Terug

Paco Peña

Patrias

za 30 sep 2017 20:00 tot 22:10  |  Jupilerzaal


Paco Peña is de koning van de flamenco. Van wereldniveau, ongenaakbaar en op eenzame hoogte. Zijn techniek en virtuositeit zijn onovertroffen. In Patrias omarmt hij het werk en leven van de legendarische, tragisch gestorven Spaanse schrijver Federico García Lorca. Met muziek, dans en historische filmbeelden neemt hij het publiek mee terug naar de tijd van de Spaanse burgeroorlog. Gegarandeerd een zowel ontroerende als meesterlijke flamencoshow.

Dichter, toneelschrijver en musicus Federico García Lorca was een van de belangrijkste artiesten in de Andalusische folk. Hij werkte samen met grote artiesten als componist Manuel de Falla en de beroemde Salvador Dali. Zijn poëzie is tot vandaag een bron van inspiratie voor flamencoartiesten. Lorca werd op brute wijze vermoord aan het begin van de Spaanse burgeroorlog. Geïnspireerd op zijn leven en muziek en met bijdragen van Antonio Machado, Pablo Neruda en Vicente Aleixandre verkent Paco Peña de emotionele, fysieke en culturele impact van de oorlog op de geschiedenis van zijn land. www.pacopena.com

“I hope this humble embracing of the work and the person of the great Spanish artist, plus the brief look at the tragic times and circumstances that so cruelly took his life, help remind us that Federico García Lorca is and will remain essential“, aldus Paco Peña

gitaar: Paco Peña, Paco Arriaga, Rafael Montilla-percussie: Nacho Lopez, Jose Manuel Romos – zang: Jose Angel Carmona, Mari Angeles Martínez – dans: Angel Munoz, Mayte Bajo – verteller: Rio Muten  – voice-over: Giulia Innocenti – choreografie: Fernando Romero

genre: lichte muziek, wereldcultuur

4,50 sterren

Gemiddelde waardering: 4,50 sterren

P.W.J. Vermeeren

5 sterren

Een geweldige voorstelling, wat mooi neergezet!!! prachtige muziek

Ed

5 sterren

D. Vermaesen

5 sterren

Ik heb aan een stuk door genoten

Y.S.S. Van Strien

5 sterren

Wij hebben goede herinneringen aan eerdere optredens van Paco Pena! De krasse man heeft nog weinig ingeboet op zijn superieure gitaarspel. Het 'heftige' verhaal van 'Patrias' werd gebracht met een mooie serene bezetting van muziek, 'verteller' en dansers. De simpele zetting met een 'stoelen' decor, belichting en projectie van 'beelden', zorgde voor boeiend schouwspel!

C. Van Eekelen

5 sterren

een mooie voorstelling, . . maar mogelijk worden toch wat finesses over >het verhaal< gemist, dat wordt weer wel gecompenseerd door de muzikale en dans prestatie s !!

M.A. Pas

5 sterren

Goede muziek. Prachtig verhaal. Beeld en muziek werken versterkend op elkaar. Een indrukwekkende voorstelling.

W.H.M. Van der Linden

5 sterren

De muziek en dans zijn geweldig. Paco Pena en de flamencodansers zijn van wereldniveau. Het verhaal dat in het programma verteld wordt is heel heftig. Jammer dat de verteller zo slecht te verstaan was (soms onduidelijk Engels gesproken door de Spaanse verteller, soms Spaans gesproken met een Engelstalige voiceover, waardoor het zeker niet duidelijker werd)

M.J. Dekker

5 sterren

Geweldige voorstelling van hoog niveau! Heel anders dan verwacht. Geen traditionele rode jurken met zwarte stippen maar sobere kleding in lijn met het verhaal. Fantastische expressie bij dansers, zangers en muzikanten, allemaal duidelijk vakmensen. Het verhaal is wat lastig te volgen omdat het in het Spaans en (gebrekkig) Engels wordt verteld maar dat mag de pret niet drukken. Wij waren zeer onder de indruk en hebben genoten. Absolute aanrader!

P.C. Witsen

5 sterren

Paco Peña was in het tweede deel te veel op de achtergrond. Daarnaast was de voorstelling rommelig door de Engelse teksten do de Spaanse verteller heen.

Langmuur

5 sterren

5 sterren

Ontzettend genoten ! Bedankt voor de vrijkaarten. Met vriendelijke groet, Jolanda Dingenouts

S. Albinus

5 sterren

Was een geweldig optreden

P.H.W.H. Dohmen

5 sterren

Top niveau flamenco in een super combinatie van zang, muziek en dans. Geweldige performance!

Gabriela Van Hal

5 sterren

Bijzonder mooi hoe een pijnlijke bladzijde uit de Spaanse geschiedenis in deze voorstelling wordt weergegeven. Knap als je je geschiedenis zo kan verwerken. Zeer ontroerend, kreeg tranen in mijn ogen. De kostuums en de belichting stonden in dienst van de geest van de voorstelling: ingetogen, zodat de muziek en de dans tot hun recht kwamen en diepe emoties los maakten. Bijzonder mooie, authentieke, rauwe stemmen. Een prachtig geheel, goed op elkaar afgestemde 'onderdelen' (instrumenten, dans, zang) die tot een homogene, bijna theatrale voorstelling door Paco Pena tot stand is gebracht. Je moet deze voorstelling gezien hebben, wil je het gevoel dat je na afloop bekruipt begrijpen.

A. van Zundert

5 sterren

Geweldig.

Von Wasserthal

5 sterren

Prachtig gitaarspel en dans. Verhaal rondom spaanse burgeroorlog en Lorca prachtig vertolkt in muziek en dans

E. Vis

5 sterren

Wat een passie in muziek dans en zang! Het verhaal rond de burgeroorlog maakt de voorstelling ook aangrijpend en ontroerend.

Liever niet

5 sterren

Buitengewoon mooi gitaarspel;aangevuld met heel emotioneel flamengo gezang en dans.Heel indrukwekkende avond. Spanje op zijn mooist!

C.M. Koopmans

5 sterren

boeiend van begin tot einde. schitterend gitaarspel, geweldige dansers met fantastische lichaamsbeheersing en ook de de zangers waren in staat je helemaal mee te voeren in de strijd.

B.R.J. Rothuizen

5 sterren

J.A.C.J. Aarts

5 sterren

Topavond gehad!

Bruin

5 sterren

Mooie indrukwekkende show

C. Terpstra

5 sterren

Groots

P. Vastbinder

5 sterren

Enthousiast en professioneel opgevoerde voorstelling

A. Weldring

5 sterren

Zang, dans en muziek waren schitterend! Er kwam relatief veel tekst voor in de voorstelling. Spaans en Engels door elkaar heen gesproken. Grote lappen tekst op doek aan einde van de pauze, die steeds wisselde, lastig om het te lezen. Doordat de teksten o.h.a. wat moeilijk te volgen waren, bleef het nogal abstract. Wel was duidelijk waar het ongeveer over ging, de sfeer kwam zeker over, het was een poëtisch stuk. Het inspireert mij wel om te lezen over de Spaanse burgeroorlog, en om gedichten van Pablo Neruda en Garcia Lorca te lezen.

R. Marchante

5 sterren

de vertaling van spaans naar engels en op de manier waarop was waardeloos.

P.H.A. Frissen En M. Van Der Putten

5 sterren

Lia

5 sterren

Als ik vantevoren had geweten dat na 20 minuten al pauze was en daaarna een lange zit, had ik mij geld kunnen uitsparen

bekijk reacties (28)

Paella

Speciaal voor Paco Peña serveert Gerecht paella. Schuif gezellig aan voorafgaand aan de voorstelling. Reserveren is niet nodig. 

Recensies

New York Times

-
"Mr Peña is a virtuoso, capable of dazzling an audience beyond the frets of mortal man"

The Guardian

-
"super dance solos"

Evening News

- >4,0 sterren
"unmistakably modern twists amidst beautifully executed traditional approaches"

Daily Mail

- >4,0 sterren
"Truly beautiful and truly tragic. It is the very soul of Spain"

Theatre Review

- >5,0 sterren
"his guitar playing takes you out of this world"

bekijk recensies (5)

Arrangementen

Premium Parking avond

Premium Parking avond

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie reservering

Brasserie reservering 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu du Jour à € 29,50 (v.a. 1 september 2017 € 29,95): elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. menu