Terug Nog 8 dagen tot voorstelling

De Veenfabriek

Ophelia

do 26 okt 2017 20:30 tot 22:20  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

De Veenfabriek brengt met Ophelia muziektheater over liefde, kunst en waanzin, geïnspireerd op het beroemdste toneelstuk aller tijden; Shakespeares Hamlet. De groep zet zijn tanden in de tragische liefdesgeschiedenis van Hamlet en Ophelia, vertelt over de beroemde actrice Harriet Smithson, die heel Parijs gek maakte met haar vertolking van Ophelia, en laat zich inspireren door haar meest obsessieve bewonderaar: Hector Berlioz.

Wat betekent het om te twijfelen, lief te hebben en tot waanzin gedreven te worden in een tijd waarin kleingeestige leiders progressieve ideeën de kop in proberen te drukken? Net als Hamlet en Harriet zet De Veenfabriek alles op alles om met theater het verschil te maken. Ophelia wordt een hartstochtelijke ode aan de kracht van het theater en de verbeelding. Maar vooral een verhaal over de liefde.

De Veenfabriek maakt sinds 2004 toonaangevend muziektheater. Het gezelschap vertrekt altijd vanuit nieuwsgierigheid en bewondering voor de mens die de poging waagt en het goede nastreeft. Van  2017 tot 2020 beweegt de Veenfabriek langs vier grote thema’s: Groei, Strijd, Kunst en Toekomst. Ophelia is een voorstelling in de beweging Kunst. Kunst is het wonderlijkste waar de mens toe in staat is. Het is kwetsbaar en onuitroeibaar tegelijk. www.veenfabriek.nl

tekst: William Shakespeare, Hector Berlioz, Joeri Vos - regie: Joeri Vos – muziek: Bastiaan Woltjer - spel: Jacobien Elffers, Roland Haufe, Phi Nguyen, Ruta van Hoof, Ton van der Meer, John van Oostrum e.a.

genre: toneel

inleiding geannuleerd

De eerder aangekondigde inleiding is geannuleerd.

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu