Terug

De Toneelmakerij

Mijn moeder is een diva (8+)

Verrassend
Toneel
wo 18 mrt 2020 15:00 tot 16:30  |  Kinlyzaal

Een absurdistische tragikomedie over niet zo beroemde kinderen met een heel beroemde moeder

Viktor en Valencia zijn een tweeling. Ze lijken helemaal niet op elkaar maar hun moeder heeft gezegd dat ze een tweeling zijn. Dus het is waar.

De moeder van Viktor en Valencia iseen diva. Ze is modeontwerpster en draagt de meest flamboyante creaties. Ze heeft de hele wereld over gereisd en is overal aanbeden en geroemd, zegt ze zelf. Maar de laatste jaren ligt ze boven in haar slaapkamer te roken met de gordijnen dicht. Viktor en Valencia hoeven niet naar school want ze weten alles al. Hun moeder heeft hen precies verteld hoe het leven in elkaar zit. Zo weten ze bijvoorbeeld dat aardige mensen geld van je willen, dat muzikanten lui zijn, dat verliefdheid niet bijzonder is en dat champagne essentieel is bij een goed ontbijt.

Voor Mijn moeder is een diva slaan Paul Knieriem (regie), Wart Kamps en Ellen Parren (tekst) de handen ineen. Het is voor het eerst dat Kamps en Parren een jeugdvoorstelling maken, een wens die zij al lange tijd hebben.

tekst: Ellen Parren - regie: Paul Knieriem - spel: Wart Kamps, Ellen Parren

De Toneelmakerij
De Toneelmakerij is continu in beweging. Ze maken gedurfd, kwalitatief jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen, met liefde voor taal, interdisciplinair experiment en maatschappelijke betrokkenheid. Ze spelen in de midden- en kleine zalen van de theaters. Ze zoeken het publiek op in hun klaslokaal, waar de beleving intens en het contact maximaal is. Ze maken voorstellingen op locatie, werken in de wijken van Amsterdam en op zomerfestivals. www.toneelmakerij.nl

Over Ellen Parren
Ellen studeerde in 2009 af aan de Toneelacademie in Maastricht. Daarna ging zij in dienst bij Toneelgroep de Appel waar zij in voorstellingen speelde van o.a. Aus Greidanus en Gerardjan Rijnders. Vanaf 2012 werkt Ellen bij o.a. de Toneelschuur in Haarlem in regies van Joost van Hezik en Olivier Diepenhorst. Ellen speelde in televisieseries: Missie Aarde (VPRO) Jeuk (Vara) en Treurteevee (VPRO). Ook was zij te zien als correspondent bij Zondag met Lubach (VPRO). Ellen speelde in films waaronder Bloed, Zweet en Tranen van Diederick Kopal en de telefilm Billy van Theo Maassen. Ellen was vanaf najaar 2018 te zien in het tweede seizoen van Klem (BNN-VARA). Ook is zij regelmatig te zien in Het Klokhuis (NTR).

Over Wart Kamps
Wart was bij het RoTheater te zien in de familievoorstellingen Moord in de Kerststal, De Gelaarsde Poes en als Cyrano in De zere neus van Bergerac van Arjan Ederveen en Pieter Kramer. Waar hij in 2015 de zilveren krekel voor won en in 2016 de John Kraaijkamp-Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol in een grote musical. Hij was te zien als Bakker in Into the Woods naast Lone van Roosendaal in een regie van Gijs de Lange. Hij richtte samen met z’n broer Tim Kamps en Bor Rooyackers de groep Rooyackers, Kamps & Kamps op, waarmee ze in 1998 de jury – en publieksprijs op het Amsterdam Kleinkunst Festival wonnen. Hierna volgde 6 succesvolle voorstellingen met het trio. Daarna volgde nog 2 voorstellingen als Kamps & Kamps. Verder speelde hij in de serie Van God Los (BNN, 2011) Dokter Tinus (SBS6) Mooiboys (VPRO) Het Klokhuis (NTR) en Missie Aarde (VPRO) De films: Loenatik te Gek! en Bennie Stout. Onlangs schreef hij samen met Tim Kamps het scenario voor de telefilm Het Irritante Eiland (jeugd, VPRO) onder regie van Albert Jan van Rees.

genre: kinderen en familie, toneel