het gevoel op van een slaapfeestje; van keten, forten bouwen en de trap af roetsjen op een matras.

bekijk recensies (2)

Arrangementen

Kindertasje

Kindertasje

Naar een kindervoorstelling of film gaan is het ideale familie-uitje. Het bezoek wordt voor de kinderen nog leuker met de speciale Chassé tas. Dit is een rugzakje gevuld met een vrolijke kleurplaat, kleurpotloodjes, chips, kinderdrankje en kinderbueno. De tas is verkrijgbaar in het theater voorafgaand aan alle films en theatervoorstellingen voor kinderen. Of reserveer meteen een exemplaar online als u kaarten bestelt. Haal uw tasje met lekkers op bij de snoephoek (voor theatervoorstellingen) of bij de cinemabar (voor filmvoorstellingen). €4,50 per stuk.