Terug

LIFE - a MudPie

10 FINGER THEATRE - BRIK: Brabants Internationaal Kinderfestival

wo 5 jun 2019 13:30 tot 14:10  |  Kinlyzaal (voorheen MK2zaal)

Twee mensen komen uit het donker gekropen. Ze vinden een zak zand. Ze beginnen ermee te spelen en ontdekken, vanuit het niks, gaandeweg waar het leven om draait.

Kinderen zullen zich meteen herkennen in de man en de vrouw die elkaar en de wereld om zich heen ontdekken. Ze hebben dikke pret met de aarde, ontdekken het, proeven ervan, rollen erdoor, spelen er spelletjes mee. Bouwen er beesten, landen, leven, liefde mee.

Volwassenen kunnen er een veel groter verhaal in zien: de geschiedenis van de wereld, de wording van de mens, het ontstaan van grenzen, de oorzaak van oorlog. Kunnen, want het moet niet, ze mogen net zo goed genieten van de speelsheid op de vloer. Misschien is dat zelfs wel beter, want het zou zo maar kunnen dat de aarde een betere plek zou zijn als grote mensen wat meer zouden spelen en lachen zoals kinderen dat dagelijks doen.

schrijver/ontwerper: Helga Arnalds / regisseur/schrijver: Charlotte Böving / schrijvers/spelers: Sólveig Guðmundsdóttir en Sveinn Olafur Gunnarsson / componist: Margrét Kristín Blöndal / lichtontwerp: Björn Bergsteinn Guðmundsson / scènefoto’s: Jóhanna Helga Thorkellsdottir