Terug

Ja

Nasrdin Dchar

vr 31 mei 2019 20:30 tot 21:50  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

Tussen de avond dat Nasrdin zijn vrouw ontmoet in de Marina Bar en de dag dat ze trouwen, zit vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd als hij bij de eerste kennismaking al weet dat zij de ware is? Net als in zijn succesvolle solovoorstellingen Oumi (over zijn moeder) en Dad (over zijn vader en het vaderschap) neemt acteur Nasrdin Dchar het publiek in Ja mee op een reis. Die scheert langs continenten en culturen, maar het is vooral zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch? In dezelfde persoonlijke stijl als de voorstelling Dad – officiële juryselectie Theaterfestival 2017 – laat Dchar zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart ‘Ja!’ kunt zeggen. www.nasrdindchar.nl

tekst: Nasrdin Dchar, Floris van Delft – regie: Floris van Delft – spel: Nasrdin Dchar

Nasrdin Dchar (1978)  won in 2011 een gouden Kalf voor zijn rol in de film Rabat. Hij speelde rollen in de films Infiltrant (Shariff Korver), Wolf ( Jim Taihuttu) en Süskind (Rudolf van den Berg). Improviseert in De vloer op, en speelt onder andere in de series Zwarte Tulp en De 12 van Oldenheim.

Als gastacteur was Nasrdin verbonden aan Theater Rotterdam, waar hij onder andere te zien was in Branden, Kust en Oedipus. Eerder speelde hij in het vierluik De geschiedenis van de familie Avenier en Ghetto van Het Toneel Speelt.

Zijn solovoorstellingen Oumi (mijn moeder), geschreven door Maria Goos, werd zeer succesvol ontvangen. Hij speelde de voorstelling, in combinatie met de documentaire Mijn vader, de expat van Abdelkarim El Fassi, zelfs in Koninklijk Theater Carré in aanwezigheid van Koningin Maxima. Ook zijn solo Dad, geschreven samen met Floris van Delft, trok meer dan vijfentwintigduizend bezoekers naar het theater, en de voorstelling is ook op televisie uitgezonden. Dad behoorde tot de officiële juryselectie van het Theaterfestival 2017 en was er publieksfavoriet.

genre: toneel

Henri Drost

16-02-2019

'Vanavond wil ik het over de liefde hebben, maar er zit me iets dwars.' Na succesvolle solovoorstellingen over zijn moeder (Oumi) en vader (DAD) maakt Nasrdin Dchar met JA opnieuw een persoonlijke voorstelling die echter niet louter over zijn eigen liefdesleven gaat, maar ook over schaamte, schuldgevoel, cultuurverschillen en daarin humor en oprecht engagement combineert.

bekijk reacties (1)

Iftar

De Ramadan begon dit jaar op maandag 6 mei en duurt tot en met dinsdag 4 juni. Om dit te vieren organiseren Chassé Theater en Nasrdin Dchar een Iftar direct na afloop van zijn voorstelling. Winnares El Hijra literatuurprijs Siham Amghar draagt hierbij gedichten voor uit eigen werk (over verbinding en samen leven) en wordt muzikaal begeleid op de luit door Hassan Benhammou. Nasrdin biedt alle aanwezigen de kans om na de voorstelling gezamenlijk te eten. "Gelovig of ongelovig, iedereen mag aanschuiven," stelt hij.  Voor slechts € 22,50 kunt u aanschuiven bij deze Iftar maaltijd. Reserveren kan t/m zondag 26 mei, 17.00 uur.

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Moedig, van Dchar, dat hij zichzelf zo te kijk zet."

NRC

- >4,0 sterren
"Het positivisme van Nasrdin Dchar in is aanstekelijk."

Trouw

- >5,0 sterren
"Nasrdin Dchar maakt met 'Ja' een lichtvoetige én diepzinnige voorstelling."

Parool

-
"Een belangrijk oeuvre dat aanzet tot verbinding."

Scènes

- >4,0 sterren
"Waardevolle ambassadeur voor tolerantie."

Theaterkrant

-
"Een persoonlijke voorstelling die niet louter over zijn eigen liefdesleven gaat, maar ook over schaamte, schuldgevoel, cultuurverschillen en daarin humor en oprecht engagement combineert."

Theaterparadijs

- >5,0 sterren
"Een aanrader voor iedereen die ware liefde wil ervaren."

bekijk recensies (7)

Arrangementen

Premium parking avond

Premium parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.