Terug

Youp van 't Hek | REPRISE

Licht

ma 20 mrt 2017 20:00 tot 21:50  |  Jupilerzaal

“De grote zaken in een ander licht zetten en ze van hun zwaarte ontdoen. Dat is mijn werk,” zegt Youp regelmatig. “Daarvoor ben ik op de wereld.” Al meer dan dertig jaar doet hij dat met veel plezier en voor volle zalen. Speciaal voor zoekende vrouwen gaat hij opnieuw de boer op. Niet eco, maar uit een uitstekend milieu. Niet bio, maar springlevend. Niet light, maar gewoon licht. Zelden dekte een titel zo goed de lading, die u overigens volledig klimaatneutraal over u uitgestort krijgt. www.youp.nl

genre: cabaret

maximum aantal kaarten

Max. 4 kaarten per adres

korting

op deze voorstelling zijn geen kortingen van toepassing

Recensies

Algemeen Dagblad

- >4,0 sterren
"Youp van ‘t Hek speelt in Licht als nooit tevoren"

Van ‘t Hek heeft, zoveel is duidelijk, fysiek en mentaal een jas uitgedaan, maar wat er ook mag zijn achtergebleven in de operatiekamer, zijn narrenkap is het in elk geval niet. Sterker: ‘Licht’ behoort tot de beste theatershows van de 62-jarige. Het goede nieuws is dat de man die de dood in de ogen heeft gezien – Van ‘t Hek heeft altijd een complexe relatie met het tijdelijke en eeuwige gehad – bepaald niet milder is gestemd. Dat zorgt in ‘Licht’ voor een groot aantal onbedaarlijk geestige uitvallen richting eigentijdse waanzin als mannen in fluorescerende hesjes, papadagen, cursussen voor bejaarde dames, ‘mensenmensen’ en het blije begraven. Op die momenten laat hij de zaal letterlijk golven van de lach. (…) Maar er zijn ook verstilde, poëtische momenten, waarop hij het sprinttempo inruilt voor wandelritme en een prachtig liedje zingt. (…) Youp van ‘t Hek is onder ons als nooit tevoren. “Ik wil geen finish, maar een start”, declameert hij in de openingscène. In deze vorm is hij het waard nog jaren gehoord te worden.

de Volkskrant

- >4,0 sterren
"Youp staat er weer, in spijkerbroek en pandjesjas"

Van ‘t Heks nieuwe voorstelling ‘Licht’ wordt gekenmerkt door een Toon Hermans-achtige opgewektheid. (…) Het plezier van het spelen en het licht maken van alles wat zwaar is in het leven, staat centraal. Youp slaagt uitstekend in die opzet, want ‘Licht’ is een voorstelling om vrolijk van te worden. (…) Hij is magerder geworden, zijn toon is wat minder schreeuwerig, maar hij is ook vertrouwd energiek en scherp, met af en toe een scheldkanonnade waar de Bond tegen het Vloeken weer even mee vooruit kan. (…) Ook in ‘Licht’ hebben vaste onderdelen als de overleden vriend met een markante levensstijl, de hang naar studentenromantiek en de afkeer van het kantoorleven haast als vanzelfsprekend een plek gekregen. Maar gek genoeg voelt het dit keer fris aan, al is het maar omdat Van ‘t Hek een verhaal schreef dat strak in elkaar zit en gelardeerd is met veel fijne grappen. (…) En elk van die verhalen wordt door Van ‘t Hek verteld met evenveel aanstekelijk spelplezier.

de Telegraaf

- >4,0 sterren
"Traan als lachspiegel"

Na een zesvoudige bypass-operatie is de 62-jarige cabaretier terug op het podium en hij oogt lichter en fitter dan ooit. (…) Dat elke traan zo bol staat dat ie ook gebruikt kan worden als lachspiegel, is een wijze levensles die Van ‘t Hek doorvoert in zijn programma, waarin hij onder meer op beeldende wijze vertelt over zijn studentenkamertje tegenover Yab Yum, zijn vakantie naar Schotland en zijn wekelijkse ontmoetingen met Peter. Tussendoor zingt hij, onder begeleiding van muzikant Rens van der Zalm, liedjes die naast de nodige melancholie ook enorme levenshonger verraden. (…) Hij blijft dicht bij huis en urgent of echt verrassend wordt ‘Licht’ nauwelijks. Wel levert het een behaaglijk, verzorgd programma op dat goed doortimmerd in elkaar zit met een vernuftige twist op het eind. Laat dat maar aan deze vakman over. Maar Youp van ‘t Hek grijpt je pas echt bij de lurven tijdens zijn toegift, waaruit blijkt hoe oprecht dankbaar hij is om weer op de planken te staan. En dan is ‘Licht’ ineens een prachtige metafoor. Want de cabaretier straalt door zijn tranen heen als nooit tevoren.

NRC

- >4,0 sterren
"Nieuwe show Youp opgewekt en hilarisch"

Licht en luchtig moest het worden, dat had de cabaretier vorig jaar al besloten. Af en toe straalt hij zelfs een Toon Hermans-achtige blijheid uit. (…) Maar daarmee is niet gezegd dat Youp van ‘t Hek tegenwoordig poeslief is geworden. Integendeel. Hij kan nog even grofgebekt zijn als altijd. Ook weet hij nog steeds sterke verhalen te vertellen, die de lachlust wekken door zijn talent voor robuuste formuleringen. (…) De actualiteit speelt in dit programma een ondergeschikte rol. Als hij bijvoorbeeld, al of niet naar waarheid, een dwaas verhaal vertelt over een optreden als Sinterklaas in de vroegere Amsterdamse seksclub Yab Yum, maakt hij geen enkele grap over de Zwarte Pietendiscussie. “Niet aan Sylvana vertellen”, is het enige die hij erover zegt. Youp van ‘t Hek vertelt dat hij zich heeft voorgenomen nooit meer een theater te verlaten zonder zijn klassieker ‘Niemand weet hoe laat het is’ te hebben gezongen. Dat klinkt nog altijd even overtuigend.

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering

Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het verste van het verste kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. . menu
Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.