Terug

Nadorst @Pier15

di 12 feb 2019 20:00 tot 22:00  |  Pier 15

Nadorst is een creatieve en artistieke talkshow die naar meer smaakt. Ongetemd podium talent uit toneel, dans, muziek, poëzie & film: het komt allemaal voorbij. Kom naar Pier15 en les je dorst met verse koffie, een spaatje blauw of een lekker koud biertje. We zetten de taps open en laten het artistieke genot over je heenvloeien. Proost!

Deze editie op de bank bij Nadorst: Deni KukuraTon Cox en Hanna Van Mourik Broekman.

We gaan van start met de meest natuurlijke natuurdocumentaire van Ton Cox. Voor zijn afstudeerproject aan het St. Joost maakte hij wilde plannen om de natuur zo natuurlijk mogelijk vast te leggen. En wie zou dat nou beter kunnen dan die dieren die daar wonen? Hij besloot camera’s te bevestigen aan dieren en hen de docu te laten filmen. In de praktijk bleek dit toch niet zo makkelijk en moest hij iets anders gaan bedenken. Uiteindelijk is zijn afstudeerfilm ‘Directed by Nature’ een zoektocht geworden met bijzondere experimenten waarin hij probeert de kloof tussen mens en natuur kleiner te maken. De vraag is dan natuurlijk: is dat gelukt? Daarover meer tijdens Nadorst!

Als tweede gast zit Hanna van Mourik Broekman op de bank. Zij is regisseur en gaat in haar werk op zoek naar een sociaal alchemistisch proces: theater dat meer oplevert dan schoonheid, ontroering of reflectie. Met haar werk wil ze namelijk publiek verbinden, inspireren en activeren. Daarom heeft ze haar voorstellingen in 2018 vervangen voor Stormkamers. Een stormkamer is een interactieve theatrale beleving rondom een bepaald thema. Hiervoor werkt ze samen met verschillende schouwburgen in Brabant, waaronder natuurlijk het ChasséTheater. Benieuwd hoe zo’n stormkamer precies in zijn werk gaat en wat voor thema’s er aan bod komen? Hanna komt er dinsdag meer over vertellen!

We sluiten de avond af met Deni Kukura. Hij reist heel de wereld over met zijn camera om de avonturen van grote DJ’s vast te leggen. Hij is zijn bedrijf Studio-DKMD begonnen vanuit zijn kamer in zijn ouderlijk huis. In 2014 begon hij daar met niets en 4 jaar later is hij in meer dan 70 landen geweest en maakt zo’n 250 vluchten per jaar om te filmen/fotograferen op allerlei toffe events en locaties. Hij heeft opdrachten gedaan voor events zoals Coachella en Tomorrowland en artiesten als Sam Feldt, Akon, Bakermat, Martin Garrix en meer. Super tof allemaal, dus wij willen graag meer weten! Hoe kom je binnen bij die grote artiesten en festivals? Hoe ziet je leven eruit als je zoveel reist? Wat voor gekke dingen maak je mee op tour? Ga je iedere dag uit eten en slaap je altijd in 5-sterren hotels? Je hebt je dromen bereikt, maar wat zijn dan nu je toekomstplannen en ambities? Dit en meer gaat Deni ons uitgebreid vertellen tijdens Nadorst op 12 februari!

genre: verdieping