Terug

Nightlight

Theater Reflektion - BRIK: Brabants Internationaal Kinderfestival

ma 10 jun 2019 15:00 tot 15:40  |  Jupilerzaal

De merel fluit om de nacht in te luiden. De dag vertraagt zijn pas, de zon verdwijnt voor haar dutje, de maan laat z’n gezicht weer zien. Iedereen kruipt onder de wol om energie op te doen voor de dag van morgen. Iedereen, behalve één kind. Want dat kind is misschien wel moe, maar kan niet slapen omdat ze ontzettend nieuwsgierig is naar wat er allemaal gebeurt in de uren dat ze anders haar ogen dicht zou doen.

Het kind maakt een magische reis door de mooie, donkere nacht. De nacht, waarin alles anders is dan overdag, als het licht van de zon erop valt. De nacht, waarin zelfs het kleinste lichtje een kans krijgt. De klok doet gekke dingen. Uit de kast komen verrassende geluiden. En zelfs het schilderij laat zich niet onbetuigd.

Een van de beste jeugdtheatermakers van de wereld, Andy Manley, brengt in een huis vol meubeltjes en spulletjes en lampjes de verbeelding van het jonge en oudere publiek tot leven en houdt de aandacht vast tot de merel z’n ochtendlied zingt.

Regie: Bjarne Sandborg / Ontwerp: Mariann Aagaard / Spel: Andy Manley / Compositie and geluidsontwerp: Daniel Padden / ​Lichtontwerp en techniek: Anders Kjems / Scènefoto’s: Bo Amstrup

genre: kinderen en familie, dans