Terug

Elke Vierveijzer

Om te janken zo mooi

vr 29 dec 2017 20:30 tot 22:20  |  MK2zaal (theaterzaal)

Elke Vierveijzer brengt een liefdevolle ode aan Maarten van Roozendaal. Met schitterende stem laat ze indrukwekkende liedjes als Mooi en Red mij niet van de ‘Nederlandse Tom Waits’ opnieuw ontroeren, “de mooie, zachte kant van het werk van Van Roozendaal”. (Theaterkrant ****)

Vierveijzer gooide hoge ogen als finalist van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015. "Haar liedjes bevatten prachtige, haast literaire teksten. Blauwdruk, waarin ze zingt over een beknellend gezinsleven en het zichzelf losweken van haar ouders, is waarschijnlijk het mooiste wat het Amsterdams Kleinkunst Festival dit jaar te bieden had", aldus het Parool. www.elkevierveijzer.nl

Maarten van Roozendaal
Maarten van Roozendaal werd door het Amsterdams Kleinkunst Festival in 1994 als de nieuwe Ramses Shaffy voorgesteld. Met zijn rauwe stem en rake liedteksten wordt hij vaak vergeleken met artiesten als Tom Waits, Randy Newman, Jacques Brel en Bram Vermeulen. Zijn rijke oeuvre is alom geprezen, met onder andere een Zilveren Harp, Annie M.G. Schmidtprijs, de Poelifinario en de Dirk Witte Prijs. Vlak voor zijn overlijden in 2013 selecteerde Maarten van Roozendaal liedjes als Alsof er niets is gebeurd, Het te late einde, Mooi en Red mij niet voor het boek Om te janken zo mooi.

zang: Elke Vierveijzer - piano: Michiel Wetzer

genre: lichte muziek

4,50 sterren

Gemiddelde waardering: 4,50 sterren

Leenman

30-12-2017

5 sterren

prachtige stem, mooie vertaling van de nummers van Maarten van Roozendaal. Podium uitstraling

Van Bekhoven

30-12-2017

5 sterren

Elke vertolkt prachtig de nummers van Maarten. Het is om te janken zo mooi. ik heb gehuild bij het laatste setje aan nummers. Genoten van minuut 1 tot het slotapplaus.

bekijk reacties (2)

Recensies

Theaterkrant

- >4,0 sterren
"In haar interpretaties zoekt Vierveijzer vooral de mooie, zachte kant van het werk van Van Roozendaal op. (…) Bij het merendeel van die liedjes wordt ze bovendien uitstekend begeleid door pianist Michiel Wetzer"

Parool

-
"Eerlijk, onbedaarlijk grappig en pijnlijk raak op plekken die vaak genoeg onaangeroerd blijven, maar niet bij Elke in de zaal. Haar liedjes bevatten prachtige, haast literaire teksten"

Juryrapport Amsterdams Kleinkunst Festival 2015

-
"Een jaloersmakend talent. Punt"

bekijk recensies (3)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu