Terug

Motors 14+

155

wo 16 jan 2019 19:30 tot 20:40  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


In Motors  combineren de mannen van 155 hun twee grote liefdes, dans en motoren. Maar is het nou een theatervoorstelling, een dansshow of iets met motoren op het podium? Of gaat het om een groep vrienden die alles altijd samen doen, en stiekem ook nog een eigen identiteit hebben? Wat maakt het uit, want als je maar hard genoeg gas geeft, hoort niemand je huilen in je helm. www.eenvijfvijf.nl

155 (eenvijfvijf) is een formatie creatieve vrienden bij elkaar gebracht door een gedeelde passie voor bewegingsvormen, muziek, bizarre humor en kunst. Voortkomend uit breakdancegroep iLL Skill Squad uit Wageningen zijn zij samen (op)gegroeid naar een danscollectief dat theatervoorstellingen maakt door dans, video en komedie op unieke wijze te combineren.

155 maakte een daverend debuut in de theaterwereld met de voorstelling genaamd 155, gemaakt onder de vleugels van DOX. Op Lowlands speelden 155 het dak van de overvolle ‘Juliet’, waren de revelatie op het prestigieuze Jonge Harten Festival en werden zelfs uitgenodigd om te spelen op de Nederlandse Dansdagen. Als klap op de vuurpijl werd 155 bekroond met de eerste André Gingras Award. Tijdens de Nederlandse Dansdagen 2018 ontving het gezelschap de prijs voor Jong Publiek. De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek heeft ten doel een bijdrage te leveren aan de innovatie van dans voor een jong publiek in Nederland.

genre: kinderen en familie, toneel, dans

4,00 sterren

Gemiddelde waardering: 4,00 sterren

Neel

01-12-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Een groep vrienden ... idee goed, maar niet professioneel uitgewerkt.

Judith

30-11-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Leuke voorstelling! Interessant mix van mensen die samen 155 vormen.

Miep

30-11-2018 in Parktheater Eindhoven

5 sterren

Getriggerd door de video's online kwam ik gisteren naar Motors van 155 in het theater. Wat een explosie van creativiteit! Nog nooit zoiets gezien en wat was het tof.

Henri Drost

19-10-2018

Een voor een rijden de stoere mannen van danscollectief 155 de verhoging op om iets over zichzelf te grommen in motorgeluiden. Op het scherm achter hen verschijnen vertalingen als 'Ik ben bang om oud te worden' of 'Ik ben bang voor contact'. Dit contrast tussen stoer en breekbaar, tussen komische uitvergroting en de naakte waarheid keert voortdurend terug in Motors, waarin alle mogelijke dansvormen versmelten met motoren.

bekijk reacties (4)

Recensies

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Geen stoer en ongenaakbaar imago, met gespierde tattoos boven laaghangende broeken. Maar een hilarisch spel met ego, uiterlijk en opgepoetste verwachtingen."

Theaterparadijs

- >5,0 sterren
"Een creatieve gekte vol talent op een podium."

Theaterkrant

-
"Danscollectief 155 raakt iedereen, jong én oud, en creëert vanaf de eerste minuut met dans, motoren en zelfrelativering een feestelijk pleidooi voor alledrie."

bekijk recensies (3)

Arrangementen

Urban Dance workshop

Urban Dance workshop

Voor mensen met een hart voor (en een beetje ervaring met) dans geeft danscollectief 155 een uniek kijkje in de keuken. Je leert verschillende technieken en er komen veel youtube-filmpjes en GIF-jes voorbij, de grootste inspiratiebron van 155. Na afloop van de workshop staat er een gezamenlijke maaltijd klaar. los € 30 / € 25 in combinatie met een ticket voor Motors op wo 16 jan om 20.30.
Brasserie

Brasserie 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren.
Premium parking

Premium parking

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie

Brasserie 18:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. Eet u vegetarisch, gluten- en/of lactosevrij of heeft u andere dieetwensen? Geef dit door via horeca@chasse.nl
Brasserie

Brasserie 18:15

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. Eet u vegetarisch, gluten- en/of lactosevrij of heeft u andere dieetwensen? Geef dit door via horeca@chasse.nl