Terug

NADORST

Chassé Theater

zo 3 dec 2017 13:00 tot 15:00  |  Van Dijnsenfoyer

Een kater op zondagmiddag? Of baal je dat het weekend bijna afgelopen is? Wij hebben het beste medicijn: Nadorst. Een creatieve en artistieke talkshow die naar meer smaakt. Gastheer Juup Luijten ontvangt jonge makers en eigenzinnige kunstenaars die hun nieuwste werk laten zien. Zak weg in één van de fauteuils. Ongetemd podium talent loodst je door de zondagmiddag heen. Toneel, dans, muziek, poëzie & film: het komt allemaal voorbij. Kom bij ons uitbrakken in de foyer en stil je nadorst met verse koffie, een spaatje blauw of een lekker koud biertje. We zetten de taps open en laten het artistieke genot over je heenvloeien. Proost!

Elke Vierveijzer
Deze editie is 'jaloersmakend talent' Elke Vierveijzer te gast. Ze studeerde in 2014 af aan de koningstheateracademie, een kweekvijver voor authentiek talent. In 2015 werd ze finalist in het concours om de Wim Sonneveldprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Dit seizoen toert ze door het land met programma Om te janken zo mooi, een ode aan Maarten van Roozendaal. Elke won met dit programma het Rabo Talenten Concours. Daarnaast komt ze dit seizoen met haar debuutvoorstelling vol eigen materiaal: Zonder Genade

ANNE+
De van oorsprong Bredase actrice Eline van Gils speelt in de webserie ANNE+. Een zesdelige serie, over het (liefdes)leven van de lesbische Amsterdamse twintiger Anne, die momenteel gemaakt wordt. Zij schuift samen met de makers Valerie Bisscheroux en Maud Wiemeijer aan. Zij maken deze serie omdat er volgens hen een groot gebrek is aan content over lesbische meisjes waarin het lesbisch zijn een gegeven is en niet wordt geproblematiseerd. "Films en series helpen bij het ontdekken van je geaardheid en te begrijpen wie je bent", aldus Valerie Bisscheroux.  

Rosa Meininger
Fotografe Rosa Meininger documenteert haar leven voortdurend en legt daarbij de nadruk op de mensen om haar heen. Door samenstelling en fotografische keuzes, veranderd haar initieel documentaire werk in autobiografische fictie. Haar doel is niet het vastleggen van de werkelijkheid, maar het ‘echte’ gebruiken om op waarheid gebaseerde verhalen te creëren. Haar werk is vanaf 30 november te zien in HONK ISM Stedelijk Museum Breda. In HONK komt Breda's finest terug om op een speelse manier hun talenten aan de stad te tonen. Rosa vertelt over HONK en over haar werk.

Nadorst is iedere eerste zondag van de maand tussen 13.00 uur & 15.00 uur. Gratis entree.