Terug

Liza Ferschtman, Sharon Kam, Christian Poltera & Enrico Pace

-

wo 10 jan 2018 20:30 tot 22:15  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


Een kwartet van internationale topmusici: Enrico Pace, Liza Ferschtman, Christian Poltéra en Sharon Kam. Vandaag spelen de vier een van de belangrijkste kwartetten uit de twintigste eeuw. Messiaens Quatuor pour la fin du temps wordt voorafgegaan door werken van Debussy en Bartók. Pace, Ferschtman, Poltéra en Kam in een ongekend intens en roerend programma.

Messiaen: Quatuor pour la fin du temps Olivier Messiaen schreef zijn Quatuor pour la fin du temps in krijgsgevangenenkamp Stalag VIII-A. Het is feitelijk een kamerconcert voor de instrumenten die voorhanden waren. Een rammelende piano, een cello met drie snaren. Het Quatuor mediteert over hoop en wanhoop. De klarinet laat, in de vorm van vogelzang, de buitenwereld binnen. Enrico Pace en Christian Poltéra spelen daarnaast Debussy’s Sonate in d, ontstaan aan het eind van de Eerste Wereldoorlog. Ook hoort u Bartóks Contrasten, voor piano, viool en klarinet, waarin hij onder meer rekruteringsdansen voor Hongaarse soldaten verwerkte. Muzikale visies op oorlogsgeweld en machtswellust.

viool: Liza Ferschtman – klarinet: Sharon Kam - cello: Christian Poltéra – piano: Enrico Pace – Debussy - Cellosonate Bartók – Contrasts – Messiaen - Quatuor pour la fin du temps

genre: klassieke muziek

inleiding 19.45

gratis inleiding

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu