Terug

Open Monumentendagen Breda

zo 9 sep 2018 11:00 tot 17:00  |  Van Dijnsenfoyer

Het Chassé Theater ligt als een modern baken aan de rand van het historisch stadshart. Bij binnenkomst in het theater blijft de foyer elke keer weer boeien. Een overweldigende en tegelijk kleurrijke en sfeervolle ruimte waarin uitgaan een extra dimensie krijgt. Zo heeft de architect het ook bedoeld. ‘Theater is feest en daarbij hoort kijken en bekeken worden’.

liggend naakt bij maanlicht
Het beeld van een liggend naakt van de Italiaanse kunstenaar Giacometti inspireerde Herzberger tot het ontwerp. Bij de uitleg van hoe het dak glooiend de toneeltorens aan het zicht zullen onttrekken, schilderde hij met zijn handen liefdevol de contouren van een liggend naakt. Als symbool van deze uitspraak hangt er in de Hofkensfoyer een foto van een liggend naakt bij maanlicht. De foto is een zelfportret van de fotografe Claudette van de Rakt van fotostudio Lighthouse. De Hofkensfoyer bevindt zich op de eerste etage naast de grote trap die naar het balkon gaat. 

icoon voor Breda
Het theater kreeg vrijwel meteen een iconische status en ontving lovende kritieken uit de architectuurwereld. De Volkskrant schreef zelfs: ‘Wat aan het begin van deze eeuw de Beurs van Berlage was, dat is op de valreep van de eeuw het Chassé Theater’.

vondst (bijna) 100 jaar oud theaterdoek
Tijdens de verbouwing van de oude Casino bioscoop aan de Reigerstraat in Breda is onlangs een oud theaterdoek gevonden. Tijdens de Open Monumentendag op zondag 9 september is het te aanschouwen in onze Jupilerzaal.

rondleidingen
Zowel zaterdag 8 als zondag 9 september zijn er van 11.00 tot 17.00 uur doorlopend rondleidingen in het Chassé Theater. 

Front
Tijdens de Open Monumentendag op 9 september is Front vanaf 11.00 uur geopend voor een lekkere lunch of borrel. 

meer info
Lees meer over de Open Monumentendagen Breda.

genre: gastprogrammering