Terug

Marvellous

Tarikh Janssen, Daniel Cornelissen, Keja Klaasje Kwestro e.a.

wo 24 apr 2019 20:30 tot 22:45  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Marvellous is een muzikale ode aan het superheldengenre. Een grappig, spannend en ontroerend epos over de vraag wat het precies inhoudt om een superheld te zijn. Met een flinke knipoog naar de succesvolle superheldenfilms met al die types met een cape*. De eerste superhelden saga musical happening ter wereld!

Het zijn van een superheld in deze tijd is geen pretje. Je speelt jezelf niet meer zo gemakkelijk in de kijker als vroeger. Destijds haalde je de krant met iets overzichtelijks als het verijdelen van een bankroof, maar kranten leest niemand meer. Na een heldendaad zak je dan ook snel naar onscrollbare dieptes in ieders tijdlijn. Onze superhelden hebben hun capes aan de wilgen gehangen en werken momenteel op een slaapverwekkend kantoor. De frustraties over dit saaie grijze leven lopen op en onder leiding van een van de vrouwelijke helden slaan ze de handen in een en creëren een Supervillain die alleen zij kunnen verslaan. Denken ze…

Alles uit de superheldenfilms brengt Bos Theaterproducties naar het theater: vliegen, vlammen, ijs en explosies. Dat kan natuurlijk niet, maar ze doen het toch! www.bostheaterproducties.nl

*De schrijvers en regisseur van Marvellous zijn zich ervan bewust dat er ook veel superhelden zonder cape zijn. In de musical zal een representatief percentage personages zonder cape vertegenwoordigd zijn.

script: Lucas de Waard & Daan Windhorst – regie: Peter van de Witte – componist: Peter van de Witte – arrangementen: Bart Rijnink – choreografie: Daan Wijnands – spel: Tarikh Janssen, Keja Klaasje Kwestro, Rogier in ’t Hout, Daniel Cornelissen e.a.

genre: musical en show

2,58 sterren

Gemiddelde waardering: 2,58 sterren

Steve

21-03-2019 in Stadsschouwburg en de Vereeniging

5 sterren

Geweldig performance van iedereen, wij hebben allemaal enorm van genoten - well done! Maximum punten ook voor de special effects en de set. En ik ben geen robot. Echt :)

Jos Kampes

20-03-2019 in Theater Junushoff Wageningen

5 sterren

Ik vond het idee van de musical ontzettend leuk, het resultaat en de uitvoering op zich wel leuk... maar wel een aantal flinke verbeterpunten. Een ding de oorverdovende muziek en geluidseffecten, inclusief dat regelmatig de teksten gewoon niet te horen waren door die herrie heen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Daarnaast vonden we het taalgebruik, zeker in de eerste helft, toch erg jammer. Zal wel bedoeld zijn om hip te zijn, voor de jeugd of zo, maar we waren het er wel over eens dat we kinderen daardoor niet naar deze voorstelling zouden laten gaan..

Erik de Jong

13-03-2019 in De Goudse Schouwburg

5 sterren

Ik heb er heel erg van genoten. Heb de kans gekregen om er gratis heen te kunnen dus dat was wel fijn. De voorstelling heeft wel vaak een beetje riskante grapjes maar als je houdt van dat soort humor vind je dit geweldig, het is helaas niet voor alle leeftijden dus let er op of je kinderen meeneemt. Maar over het algemeen echt een hele leuke voorstelling en het is het zeker waar om erheen te gaan.

Jan

26-02-2019 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Een voorstelling die duidelijk mikte op een niche-publiek, maar zelfs voor dat publiek viel er weinig te rapen. Acteurs speelden en zongen perfect, maar het scenario rammelde aan alle kanten, te slecht om "cult" te zijn. Gewoon niet goed dus.

Noor

19-02-2019 in Parktheater Eindhoven

De toelichting in de parktheater brochure klonk veel belovend. We zijn na de pauze gegaan: basis schoolmusical. Ik had liever een echte gezien!

yvon

18-02-2019 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Marc

17-02-2019 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Hele leuke musical voor middelbare scholieren. Het viel ons op dat zij genoten van de humor, de erotische knipoog, het uitdagende, het effectbejag met extreme knallen etc.. Maar wij vonden deze dure musical ons geld absoluut niet waard....dun verhaal, moraal zo vaak herhaald en uitgelegd..... al met al een leuk idee dat helemaal vastliep in goedkope grapjes en licht en geluidseffecten. Decibels daarbij regelmatig ver boven max toegestaan? Samenzangen bovendien met regelmaat onzuiver/vals...

Bram

23-01-2019 in Theater De Blauwe Kei

5 sterren

Voorstelling in Lampegiet gezien. Ben na een uur gegaan; wat een treurnis

Marijn Lems

20-01-2019

In de superheldenmusical Marvellous delven de strakke montage en de indrukwekkende special effects het onderspit tegenover een vlakke spelregie, zwakke zang en een oppervlakkig script vol flauwiteiten.

Familie Louters

14-01-2019 in Theater de Lampegiet

5 sterren

Wij zaten daar als gezin met 3 kids 12/14/17. De voorstelling vonden wij op zich aardig maar niet echt geschikt voor alle leeftijden. Vloeken stoort ons zo wie zo in alle Nederlandse voorstellingen daar zou men echt iets op moeten verzinnen. Dat een superheld de dochter van God was kunnen we trouwens prima hebben. Het stuk over kanker vonden de kinderen erg heftig. De verwachting was dat de voorstelling geschikt was voor alle leeftijden mede ook door de verwachting die het jeugdpanel had uitgesproken.

Martin van der Hoek Heijmink

13-01-2019 in Theater de Lampegiet

5 sterren

Een leuk verhaal en zeer goed gespeeld. Het zingen daar moet zeker nog aan gewerkt worden. Ik vond het op zich een mooie voorstelling

Bastiaan

13-01-2019 in Theater de Lampegiet

5 sterren

Een leuk verhaal en af en toe erg grappig. De zang viel alleen erg tegen (en was op momenten zelfs erg slecht). Was de zang goed geweest was het hee geld meer dan waard geweest, maar nu toch zonde van het geld.

Willem

13-01-2019 in Theater de Lampegiet

5 sterren

Ik heb niks met superhelden dus misschien ligt het daaraan, maar voor een musical teleurstellend. Veel te weinig zang en dans. Een flinterdun, voorspelbaar verhaal dat maar net de gemiddelde schoolmusical ontstijgt. De spelers doen hun best, maar weten zelden echt te boeien.

Menno

13-01-2019 in Theater de Lampegiet

5 sterren

Geweldig!!

bekijk reacties (14)

Recensies

AD

- >4,0 sterren
"De hand van Peter van de Witte – absurde humor, vervreemdende dialogen en geestig gebruik van clichés uit het comicgenre – is onmiskenbaar."

Telegraaf

- >3,0 sterren
"Dikke vette knipoog naar de superheld."

NRC

- >3,0 sterren
"Humor stuwende kracht in superheldenmusical"

bekijk recensies (3)