Terug

Sanne Vogel, Muayad Hilamia & Amir Namou

Nieuwe Familie

za 16 dec 2017 20:30 tot 22:30  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal


Anderhalf jaar geleden ontmoette Sanne Vogel Muayad en ietsje later Amir. Beiden op de vlucht voor de oorlog in Syrië. Omdat ze maandenlang in een tentenkamp moesten wachten, logeerden ze soms weken bij Sanne. In de voorstelling Nieuwe Familie kijken ze terug op die tijd. Hoe het voor Muayad en Amir was om plotseling in een nieuw land te zijn. En hoe het voor Sanne was om twee Syrische jongens als logees op een luchtbed in haar woonkamer te hebben. In die periode hebben ze ontzettend veel geleerd; over elkaars cultuur, gewoontes en over eten. Ze hadden flinke discussies en zongen samen liedjes, in het Nederlands of in het Arabisch. Ze werden goede vrienden en uiteindelijk zelfs familie. Inmiddels hebben beide jongens status en een huis. Ze vertellen hun indrukwekkende verhaal en er gaat gekookt worden.

Nieuwe Familie is een documentairevoorstelling over verschillen en overeenkomsten, vriendschap, liefde, onbegrip, volwassen worden, het kiezen van familie en het missen van iedereen die je kwijtraakt. Een voorstelling over het delen van verdriet, maar ook het delen van vreugde en geluk. Een voorstelling over een vriendschap die niet had bestaan zonder oorlog.

Sanne Vogel: “Ik vind dat ik als maker de plicht heb om wat ik heb gezien en meegemaakt te delen met een groter publiek, om de mensen die ik heb ontmoet een gezicht te geven.” (Volkskrant) www.bostheaterproducties.nl

regie & tekst: Sanne Vogel - met: Muayad Hilamia, Amir Namou, Sanne Vogel

genre: toneel

4,80 sterren

Gemiddelde waardering: 4,80 sterren

Ria v.d. Laak

17-12-2017

5 sterren

Lief, humorvol, emotioneel, indrukwekkend, geweldig

Holtzer-Verdult

17-12-2017

5 sterren

We waren zeer onder de indruk van deze productie.

Angèle en Paul

17-12-2017

5 sterren

Mooi! Een bijzondere combinatie van persoonlijke ervaringen, nieuwsfeiten en informatie. Af en toe grappig, soms ontroerend. En geregeld ook heel herkenbaar. En wat een toepasselijke titel! Familie ben je niet alleen; soms kun je het ook nog worden, ook met mensen uit een hele andere cultuur. Een aanrader!

M. Hegeman

17-12-2017

5 sterren

ontroerend, kwetsbaar opgesteld, geregeld kippenvel en tranen, maar ook op de juiste momenten vrolijk, lach, goed uitgebalanceerd.

B. Smits

17-12-2017

5 sterren

Indrukwekkend! Iedereen moet dit zien

Kox

17-12-2017

5 sterren

Het was in een woord GEWELDIG❤ ' n lach 'n traan ' t heeft veel indruk op mij gemaakt

W. Kodde

17-12-2017

5 sterren

Een aangrijpende en ontroerende voorstelling, doordat alles rechtstreeks uit het hart van de spelers kwam. Een prachtige voorstelling over de schrijnende realiteit van vluchtelingen. Deze voorstelling zou elke Nederlander moeten zien en meemaken.

E. Hocheneder

17-12-2017

5 sterren

Ik vond de voorstelling heel mooi en ontroerend. En soms ook grappig.

Desiree

17-12-2017

5 sterren

Heel mooi, aangrijpend verhaal. Prachtig door Sanne "verteld" en gespeeld. Zo knap van de jongens dat zij dit hebben aangedurfd en gekund. En hoe goed zij Nederlands spreken!

M.C. Moerman

17-12-2017

5 sterren

Het was een mooie en persoonlijke voorstelling die je raakt in het hart. Knap gespeeld door de Syrische acteurs die eigenlijk geen acteurs zijn, maar over hun eigen leven vertellen. Sanne Vogel heeft er met hen een indrukwekkende voorstelling van gemaakt.

bekijk reacties (10)

Recensies

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"puur en eerlijk documentair theater"

Lees hier de hele recensie.

Volkskrant

- >3,0 sterren
"Een vrolijke en bijna schattige voorstelling"

NRC

- >4,0 sterren
"Ontwapenend docu-theater"

NoordHollands Dagblad

-
"grappig, sentimenteel en vooral warm"

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu