Terug

In de schaduw van Toon Hermans

Herman van Hove & Lissa Meyvis

zo 3 dec 2017 11:00 tot 12:15  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

In de schaduw van Toon Hermans is een warme Vlaamse hommage aan de ‘melancholieke clown’. Herman Van Hove, laatste manager en vriend van Toon vertelt openhartig over hun wonderlijke belevenissen in de coulissen en aan de keukentafel. En Lissa Meyvis blaast de liedjes van Hermans nieuw, jong leven in, een reflectie van de onschuld en de vrolijkheid die de meester zelf zo hoog in het vaandel voerde. Maar ook van de liefde en de ontroering die hem dreven. Samen ontroerden Herman en Lissa al heel Vlaanderen en Carré en nu ook ongetwijfeld ons in Breda. Tijdens het concert treedt Benny Ludemann, de legendarische gitarist die 28 jaar in het orkest van Toon Hermans speelde, op als speciale gast.

Herman van Hove vertelt hoe het was om samen te werken met Toon Hermans, perfectionist en hypochonder, op zijn oude dag nog altijd mateloos ambitieus maar ook vervuld van een 'gelukzalige weemoed'. Hij geeft een bijzonder oprecht, maar vooral liefdevol inkijkje achter de schermen van het grote cabareticoon. De jonge rijzende ster Lissa Meyvis maakt met haar engelachtige verschijning en een stem zo fijn en breekbaar als kristal een indrukwekkende entree in de Nederlandse theaters. De voorstelling werd tachtig keer gespeeld in België, stond vorig jaar in een laaiend enthousiast en ontroerd Carré met vijf staande ovaties en werd bedolven onder de lovende kritieken van pers en publiek. www.deschaduwvantoon.be

genre: lichte muziek, musical en show

4,57 sterren

Gemiddelde waardering: 4,57 sterren

Lagendijk

05-12-2017

5 sterren

We hebben genoten. Het was geweldig.

Van Lieshout

04-12-2017

5 sterren

Beantwoord aan de verwachtingen. Prachtig gezongen , goede muzikale begeleiding .

Marieke

04-12-2017

5 sterren

Boeiende vertelling, prachtige zangeres, mooie begeleiding. Extra speciaal door het gastoptreden van Benny Ludemann.

M. Timmers

04-12-2017

5 sterren

De voorstelling boven Toon uitgetild. Lisa, een ontroerende stem, Herman de rust, Alle muzikanten zo intens gespeeld. Allemaal hun ziel gelegd in deze Ode aan Toon.

Midavaine

04-12-2017

5 sterren

Ontzettend genoten. Schitterend stemgeluid van Lissa Meyvis met perfecte timing. Wat een veelzijdige muzikanten en prachtige voordracht van Herman van Hove die een heel herkenbare Toon Hermans neerzette. Klein minpuntje was dat boven zittend je de getoonde foto's maar voor de helft kon zien. Te hoog geprojecteerd.

Assmann

04-12-2017

5 sterren

voorstelling was ingekort, in vergelijking met die in het Beauforthuis eerder. De engelen-gevooisde Vlaamse Schone gaat met haar stem door merg en been. Een ware massage voor hart en ziel

Anneke Scholten

04-12-2017

5 sterren

Vond het mooi - liefdevol - warm - kortom: ging met een GOED gevoel naar huis.

bekijk reacties (7)

nagenieten

Blijf na het concert nagenieten in de foyer met livemuziek in stijl van het concert.

Arrangementen

Premium Parking ochtend

Premium Parking ochtend

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.