Terug

Cristina Branco

Menina

vr 20 apr 2018 20:30 tot 21:45  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


Afgelopen jaar nam Cristina Branco haar laatste album Menina live op in de studio. Daarbij werkte ze samen met songwriters als Pedro da Silva Martins, Mário Laginha en Luís Martins (bekend van Deolinda). 'Menina' betekent 'kleine meid' in het Portugees. Ook de populaire Portugese schrijver António Lobo Antunes en Kalaf (Buraka Som Sistema) werkten mee aan de teksten voor een nieuwe verzameling liedjes op dit album. Met haar prachtige stem en door eenvoud gesierde verschijning, keert de elegante fadoster nu terug naar Nederland en haar meest trouwe fans om haar nieuwe liedjes in de gelijknamige theatertournee te zingen. Gegarandeerd weer kippenvel!

De fado van Cristina Branco
Cristina Branco staat - zeker in ons land - aan de top van een nieuwe generatie fadozangeressen na de legendarische fadodiva Amália Rodrigues. Met een achtergrond in jazz en voorliefde voor zangeressen als Billie Holiday en Joni Mitchell, wist Cristina Branco in de jaren negentig als een van de grootste talenten van een nieuwe generatie fadozangeressen de conservatieve traditie van de fado nieuw leven in te blazen, gesteund door een indrukwekkende verzameling van musici, tekstschrijvers en tijdloze dichters.

Zo bracht ze met het album Canta Slauerhoff met vertalingen van gedichten van J. Slauerhoff de fado naar Nederland. Bij het grote Nederlandse publiek werd ze vooral bekend door Dansen aan zee, het kippenvel-duet met BLØF en de uitverkochte nieuwjaarstournee met Amsterdam Sinfonietta in 2011. Zelf beschouwt ze ons kikkerlandje nu als haar tweede thuisland, ook al heeft haar carrière sinds haar debuut een flinke internationale vlucht genomen. Inmiddels heeft ze al meer dan tien albums uitgebracht en geeft ze talloze concerten over de hele wereld, van Zuid-Amerika tot het Midden-Oosten en Rusland. www.cristinabranco.com

zang: Cristina Branco – bas: Bernardo Moreira – piano: Luís Figueiredo – Portugese gitaar: Bernardo Couto

genre: lichte muziek, wereldcultuur

4,50 sterren

Gemiddelde waardering: 4,50 sterren

De Leeuw

5 sterren

Prachtige zangeres en muzikanten, we hebben genoten van Cristina Branco

M. De Brouwer

5 sterren

Geweldige fadozangeres en begeleiding

bekijk reacties (2)

Recensies

Rootsworld.com

-
"Cristina Branco's voice is an instrument played with superb precision"

bekijk recensies (1)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu