Terug

De Veenfabriek

Ophelia

do 26 okt 2017 20:30 tot 22:20  |  Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal

De Veenfabriek brengt met Ophelia muziektheater over liefde, kunst en waanzin, geïnspireerd op het beroemdste toneelstuk aller tijden; Shakespeares Hamlet. De groep zet zijn tanden in de tragische liefdesgeschiedenis van Hamlet en Ophelia, vertelt over de beroemde actrice Harriet Smithson, die heel Parijs gek maakte met haar vertolking van Ophelia, en laat zich inspireren door haar meest obsessieve bewonderaar: Hector Berlioz.

Wat betekent het om te twijfelen, lief te hebben en tot waanzin gedreven te worden in een tijd waarin kleingeestige leiders progressieve ideeën de kop in proberen te drukken? Net als Hamlet en Harriet zet De Veenfabriek alles op alles om met theater het verschil te maken. Ophelia wordt een hartstochtelijke ode aan de kracht van het theater en de verbeelding. Maar vooral een verhaal over de liefde.

De Veenfabriek maakt sinds 2004 toonaangevend muziektheater. Het gezelschap vertrekt altijd vanuit nieuwsgierigheid en bewondering voor de mens die de poging waagt en het goede nastreeft. Van  2017 tot 2020 beweegt de Veenfabriek langs vier grote thema’s: Groei, Strijd, Kunst en Toekomst. Ophelia is een voorstelling in de beweging Kunst. Kunst is het wonderlijkste waar de mens toe in staat is. Het is kwetsbaar en onuitroeibaar tegelijk. www.veenfabriek.nl

tekst: William Shakespeare, Hector Berlioz, Joeri Vos - regie: Joeri Vos – muziek: Bastiaan Woltjer - spel: Jacobien Elffers, Roland Haufe, Phi Nguyen, Ruta van Hoof, Ton van der Meer, John van Oostrum e.a.

genre: toneel

3,25 sterren

Gemiddelde waardering: 3,25 sterren

H. Van Aartsen

5 sterren

Te chaotisch, slecht verstaanbaar. Twee goed acteurs m.n. Vrouwelijke hoofdrolvan Ohrlis

J.W.H. Van Gennip

5 sterren

Ophelia schitterde in haar rol. De muzikanten waren behoorlijk goed. De muziek kietelde. Beheerste dialogen, geen lawaai. De voorstelling geeft wel voer voor discussie. De proloog ging niet in op, gevraagde, opmerkingen uit de zaal. Iemand in mijn gezelschap vond dat er enkele gedateerde zaken in het stuk zaten, zoals verf, kleding.. Kwaliteitsdiscrepantie tussen Ophelia en de rest.

Carla

5 sterren

Er werd goed gespeeld en het bespelen van de instrumenten was professioneel. Hoewel de inhoud moest schuren, was dat voor mij en velen in onze 26 koppige groep te veel. De kleding vond ik storend en de atonale muziek ging erg diep. Ophelia speelde meeslepend goed en het 'kind'/ harpiste/ varken viel positief op. Overigens wist niemand uit te leggen waarom dat varken er was. Ik heb een verrassende avond gehad maar het was een moeilijk stuk. Fijn dat de pianist (o.a.) vóór aanvang nog naar het restaurant kwam om ons te vertellen over het stuk. Dank daarvoor, het heeft een positieve invloed gehad op mijn/onze beleving.

W.J. Willems

5 sterren

Even wennen maar uiteindelijk ondergedompeld in muziek, stemmen, spel en chaos. Verhaal blieef chaotisch maar presentatie mooi.

bekijk reacties (4)

inleiding geannuleerd

De eerder aangekondigde inleiding is geannuleerd.

Arrangementen

Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu