Terug

Giulio D'Anna

Panorama

wo 7 feb 2018 20:30 tot 21:30  |  MK2zaal (theaterzaal)


Giulio D’Anna laat zijn nieuwe choreografie Panorama beginnen waar sprookjes eindigen, “zij leefden nog lang en …”. Maar hóe dan? In de realiteit willen we toch dat alles snel en vloeiend gaat? Waarom blijven mensen dan toch jarenlang bij elkaar?

Choreograaf Giulio D'Anna zet in Panorama één echtpaar in het middelpunt: Kristin de Groot en Piet Rogie, bekende kunstenaars in de danswereld en sinds 25 jaar partners in de liefde. In hun duet wordt alle passie, strijd, lol, twijfel en verlangen zichtbaar van mensen die lange tijd bij elkaar zijn. Een rijke danstaal ontstaat, geïnspireerd door ballroom, moderne dans en acro-yoga. Hun lichamen verstrengelen, botsen en balanceren. Het panoramische videobeeld vergroot de impact van de voorstelling met historische opnamen, feiten en cijfers.

Relaties zijn altijd onderwerp van de choreografieën van Giulio D’Anna. Eerder creëerde hij met zijn vader het zeer intieme Parkin'Son (2012 – Dioraphte Prijs) en maakte hij de dansmusical O O O O O O O O (2013 - nominatie Zwaan) waarin acht jonge dansers persoonlijke verhalen delen over verbroken relaties en beschadigde intimiteit. www.giuliodanna.com

concept & choreografie: Giulio D’Anna – compositie: Maarten Bokslag - dans: Kristin de Groot en Piet Rogie - scenografie: Ascon de Nijs - licht/ video ontwerp: Bernie van Velzen - repetitie assistance en creative producer: Agnese Rosati - dramaturgie: Cecile Brommer

Giulio D’Anna werkt als onafhankelijk maker in zowel Nederland als Italië. Hij studeerde in 2009 af aan de School for New Dance Development (SNDO) en won verscheidene (inter)nationale prijzen. In 2011 won D’Anna de Premio Equilibrio Roma, een Italiaanse stimulerings-prijs voor jonge choreografen. De voorstelling Parkin’son (2012) waarin D’Anna met zijn vader op het podium staat, betekende zijn doorbraak naar een breed publiek. In Nederland werd deze voorstelling bekroond met de Dioraphte Dansprijs, als de geprogrammeerde voorstelling met de meest internationale potentie.

genre: dans

5,00 sterren

Gemiddelde waardering: 5,00 sterren

C. Oderkerk

08-02-2018

5 sterren

De fases in een langdurige relatie worden mooi gedanst in een zeer passend decor. De videobeelden laten datgene zien dat je als toeschouwer niet kunt zien. Heel mooi. De achtergrondgeluiden zijn subtiel en relevant.

A.M. Schepers

08-02-2018

5 sterren

Ik vond het fantastisch, heb elke seconde geboeid zitten kijken. Deze oudere dansers brengen hun verhaal met zoveel expressie over. Ik vond het ook een verademing om niet zozeer naar acrobatiek, maar meer naar expressie te kijken!

bekijk reacties (2)

nagesprek

Na afloop van de voorstelling vindt er een gratis nagesprek plaats.