Terug

Oogst

Alida Dors / Backbone

vr 12 dec 2014 20:30 tot 21:25  |  MK2zaal (kleine theaterzaal)

Met veel succes ontwikkelde Alida Dors zich van hiphopdanseres tot choreografe. “Alida Dors verrijkt het hiphopidioom van binnenuit. De bravoure breekt ze open, de menselijkheid erachter zoekt ze. Met succes”, stelde Dans Magazine. Vorig jaar won ze de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. In Oogst bewegen vier dansers van de ene strakke opgezette formatie naar de andere. Op zoek naar de essentie van het individu blijven ritmisch pulserende bewegingen over, die leiden tot een soort trance. Een frisse dansvoorstelling, geworteld in hiphop en verrijkt met Surinaams Aukaanse traditionele danselementen. www.backboneconnects.nl

 

Choreografie:                         Alida Dors

Dans:                                     Donna Chittick, Jason De Witt, Quincy Ignacia, Sarah Mancini

Muziek:                                  Diego Soifer

Fluit:                                       Janneke Groesz

Drum:                                     Marijn Korff de Gidts

Toneelbeeld, lichtontwerp:     Loes Schakenbos

Dramaturgie:                          Merel Heering

genre: dans

4,50 sterren

Gemiddelde waardering: 4,50 sterren

A.M.S. Moure

16-12-2014

5 sterren

liever niet

16-12-2014

5 sterren

Het was een mooie moderne dansvoorstelling, maar de omschrijving in het Chassé gidsje heeft ons op het verkeerde been gezet. We dachten een voorstelling met meer hiphop invloeden te gaan bezoeken. Wellicht lag dat aan onze eigen interpretatie. Toch hebben we genoten van het aanbod!

bekijk reacties (2)

exclusief consumptie

Bij deze voorstelling is geen consumptie inbegrepen.

gratis nagesprek

na afloop van de voorstelling vindt er in de zaal een gratis nagesprek plaats met choreografe Alida Dors.

Recensies

Dans Magazine

-
"Alida Dors verrijkt het hiphopidioom van binnenuit."

De bravoure breekt ze open, de menselijkheid erachter zoekt ze. Met succes.

Parool

-
"Alida Dors is niet zoals de meeste hiphopchoreografen."

Terwijl velen krampachtig vasthouden aan de hiphop pur sang, heeft Dors zich in de afgelopen tien jaar ontwikkeld van hiphopdanseres tot een choreografe met haar eigen stempel.

bekijk recensies (2)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie komen uw culinaire herinneringen aan de Franse Brasseries weer naar boven. Laat u verrassen door het Menu du Jour : elke dag een ander menu zodat wij u kunnen laten proeven van het seizoen en altijd het meest verse kunnen opdienen tegen goede marktprijzen. Of ga voor een van de klassieke gerechten van Spécialités de Chassé die wij het gehele jaar serveren. menu