Terug

Hotel Modern & Arthur Sauer

Ons Wereldrijk

do 9 jan 2020 20:30 tot 21:30  |  Kinlyzaal

Met zevenmijlslaarzen door de geschiedenis van Nederland en Indonesië

Een enorme maquette van de Indonesische archipel vult het podium: we zien rijstvelden, oerwouden, moskeeën, dorpjes en steden. Het miniatuur-eilandenrijk wordt bevolkt door honderden poppetjes van 8 cm groot.

Het verhaal begint in de 17e eeuw. We zien Javaanse prinsessen eeuwenoude hofdansen uitvoeren, en markten waar kruidnagel, nootmuskaat en peper verkocht wordt. We volgen het spoor van de ondernemende Nederlanders die met machtige zeilschepen bij de eilanden aankomen, op zoek naar kostbare specerijen. Om hun handel veilig te stellen, nemen ze sterke huurlegers mee en gaandeweg krijgen ze steeds meer eilanden in hun greep. We zien hoe kanonnen bulderen, schepen zinken, dorpen in vlammen opgaan en hoe vorsten niet alleen hun specerijen, maar ook hun ziel aan de Nederlanders verkopen.

Hotel Modern laat met ingenieus poppenspel zien hoe het kolonisatieproces zich heeft voltrokken. www.hotelmodern.nl

concept & spel: Herman Helle, Arlène Hoornweg, Pauline Kalker - componist & live soundtrack: Arthur Sauer

Theatergroep Hotel Modern bouwt in het theater miniatuurwerelden waarin spelers honderden poppetjes manipuleren en met minicamera's filmen. De beelden worden op een groot scherm geprojecteerd en live voorzien van een soundtrack. Hotel Modern speelt over de hele wereld en won vele prijzen, waaronder de Wim Meilink Oeuvreprijs.

genre: toneel

performance

Deze voorstelling begeeft zich op het snijvlak van verschillende kunstvormen. Verwacht daarom geen toneelvoorstelling zoals u gewend bent. Stel u open en laat u raken.

Recensies

De Volkskrant

- >4,0 sterren
"Ons wereldrijk is door de toewijding en humor van Hotel Modern nooit ondraaglijk zwart, meer eerder vol mededogen"

De Telegraaf

- >3,0 sterren
"Weelderig groen kleurt bloedrood"

bekijk recensies (2)