Terug

People, Places & Things

Toneelgroep Oostpool

vr 8 feb 2019 20:30 tot 22:50  |  MK2zaal (theaterzaal)

We zijn tegenwoordig vrijer dan ooit, krijgen álle kansen, en toch zijn er steeds meer mensen die op steeds jongere leeftijd vastlopen. Als alles mogelijk is, ben je zelf je grootste vijand. People, places & things is een aangrijpende voorstelling over falen en weer opstaan in een wereld waarin de waarde van je leven wordt bepaald door het succes dat je hebt. Over toe moeten geven dat het niet meer gaat en dat je het niet alleen kunt. Kwetsbaar en persoonlijk. 

“Je bent niet alleen, je bent niet raar, je komt er doorheen, en je moet gewoon even volhouden. Dat is helemaal niet cool of hip om te zeggen, maar ik meen het wel.” (Duncan Macmillan, schrijver People, places & things)

Hannah Hoekstra speelt Emma. Jong, intelligent, knap en succesvol. In een wereld waarin alles kan en mag, en goed niet goed genoeg is, lijkt het deze rising star voor de wind te gaan. Maar niets is wat het lijkt. Emma houdt zich staande op een cocktail van drugs en alcohol, terwijl de mensen om haar heen vanaf de zijlijn moeten toekijken hoe ze langzaam wegglijdt. En uiteindelijk breekt. People, places & things gaat niet zozeer over haar burn-out, maar over haar gevecht om weer gezond te worden. En hoe belangrijk het is een tweede kans te krijgen en te geven.

De jonge schrijver Duncan Macmillan is er als geen ander in geslaagd een stuk te maken in de taal die we nu spreken, over de tijd waarin we nu leven. In Londen was People, Places & Things (2014) al een ongekend succes en trok het internationaal de aandacht. “Meeslepend, hartverscheurend… eindeloos vindingrijk,” schreef The New York Times. Marcus Azzini (Romeo en Julia, Angels in America) haalt de voorstelling naar Nederland en kiest voor een topcast bestaande uit onder anderen Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra en tweevoudig Theo d’Or winnares Ariane Schluter. www.toneelgroepoostpool.nl

tekst: Duncan Macmillan – regie: Marcus Azzini – vertaling: Hannah van Wieringen – spel: André Dongelmans, Hannah Hoekstra, Thomas Hoppener, Loek Peters, Ariane Schluter e.a.

Toneelgroep Oostpool is een groot, nationaal theatergezelschap dat al vijfenzestig jaar Arnhem als thuisbasis heeft. Toneelgroep Oostpool ziet het theater als plek voor ‘ontmoetingen’ met andere mensen, tijden en denkbeelden. De voorstellingen bieden inzicht, troost of zoeken juist de confrontatie. Maatschappelijk betrokken, artistiek gedurfd en altijd onverwacht. Onder leiding van artistiek directeur Marcus Azzini delen de vier huisregisseurs met de toeschouwer de vraag: Hoe nu mens te zijn?

genre: toneel

Henri Drost

12-01-2019

'Waarheid is moeilijk als liegen je beroep is.' Het is niet zozeer de sleutelzin van Emma, maar vat Places, People & Things in zijn geheel, want Duncan MacMillans internationale theaterhit is meer dan een toneelstuk over hallucinaties, verslaving en rehab. Het is ook theater over theater, verteld vanuit het perspectief van een verslaafde én actrice: 'Acteren doet voor mij hetzelfde als wat drugs en alcohol doen. Het is alleen wat moeilijker om aan een goede rol te komen.'

bekijk reacties (1)

programmaboek

Lees je hier vast in.

stroboscoop

Midden in de voorstelling wordt er kort gebruik gemaakt van een stroboscoop.

Recensies

Trouw

- >5,0 sterren
"Dit stuk heeft alles in zich om een hedendaagse klassieker te worden."

Volkskrant

- >5,0 sterren
"Volmaakt theater dat je tegelijkertijd doet snikken en schaterlachen."

NRC

- >4,0 sterren
"Hannah Hoekstra speelt imponerende, knappe hoofdrol in één van de betere voorstellingen van dit seizoen."

Telegraaf

- >4,0 sterren
"Het vermogen om je diep te raken. Op heel veel vlakken."

Theaterkrant

-
"Een magische groepswaan."

Parool

-
"Emma is een intense, technisch gecompliceerde rol, waanzinnig knap gespeeld door Hannah Hoekstra die alle registers van wanhoop en manipulatie opentrekt"

bekijk recensies (6)

Arrangementen

Brasserie

Brasserie 17:30

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren.
Premium parking

Premium parking

Nooit meer zoeken naar een parkeerplek? Maak gebruik van de Premium Parking! U parkeert uw auto op een gereserveerde plek op slechts 200 meter van het Chassé Theater. Dat is nog geen 2 minuten lopen. U kunt vrijwel dagelijks van onze Premium Parking gebruik maken. Op chasse.nl kunt u reserveren en leest u bij welke voorstellingen u gebruik kunt maken van deze service. Bij uw reservering ontvangt u duidelijke informatie over de locatie van dit exclusieve parkeerterrein.
Brasserie

Brasserie 18:00

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. Eet u vegetarisch, gluten- en/of lactosevrij of heeft u andere dieetwensen? Geef dit door via horeca@chasse.nl
Brasserie

Brasserie 18:15

In de Brasserie kunt u borrelen en dineren in een theatrale sfeer. Neem de tijd en laat u verrassen door het Menu van de dag à € 29,95; elke dag een ander 3-gangenmenu met verse seizoenproducten. Of ga voor een van de klassieke à la carte gerechten die wij het gehele jaar serveren. Eet u vegetarisch, gluten- en/of lactosevrij of heeft u andere dieetwensen? Geef dit door via horeca@chasse.nl