Terug

Het Nationale Theater

Othello

za 3 mrt 2018 20:30 tot 22:30  |  MK2zaal (theaterzaal)

Daria Bukvić maakte al naam met succesvolle voorstellingen als Nobody Home en Jihad . In haar eerste regie voor Het Nationale Theater maakt dit grote talent een eigenzinnige bewerking van Othello. Confronterend en met een vleugje humor maakt ze een spannende voorstelling over racisme en afgunst. Een spannende voorstelling waarin wordt gespeeld op het scherpst van de snede. www.hnt.nl

tekst: Wiliam Shakespeare – regie: Daria Bukvić – vertaling: Esther Duysker – spel: Lotte Driessen, Sallie Harmsen, Claire Hordijk, Werner Kolf, Mark Lindeman, Rick Paul van Mulligen, Martijn Nieuwerf, Joris Smit

Daria Bukvić heeft sinds haar afstuderen in 2011 aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht voorstellingen geregisseerd voor verschillende festivals en productiehuizen. In 2014 ging de eerste voorstelling van haar eigen stichting in première: Nobody Home. Deze persoonlijke voorstelling over vluchtelingenproblematiek werd een groot landelijk succes en werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2015 als een van de beste voorstellingen van dat theaterseizoen. Vervolgens regisseerde Daria Bukvić Jihad, een jongerenvoorstelling gericht op het bespreekbaar maken van radicalisering onder scholieren. Bukvić is vanaf 2017 voor 4 jaar als regisseur aan Het Nationale Theater verbonden. In 2016 won ze de Amsterdamprijs voor de Kunst.

genre: toneel

4,00 sterren

Gemiddelde waardering: 4,00 sterren

Frans

04-03-2018

5 sterren

Goed gespeeld, mooie enscenering, actueel, meer dan alleen jaloezie.

bekijk reacties (1)

Recensies

Volkskrant

- >4,0 sterren
"Met deze Othello bewijst Bukvic zich nu als een uitermate fantasierijke theatermaker"

NRC

- >4,0 sterren
"Daria Bukvic en haar cast laten zien hoe irrationele angsten en vooroordelen onze zienswijze beïnvloeden en dat ze verweven zijn met de blanke identiteit. Dat maakt haar Othello onontkoombaar."

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Fris, spannend, diepgaand en poëtisch in tekst, spel en vormgeving. Een lust voor het oog en listig tot onder de huid."

Trouw

- >3,0 sterren
"Regisseur Bukvic focust primair op het blootleggen van scheve maatschappelijke kwesties en daarin slaagt ze ook zeker."

bekijk recensies (4)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu