Terug Nog 7 dagen tot voorstelling

Eric Corton / Solo Stories

Ma

di 29 mei 2018 20:30 tot 21:50  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

De tragikomische solovoorstelling Ma, gespeeld door Eric Corton,  is gebaseerd op het gelijknamige boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke opname in een verpleeghuis. Het is een liefdevol en openhartig portret van een moeder, geschilderd in de woorden van haar zoon. Een moeder die altijd klaarstond voor haar zoon. Totdat meneer Alzheimer de rollen omdraait. Hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? Zijn dilemma’s, angsten én moederliefde worden vertolkt door acteur Eric Corton, die faam maakte met zijn rol in de tv-serie Penoza. “Dat het boek direct op nummer 1 van de CPNB-bestsellerslijst binnenkwam, heeft te maken met de op het eerste gezicht dagelijkse benadering van wat er gebeurt met een dementerende moeder. “Het is een dagboek van een zoon die, samen met zijn broer en hun eega’s, de mantelzorger is van de moeder. Veel mensen zullen Borst dankbaar zijn dat hij de ziekte zo herkenbaar voor anderen beschrijft.” (NRC) www.solostories.nl

tekst: Hugo Borst – regie: Benno Hoogveld - bewerking: Marc Veerkamp – spel: Eric Corton

genre: toneel

foto-expositie

Solo Stories, Alzheimer Nederland en Mezzo willen een gezicht geven aan mantelzorgers. Niet alleen in de voorstelling Ma, maar ook daarbuiten. Ze riepen daarom iedereen op om een foto in te sturen van iemand die aan dementie lijdt en en zijn of haar mantelzorger(s). Een deskundige jury heeft per provincie de mooiste foto gekozen. Deze 12 foto’s zijn opgenomen in een foto-expositie die voorafgaand aan de voorstelling te zien is in de foyer.

Recensies

BN de Stem

- >5,0 sterren
"Een juweel van een voorstelling die ontroert en troost"

NRC

- >4,0 sterren
"Er zijn spannende cliffhangers; sfeer en toonzetting zijn telkens anders, variërend van compassie tot angst zelf ook eens bezoek te krijgen van die struikrover."

Telegraaf

- >3,0 sterren
"Persoonlijk verhaal van Hugo Borst is dynamisch"

bekijk recensies (3)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu