Terug

Mechanical Ecstasy

Club Guy & Roni & Slagwerk Den Haag

za 1 dec 2018 21:30 tot 23:00  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag laten feest en voorstelling dwars door elkaar heen lopen in Mechanical Ecstasy, een ode aan de rave parties van eind jaren tachtig. De opkomst van de house muziek was in die tijd een ware revolutie in de uitgaansscene. Een tijd waarin internet nog niet bestond en alles met een ultieme Do It Yourself mentaliteit werd uitgevonden, met de extravagante Amsterdamse nachtclub RoXY als theatraal middelpunt.

Tijdens deze voorstelling geen zitplekken maar een grote, wervelende dansvloer. Uit het geluidssysteem klinkt opzwepende Dance muziek, speciaal gecomponeerd door topproducers Thijs de Vlieger (NOISIA) en Jan-Bas Bollen. Op een van de podia staan de muzikanten van Slagwerk Den Haag de elektronische tracks live te spelen. Op de andere podia gaan negen dansers van internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni tot het uiterste. Met een taalspuwende actrice als hun gestoorde predikant. Gezamenlijk maken zij een nieuw soort high waarin feest en voorstelling dwars door elkaar heen lopen. 

Het danstheater van Club Guy & Roni herschrijft vanuit Groningen de wetten van het genre. Het gebruiken van meerdere kunstvormen - terwijl de nadruk op dans blijft - zorgt voor unieke voorstellingen. Mechanical Ecstasy is de ultieme viering van dit uitgangspunt. Het is een ervaring die qua intensiteit veel op een rave lijkt. Een energieke vlucht uit het alledaagse en een intense beleving van het nu. Een feest dat doorgaat wanneer de voorstelling stopt. Join the party! www.clubguyandroni.nl

concept & choreografie: Guy Weizman, Roni Haver – tekst & dramaturgie: Veerle van Overloop – muziek: Jan-Bas Bollen, Thijs de Vlieger (NOISIA) – muzikale leiding: Fedor Teunisse – live muziek:  Slagwerk Den Haag: Enric Monfort, Niels Meliefste en Frank Wien – spel: Maartje van de Wetering – dans: Adam Richard Peterson, Angela Herenda, Camilo Miguel Chapela Mazariegos, Igor Podsiadly, Sofiko Nachkebiya, Harold Luya, Tania Matveeva, Olympia Kotopoulos, Borna Babic

genre: lichte muziek, dans

party starters wanted

Club Guy & Roni zoekt voor deze dansvoorstelling 7 ‘party starters’. Energieke feestgangers van tussen de 16 tot 180 die van dans, muziek en mode houden. Je bent als publiek onderdeel van de voorstelling, maar wel op een bijzondere manier.

Voor jouw feestelijke enthousiasme krijg je een vrijkaart + merchandise.
Stuur een korte motivatie + je leeftijd en woonplaats naar jannes@clubguyandroni.nl  

inleiding

Om 20.45 vindt er een gratis inleiding plaats.

sta voorstelling

Vanwege de unieke vorm van deze voorstelling, voorstelling en concert ineen, wordt de tribune ingerold en wordt een bar in de zaal geplaatst. Het publiek staat.

afterparty met DJ C.mon

Na afloop van Mechanical Ecstasy feesten we nog even door met DJ C.mon van Mezz. C.mon is de vaste resident van Retro House Classics Brabant. Deze local hero staat bekend om zijn technisch haast perfecte sets vol verrassende oldschool muziek. Juist niet het bekende rijtje klappers maar de meer underground of vergeten pareltjes komen bij deze dj ten gehore. Een ware lust voor de liefhebbers van echte house muziek!

Recensies

Dagblad van het Noorden

-
"De bewegingen, het licht en de uitdossingen zijn overdonderend, alsof er een visuele fragmentatiebom ontploft."

"Het effect wordt versterkt doordat de dansers, tussen ons door lopend en dansend, opgewonden heen en weer razen tussen de twee podia. En voortdurend is daar actrice Veerle van Overloop, die als een charismatische prediker haar teksten over ons uitspuwt."

de Volkskrant

- >4,0 sterren
"Ballet, moderne dans, hiphop, vogueing: bij deze voorstelling gaat alles in de blender."

Mechanical Ecstasy is een ode aan de ravecultuur, maar ook een kritisch commentaar op escapisme en massacultuur.

bekijk recensies (2)